fbpx

De beste elektrische fiets merken

Bekende elektrische fiets merken zijn Sparta, Gazelle en Batavus. Toch is er een breed scala aan minder bekende merken met goede e-bikes. Ontdek snel welk merk de beste e-bikes heeft voor jouw behoeftes.

E-bike merken

Tegenwoordig zijn er meer dan 100 elektrische fietsmerken. Van high-budget tot low-budget en van gloednieuw tot eeuwenoude speler. De meeste merken hebben verschillende modellen e-bikes voor verscheidene situaties. In veel gevallen zijn de categorieën ingericht voor woon-werkverkeer, recreatief gebruik en sport.

Welke elektrische fietsmerken zijn er?

Er is veel keuze als het gaat om het kiezen van de perfecte elektrische fiets. Toch zijn er een paar e-bike merken die er uitspringen vanwege hun kwaliteit, design en betrouwbaarheid. De bekendste e-bike merken zijn: Batavus, Cortina, Cube, Gazelle, Kalkhoff, Koga, Sparta en Stromer.

Waar moet ik op letten bij fietsmerken?

Bij fietsmerken is het belangrijk dat je let op de kwaliteit van de fiets. Is het gebruikte materiaal licht of is de fiets erg zwaar en moeilijk op te tillen? Voor de meeste fietsen wordt aluminium gebruikt. Dit materiaal is sterk en licht.

Verder zijn de kosten erg belangrijk. Sommige merken koop je voor de naam in plaats van de kwaliteit van het product. Kosten kunnen hoger uitvallen als je kiest voor een populair fietsmerk. Is de fabrikant belangrijk? Wil je dat fiets ontworpen en gemaakt wordt in Nederland of heeft een Duitse of Aziatische fiets liever je voorkeur?

Ben jij benieuwd welke fiets het best bij jou past? Lees hieronder over de beste elektrische fiets merken van het moment!

best geteste

Batavus

Batavus is één van de bekendste fietsenmerken van Nederland. Lees hier alles over de e-bike modellen en technieken.

Cortina

Cortina heeft veel elektrische fietsen. Alle modellen zijn super stijlvol en degelijk. Meer weten van dit fietsenmerk?

Cube

Cube zet in op avontuur. Je vindt hier niet alleen e-bikes voor avontuurlijke tochten, maar kunt er ook terecht voor gear en allerlei acessoires.

Gazelle

Gazelle maakt al sinds 1892 fietsen! Tegenwoordig maakt het geliefde merk ook elektrische fietsen voor verschillende doeleinden.

Kalkhoff

Het Duitse fietsmerk Kalkhoff vindt veiligheid en vrijheid van het grootste belang. Door deze te combineren, zetten ze een unieke e-bike neer.

Koga

Koga fietsen worden met de hand gemaakt in Nederland. Gegarandeerd kwaliteit dus. De e-bikes zijn er voor dagelijks gebruik, lange afstanden en off-road.

Sparta

Sparta maakt al 100 jaar lang fietsen. Het merk staat bekend om haar betrouwbaarheid, kwaliteit en goede service.

Stromer

Stromer richt zich op het ontwikkelen van speed pedelecs. Het merk staat bekend om haar stijlvolle designs.

Speed pedelec

Nog sneller op je eindbestemming zijn? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een speed pedelec.