Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Elektrische fiets leasen

Nooit meer stilstaan in een file, geen last van tegenwind en in een rap tempo op je werk zijn. Het kan allemaal met een elektrische fiets, oftewel e-bike. Een elektrische fiets geeft je net dat extra zetje voor een soepele rit, terwijl je geniet van de voordelen voor je gezondheid en levensgeluk. Een nadeel is dat het aanschaf van deze fietsen een dure aangelegenheid kan worden, met bedragen tussen de 1500 en 4000.

Gelukkig is hier een oplossing voor, in de vorm van het leasen van een elektrische fiets, waar je voor een vast bedrag per maand gebruik van kunt maken. Dit is inclusief verzekering, onderhoud en de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen.

Voor werkgevers kunnen elektrische leasefietsen een uitkomst zijn als duurzame oplossing voor dure en vervuilende bedrijfsauto’s, parkeerproblemen of wanneer je bij wilt dragen aan het geluk van je werknemers. Goed voor het milieu, de gezondheid én goed voor je portemonnee. Lees hier alles over het leasen van elektrische fietsen.

Zakelijke elektrische fiets

Van huis naar je werk en weer terug of korte ritjes afleggen naar klanten; een e-bike kan het perfecte transportmiddel zijn voor woon-werk en zakelijk verkeer. Op een klassieke fiets zijn ritten tussen de tien tot twintig kilometer vaak zwaar, waar een e-bike trapondersteuning biedt waarmee men makkelijk eenzelfde soort rit aflegt. Hiermee kom je uitgerust en voldaan aan op je bestemming, zonder je in het zweet te werken.

Wat kost het leasen van een elektrische fiets?

De kosten van een elektrische lease fiets zijn sterk afhankelijk van het type fiets en aanvullend pakket dat je kiest. De meeste bedragen liggen tussen de 60 en 120 euro per maand. Een servicepakket met een hoge dekking en uitgebreide verzekering, kost meer dan een leaseplan met een hoger eigen risico en minder dekking.

De looptijd van het leasecontract kan de prijs beïnvloeden. Traditionele leasecontracten hebben vaak een looptijd van drie jaar, waarna je de fiets inlevert of voordelig overneemt. Mocht je ervoor kiezen binnen deze drie jaar je contract op te zeggen, dan moet je vaak een boete betalen. Dit kan soms wel de helft zijn van het restbedrag.
 
Je rekent gemakkelijk de kosten uit door het maandbedrag te vermenigvuldigen met de maanden van je contractduur. Tel daarbij de administratiekosten op en je komt uit bij de totale kosten van je e-bike.

Een maandelijks opzegbaar e-bike leaseplan

Er komen steeds meer nieuwe concepten op de markt, waarmee er alternatieven komen voor traditionele contracten in de vorm van maandelijkse opzegbare contracten. Via een online portaal kun je je e-bike bestellen, waarna hij binnen enkele werkdagen thuis of op locatie afgeleverd wordt. Afhankelijk van het aanvullende pakket dat je kiest, kost zo’n leasefiets tussen de 70 en 120 euro.

Eerst graag een proefritje maken? Zoek naar een aanbieder met testlocaties waar je naartoe kan om je fiets eerst uit te proberen.

Fiscale voordelen e-bike leasen

Er zijn tal van aanbieders en leasecontracten voor elektrische fietsen om uit te kiezen. Vaak maakt de werkgever afspraken met een aanbieder en wordt er een specifiek portaal ingericht waar werknemers hun fiets kunnen kiezen en uitproberen. Het bedrijf neemt de kosten van het maandelijkse leasebedrag op zich en kan dit verrekenen met het salaris of de kilometervergoeding.

Net als bij leaseauto’s heb je bij elektrische lease fietsen een bijtelling voor privégebruik. Deze ligt sinds januari 2020 op 7% van de winkelwaarde. Kies je een e-bike met een winkelwaarde van 2000 euro, dan betaal je per maand zo’n € 4,75.  Wil je een duurdere elektrische fiets zoals een speed pedelic, dan komen de maandelijkse kosten uit op ongeveer € 10. Dit is nog steeds ontzettend voordelig als je je bedenkt dat hier de dekking van reparaties en verzekering bij in zit.

Hoe veilig is een elektrische lease fiets?

Dagelijks met de fiets naar het werk komen is heel gezond, maar kan de nodige veiligheidsuitdagingen met zich mee brengen. Het risico om bij een ongeval betrokken te raken met de fiets is namelijk vele malen groter dan  met de auto. Door werknemers elektrische fietsen aan te bieden die hen zichtbaarder maakt in het verkeer, kan men de risico’s sterk verlagen. Hiernaast bieden steeds meer aannemers ook onderhoud en pechhulp aan, waar men maandelijkse een klein bedrag voor betaalt. Geen stress meer bij een lekke band of wanneer je fiets toe is aan een onderhoudsbeurt, want de leasemaatschappij zorgt ervoor dat je in een mum van tijd weer op weg bent.

In plaats van een elektrische fiets leasen kan je ook kosten besparen door een tweedehands elektrische fiets aan te schaffen. Benieuwd?

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.