Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Buying guide speed pedelec

De speed pedelec is de perfecte combinatie tussen fiets en brommer. Je blijft wel in beweging, maar kunt tegelijkertijd met hoge snelheid van A naar B. Is de speed pedelec iets voor jou? En voor welk merk kun je dan het best gaan? In deze buying guide vertellen we je alles over deze nieuwkomer. We kijken naar merken en modellen, en vertellen je waar je precies op moet letten tijdens de koop. Lees snel verder om alles te weten te komen over de speedbike!

Welke speed pedelec kopen in 2022?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen in Nederland een speed pedelec. Met een speed pedelec kan je met de trapondersteuning een snelheid van 45 km/u halen. De snelheid van een brommer gecombineerd met de gezonde beweging van de fiets: een ideale combinatie voor veel mensen die dagelijks lange afstanden afleggen.

Aanbieders spelen snel in op de stijgende populariteit. Inmiddels heb je dus keuze uit een scala van modellen, kleuren en merken. Je vraagt je dan ook al snel af welke speed pedelec je moet kopen in 2022. Daarom leggen wij hieronder uit welke het beste uit de test kwam.

Onderhoud elektrische fiets

Stromer ST2

De beste speed pedelec uit de fietstest 2022 was de Stromer ST2. De Stromer ST2 kwam met een 8,4 als beste uit de test. De speedbike is een efficiënte, krachtige en aanpasbare speed pedelec die ideaal is voor het dagelijks gebruik en woon-werkverkeer. De Stromer ST2 geeft trapondersteuning tot 45 km/u. Je voelt de kracht direct wanneer je begint met trappen.

De Stromer ST2 biedt optimaal comfort dankzij de aanpasbare framegeometrie, aanpasbare zitpositie, ergonomische handgrepen en optionele vering waarmee je tevreden op je bestemming aankomt. Daarnaast is het bereik van deze Stromer ST2 erg groot. Waar je ook naar toe moet, de Stromer ST2 heeft een uithoudingsvermogen voor een bereik tot wel 120 km. Is dat nog niet genoeg? Dan heb je ook de optie om te kiezen voor de 180 km variant.

ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Wanneer je een speed pedelec gaat kopen, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Welke dat zijn? Lees snel verder!

best geteste

De actieradius

Wanneer je op zoek gaat naar de beste speed pedelec is het handig om voor jezelf eerst na te gaan hoe je de speedbike gaat gebruiken. Ga je dagelijks zo’n 10 kilometer heen en weer naar je werk, of gebruik je de speed pedelec voor lange afstanden en uitstapjes? De afstand die je op een volle batterij kunt afleggen, wordt de actieradius genoemd. Dit is één van de belangrijkste factoren in je beslissing voor een model of merk. De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, maar in de regel zit het zo:

  • Accu van 500 Wh: afstanden tot 50 kilometer
  • Accu van 625 Wh: afstanden tussen 50 en 60 kilometer
  • Accu van 814 Wh: afstanden tussen 60 en 80 kilometer
  • Accu van 1000 Wh: afstanden boven de 80 kilometer

Kies dus een speed pedelec uit die voldoende actieradius heeft. Daarnaast moet je ook rekening houden met de laadtijd van de accu’s. Sommige accu’s hoeven maar 3 uur aan het stroom, terwijl andere ruim 6 uur nodig hebben.

De plaats van de motor

Ook een belangrijke factor waar je op kunt letten is de plaats van de motor. De motor kan op drie plekken zitten. De motor kan bij het voorwiel zitten, bij het achterwiel of in het midden op het frame. De beste motoren zijn in de meeste gevallen de achterwielmotor en middenmotor. Bekijk het aanbod e-bikes met middenmotor, achterwielmotor en voorwielmotor.

Buying guide
ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

Buying guide voor de juiste manier van aandrijving

Bij een speed pedelec kun je kiezen voor de manier van aandrijving. Je kan kiezen voor een kettingaandrijving of een riemaandrijving. Bij de meeste speed pedelecs komt een kettingaandrijving voor. Deze komt overeen met een gewone fietsketting. Wat de laatste tijd steeds populairder wordt, is een riemaandrijving. Een riemaandrijving heeft minder onderhoud nodig en is minder vatbaar voor slijtage. Een riemaandrijving is wel een stuk duurder.

Onder de speed pedelecs vallen ook de elektrische fatbikes. Ben je hiernaar op zoek?

Beste koop speed pedelec

Ook voor de beste koop is er een test gedaan. De Klever Mobility Y Muse kwam uit de test als beste koop speed pedelec 2022 met als eindcijfer een 8,3.

Klever Mobility Y Muse

Deze speed pedelec heeft een stijlvol en opvallend ontwerp. De Klever Mobility Y Muse geeft je een hoop vermogen, praktisch comfort en een goede veiligheidsvoorziening. De speed pedelec is perfect voor het fietsen waar je maar bent.

Een toffe bonus feature? De Klever Mobility Y Muse geeft aan wanneer er een verkeersopstopping is en leid je er direct omheen zodat je niet veel tijd kwijt bent tijdens je fietsrit. Daarnaast biedt de Klever Mobility Y Muse trapondersteuning tot 45 km/u en kom je dus altijd op tijd bij je afspraak of bestemming.