Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem
Contact
info@yourmoby.nl
Steeds meer consumenten stappen over van een brandstofauto op een elektrische auto, ook wel stekkerauto genoemd. Naast het aantal elektrische auto’s dat blijft toenemen, blijft ook de hoeveelheid laadpalen toenemen. Elke EV moet namelijk zo nu en dan elektrisch laden om zich te kunnen blijven bewegen van punt A naar punt B.
Tegenwoordig staan er op steeds meer openbare parkeerplaatsen en bijvoorbeeld parkeerplaatsen op werk een aantal laadpalen. Wanneer je besluit om een elektrische auto aan te schaffen en deze op je eigen terrein wilt parkeren, is het een logische stap dat je een laadpaal wilt kopen voor thuis.
Lees op deze pagina meer over een laadpaal thuis kopen, hoeveel opladen kost en hoe je slim een elektrische auto oplaadt om de stroomprijzen zo minimaal mogelijk te houden.
Als je je verdiept in laadpalen kopen, kom je verschillende opties tegen. Er zitten natuurlijk ook kosten verbonden aan een laadpaal thuis installeren. De laadpaal of Wallbox zijn de voordeligste opties. Bij deze manier van opladen betaal je achteraf het tarief dat is afgesproken met je elektriciteitsleverancier. Dit bedrag is meestal lager dan het tarief dat wordt berekend aan openbare laadpalen. Zeker wanneer je gebruik maakt van de zogenaamde daluren, zijn de kosten voor het opladen aan je laadpaal thuis voordelig.
Een Wallbox laadpaal is een laadpaal die aan de muur is vastgemaakt. Dit werkt in principe hetzelfde als een normale laadpaal, maar dan aan de muur in plaats van een paal. Hoeveel de Wallbox kost, is afhankelijk van het type dat je kiest: een ‘gewone’ of de ‘slimme’ variant of misschien eentje met gezichtsherkenning?
Wil je een elektrische laadpaal voor thuis kopen? De kosten van een laadpaal variëren. Dit is mede afhankelijk van het aantal aansluitingen van de oplader, de laadcapaciteit en het model dat je uitkiest. Tegenwoordig kun je zelfs laadpalen kopen met zonnepanelen. Deze moderne laadpalen met zonnepanelen zijn duurder in aanschaf, maar leveren uiteindelijk ook geld op.
Meer weten over de kosten van opladen bij diverse oplaadpunten?
Ben je benieuwd naar de voordelen van een elektrische laadpaal kopen en thuis laten installeren? Lees de belangrijkste voordelen hieronder en bepaal of een laadpaal kopen iets voor jou is!
Onderweg je elektrische auto op hoeven laden, wordt als steeds normaler gezien. Inmiddels staan er binnen Nederland al duizenden laadpalen. Logisch: het aantal elektrische auto’s dat wordt aangeschaft neemt ook steeds verder toe. Het nadeel van opladen van een elektrische auto is dat dit wat tijd in beslag neemt, zeker als je het vergelijkt met het tanken van een brandstofauto. Helaas ben je daarnaast ook niet meer de enige die een elektrische auto bestuurt. Het komt wel eens voor dat je in de rij staat om je auto op te kunnen laden. Ga je een laadpaal thuis kopen? Dan hoef je niet meer te wachten in de rij!
Zoals eerder benoemd kan je elektrische auto opladen wel wat tijd in beslag nemen. Welke laadpaal je ook kiest, het duurt altijd meerdere uren voordat je een volledig opgeladen accu hebt. Veel eigenaren van elektrische auto’s besluiten dan ook een oplaadpaal voor thuis te kopen en hun auto in de nacht op te laden.
Het zal je niet ontgaan zijn: de technologie ontwikkelt zich snel. Je hoort steeds vaker over smart homes. Deze slimme homes gaan perfect samen met het opladen van je elektrische auto. Je kunt de gekochte laadpaal voor thuis namelijk afstellen op je smart home. Door alles op elkaar aan te sluiten laad je alleen nog je auto op in de daluren. Zo wordt het opladen van je elektrische auto nog goedkoper! Automerken helpen steeds vaker bij slim energieverbruik. Zo biedt Hyundai Dynamic Load Balancing, waardoor het stroomverbruik wordt aangepast op de energiebehoeften in én om het huis.
Het nadeel van zonne-energie is dat je niet de hele dag toegang hebt tot zonne-energie. Wil je een laadpaal thuis kopen? Overweeg dan een laadpaal met zonne-energie te nemen. Je zet de accu van de auto op deze manier in om energie op te kunnen slaan. Zo profiteer je optimaal van je zonnepanelen en van je gekochte laadpaal.
De kosten van een laadpaal hangen af van het type laadpaal dat je wilt kopen. Zo kun je kiezen voor een Wallbox aan de muur of een laadpaal op de stoep. Ook de laadsnelheid heeft invloed op de prijs van jouw laadpaal voor een elektrische auto. Hoewel de installatie van een laadpaal thuis een investering vraagt, profiteer je daarna veelal van goedkoper laden tegen jouw eigen energietarief, vergeleken met de kosten die gerekend worden bij een publieke laadpaal.
Het plaatsen van een laadpaal voor thuis vraagt allereerst om voldoende stroomtoevoer. Check of jouw huis een 1-fase of 3-fasen aansluiting op het stroomnet heeft. Met een 3-fasen aansluiting zal jouw laadpaal thuis de accu van een EV sneller kunnen opladen. Zodra de stroomtoevoer in orde is, moet er vanuit de meterkast een aansluiting gemaakt worden, waar vaak wat graafwerk aan te pas komt. Stel vervolgens jouw laadpaal thuis goed in en start met het laden van je elektrische auto!
Voor particulieren is er momenteel geen landelijke subsidie als je een laadpaal thuis wilt laten installeren. Bij gemeenten kun je wel regelmatig terecht en kun je bijvoorbeeld een openbare laadpaal aanvragen voor in je buurt, of als VVE voor een subsidie van advieskosten voor laadpunten. Voor zakelijk laadpalen kopen gelden er andere stimulansen zoals verlaagde belastingtarieven. Daarnaast kun je bijvoorbeeld de MIA toepassen als je een elektrische laadpaal gaat kopen voor bij het bedrijf.
Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.