Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Speed pedelec Stromer ST1 review

Speed pedelecs zijn elektrische fietsen, maar dan net even anders. De speed pedelec kan namelijk snelheden behalen tot maar liefst 45 kilometer per uur. Hiermee combineren ze lichte inspanning met de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen. De speed pedelecs staan vooral bekend om de goede wegligging en de hoogwaardige afwerking. 


In deze review van de Stromer ST1 kijken we naar de kenmerken en voordelen van deze speed pedelec. Hoe scoort deze speed bike?

Beste uit de test 2021

De Stromer ST1 werd door het Algemeen Dagblad (AD) uitverkozen tot de best geteste speed pedelec met een eindcijfer van 8,7. Het AD houdt jaarlijks een grote fietstest waar redacteuren, lezers en abonnees aan meedoen. 

De Stromer ST1 is getest op vijf verschillende categorieën: 

 • rijeigenschappen 
 • comfort 
 • prijs-kwaliteitverhouding 
 • display en bediening
 • motor en ondersteuning 

Binnen elke categorie waren er vijf sterren te vergeven. De Stromer ST1 scoorde op één categorie na 4 sterren. Voor de categorie ‘motor en ondersteuning’ kreeg het zelfs de maximale score van 5 sterren. Een hele goede score op alle vlakken dus!

Kenmerken Stromer ST1

De Stromer ST1 beschikt over verschillende kenmerken. We lichten de belangrijkste hieronder uit:

 • Verstelbare stuurpen
 • Fraaie afwerking
 • Krachtige motor
 • Accu
 • Display
 • Snelheid
Onderhoud elektrische fiets

Verstelbare stuurpen

De stuurpen verbindt het stuur aan het frame. De Stromer ST1 heeft een verstelbare stuurpen, waardoor je zelf kunt bepalen in welke positie je zit tijdens het fietsen. Dit draagt bij aan een verhoogd comfort tijdens het fietsen.  

Fraaie afwerking

De Stromer ST1 heeft een zeer fraaie afwerking. Het frame heeft een strak en minimalistisch ontwerp. De accu is mooi weggewerkt in de onderste framebuis, wat zorgt voor een stabiele wegligging. Het display bevindt zich in de bovenste framebuis. 

Krachtige motor

Deze speed pedelec heeft een zeer krachtige motor van 670 Watt en 35 Nm waarmee je snelheden tot 45 kilometer per uur kunt behalen. Eén van de grootste sterktes van de Stromer ST1 is dat de trapondersteuning snel en nauwelijks merkbaar wordt ingeschakeld. Zo blijf de fietservaring dynamisch en vlekkeloos. De Stromer ST1 is daarnaast uitgerust met krachtige achterwielaandrijving en bevat een remschijf aan de voor- en achterkant.

Accu

Je kunt kiezen uit verschillende accu’s: van 500 Wh tot maar liefst 982 Wh. Het duurt zo’n 3 uur en 40 minuten om de accu volledig op te laden. De accu is eenvoudig uit te werpen met een druk op de knop voor ultiem gebruiksgemak. Je kunt kiezen voor een geveerde voorvork en zadelpen. Dit zorgt voor zeer comfortabele ritten.

Display

Het display van deze speed pedelec is, zoals eerder genoemd, mooi weggewerkt in de bovenbuis van het frame. Met het display kun je de Stromer ST1 bedienen. Download de Stromer OMNI app op je smartphone en verbind deze via Bluetooth met de speed pedelec. Met de app worden verschillende extra functies beschikbaar, zoals de eSmartlock functie. Met deze functie wordt de Stromer ST1 automatisch vergrendeld wanneer je van de speed pedelec wegloopt. 

Wanneer je de speed pedelec weer nadert, wordt hij vanzelf weer ontgrendeld. Via de OMNI app kun je de firmware automatisch updaten, waardoor je niet langs jouw Stromer verkoper hoeft. Met de app kun je de motorfuncties aanpassen naar jouw voorkeur en is GPS-plaatsbepaling mogelijk.

De Stromer ST1 is standaard met dagrijverlichting ingebouwd voor optimale zichtbaarheid. Bij de aanschaf van deze speed pedelec krijg je tien jaar garantie op het frame. In Nederland en België ontvang je een VAB-fietsbijstand verzekering voor 1 jaar.

best geteste

Snelheid

Deze speed pedelec kan snelheden halen tot wel 45 km per uur en is daarom uitermate geschikt voor het afleggen van lange afstanden. De speed pedelec is minder geschikt voor het rijden in een drukke stad omdat je verplicht bent op het bromfietspad te rijden wanneer deze er is. Je rijdt op deze paden vaak een stuk sneller dan de rest van de fietsers waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Adviesprijs

De Stromer ST1 speed pedelec is aantrekkelijk geprijsd. De basisprijs ligt op dit moment rond de €5.000,-. De Stromer ST1 is één van de meest populaire speed pedelecs in Nederland en heeft alle onderdelen plus mooie extra’s die je van één van de beste speed pedelecs mag verwachten.

Review van gebruikers

Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden over de Stromer ST1 speed pedelec. De speed pedelec is een fijne fiets met soepele ondersteuning en een fijne rijervaring. Twijfel je nog over je aankoop? Lees dan de vele reviews en testen of probeer de speed pedelec zelf.