Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem
Contact
info@yourmoby.nl
Bij duurzame mobiliteit gaat het om het tegemoet komen aan de huidige behoeften van de mensen om zich te verplaatsen, én het inspelen op toekomstige verwachtingen en vooruitzichten. De bedoeling van duurzaamheid is o.a. dat het lang meegaat, grondstofbesparend is en relatief milieuvriendelijk is.
Om ons milieu zo min mogelijk te belasten en hier duurzaam mee om te gaan, pakt Nederland een van de grootste vervuilers in ons land aan; de vervoerssector. Vanaf 2030 moet onze uitstoot naar 45% en in 2050 naar 95% minder ten opzichte van 1990. Uit het klimaatakkoord zijn wetten en regelgeving ontstaan, waarbij wordt gekeken naar duurzame en betaalbare oplossingen zoals o.a. zelfrijdende auto’s en een wegennet op 5G. Maar daarover later meer.
We nemen je eerst mee naar E-mobiliteit, het openbaar vervoer, duurzame brandstoffen en de scheepvaart.
Bij E-mobiliteit (elektro mobiliteit) kun je denken aan milieuvriendelijke, stille en efficiënte voertuigen. Denk aan voer-, vaar- en vliegtuigen die gedeeltelijk of volledig worden aangedreven door elektriciteit. Doordat dit zo’n milieuvriendelijke manier is wordt fors er ingezet op elektrisch rijden door middel van wet- en regelgeving en subsidies.
De Nederlandse overheid wil dat het Openbaar Vervoer hét alternatief wordt voor de auto. Daarom moet het OV slimmer, en worden nieuwe technologieën ingezet die reizigers makkelijker en beter toegang geeft tot informatie over het OV. Tevens moeten de vervoermiddelen zelf ook verduurzamen. Zo worden treinen en bussen elektrisch, en staan zij in verbinding met elkaar en met het internet.
Om onze klimaatdoelstellingen te halen hebben meer dan 100 vertegenwoordigers in de mobiliteitsindustrie een document opgesteld. Hierin staat op welke manier en waar duurzame brandstoffen ingezet kunnen worden die bijdragen aan het verlagen van CO2-emissies.
Ook de scheepvaartindustrie, welke goed is voor 4,4% van de totale uitstoot, gaat mee in duurzame mobiliteit. Er worden slimme informatie- en communicatietechnologieën ingezet met als doel dat er beter gebruik wordt gemaakt van de vaarwegen en van duurzame brandstoffen.
De webshop voor fietsen tegen een scherpe prijs en bijpassende accessoires.
Het is al even genoemd; zelfrijdende auto’s en een wegennet op 5G. We zien dat de overheid groots inzet op duurzaamheid, waardoor Nederland voorloper is op het gebied van nieuwe mobiliteit. En dat wil men graag zo houden…. er wordt dan ook veel nagedacht over de toekomst van onze mobiliteit.
Sinds 2021 mogen zelfrijdende auto’s officieel de Nederlandse wegen op. Dit zien we al gebeuren in de vorm van een zelfrijdende shuttle, die zich verplaatst tussen Kralingse Zoom in Rotterdam en Rivium in Capelle aan den IJssel. Verwacht wordt dat echt autonoom (zelfstandig) rijden nog wat langer op zich laat wachten, maar de eerste stappen zijn gezet.
Zelfrijdende auto’s rijden niet vanzelf. Ze hebben hier een wegennet voor nodig die ervoor zorgt dat ze verbonden zijn en blijven. Deze verbinding vindt plaats door een 5G-netwerk, waardoor (elektrische) zelfrijdende auto’s gekoppeld zijn aan elkaar én aan IoT (Internet of Things). Hierdoor is er communicatie tussen vervoermiddelen zodat auto’s automatisch afstand houden, en communicatie tussen wegen en met hulpdiensten. Zelfs ondergrondse parkeergarages zijn hieraan gekoppeld zodat men gemakkelijk de bezetting kan controleren.
Rijkswaterstaat wil graag het vullen en laden van elektrische voertuigen verduurzamen. Dit doen zij door in te zetten op vier pijlers: waterstof tankstations, elektrische laadpunten, dynamisch laden en biobrandstoffen. Door samen te werken met bedrijven, buitenlandse overheden en andere partijen wordt geprobeerd deze vier pijlers zo snel mogelijk te realiseren.
Ondanks dat Nederland een fietsland is, wordt toch vaker de auto genomen. De Nederlandse overheid wil hier verandering inbrengen door het gebruik van de fiets te stimuleren. Dit doet ze door te investeren in betere fietsroutes, en in regelingen met bedrijven met een aanbod in lease- en deelfietsen. Maar ook door de inzet van slimme technologieën waarmee je bijvoorbeeld makkelijk je fiets terug kunt vinden, of langer groen licht hebt omdat het verkeerslicht al weet dat je eraan komt.
Mobiliteit zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan verplaatsen. Nieuwe mobiliteit zorgt ervoor dat dit op een makkelijke, slimme, maar vooral duurzame manier kan.