Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Betaalbare bakfiets: onze favoriet

Bij de Decathlon kan je kiezen uit een breed assortiment elektrische fietsen, waaronder de elektrische longtail cargofiets R500E met een laadbak aan de achterkant. Deze bakfiets is van het merk BTWIN en is uniek op de markt door haar laadvermogen achterop de fiets in plaats van voorop. De fiets heeft een groot laadvermogen van maximaal 80 kg op de bagagedrager en 170 kg in totaal. Door haar laadvermogen op de achterkant is fiets goed manoeuvreerbaar. Ook genereert de elektrische motor tot wel 58 Newtonmeter. 

Wil je weten of deze elektrische bakfiets bij jou past? Ontdek het merk en alles wat je over deze fiets moet weten in dit artikel. 

Meer over het merk B’TWIN 

B’TWIN is het eigen fietsenmerk van sportwinkelgigant Decathlon en staat bekend om haar goede prijs-kwaliteitverhouding. Verwacht van B’TWIN een kwalitatief goed product waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Bijzonder aan een fiets van dit merk is de levenslange garantie op het fietsframe. Daarnaast is er een breed assortiment van verschillende soorten fietsen, van kinderfiets tot mountainbike tot elektrische bakfiets

Ben je benieuwd naar de elektrische fietsen B’TWIN?

De elektrische cargofiets longtail R500E uitgelicht 

In veel opzichten lijkt deze elektrische bakfiets van de Decathlon erg op een ‘normale’ elektrische stadfiets. Dit model heeft namelijk geen grote vierkante bak voorop, zoals je traditioneel ziet bij veel andere bakfietsen. Met haar relatief kleine achterwiel (20 inch) wordt het frame verlengd waardoor er, of mensen of spullen kunnen worden meegenomen. Ten opzichte van een traditionele bakfiets is deze fiets dus veel smaller en heb je extra veel overzicht op de weg. Dit komt door de lading wat zich achterop de fiets bevindt. 

Niet alleen lijkt de longtail meer op een normale fiets qua uiterlijk, ook de prijs lijkt niet op dat van andere elektrische bakfietsen. Zo kan je al deze elektrische cargofiets longtail kopen vanaf €2.999,99. Daarnaast is een veelgehoorde kritiek van traditionele bakfietsen dat deze er “niet mooi uitzien door de grote bak voorop de fiets”. Door de minimalistisch gevormde laadruimte aan de achterkant van de longtail lijkt het niet alsof je op een bakfiets fietst. 

De ruime actieradius van 90 km haalt de longtail uit een 672 Wh uitneembare accu. Mede dankzij de 8 versnellingen waarvan je gebruik kan maken, is deze afstand zeker haalbaar in de ecostand. Plots moeten remmen? Dat doe je comfortabel dankzij de hydraulische schijfremmen.

De fiets heeft daarnaast ook een gashendel waarmee je de fiets tot 6 km/h bijvoorbeeld gemakkelijk de berg op kunt rijden zonder te hoeven trappen. Een leuk detail: het achterlicht gaat branden zodra je remt. De laatste grote upgrade is in oktober 2023 uitgevoerd. Hierdoor zijn de meeste kinderziektes van deze fiets inmiddels verdwenen. 

De belangrijkste eigenschappen van de cargofiets longtail R500E staat hieronder uitgelicht:

ActieradiusMaximaal 90 km
Motor vermogen58 Nm
Type batterijSamsung lithium-ioncellen 672 Wh
RemmenHydraulische TEKTRO-schijfremmen
Versnellingen8
Oplaadtijd4 uur en 40 minuten

Belangrijkste plus- en minpunten op een rij 

Hier vind je een handig overzicht van de belangrijkste plus- en minpunten:  

+ Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
+ Uniek door de laadbak aan de achterkant
+ Groot laadvermogen van totaal 170 kg, inclusief bestuurder.
+ Ruime actieradius; tot wel 90 km bereik
+ Motor levert veel power, ook als je zwaar beladen bent. 

– Er zit geen vering achterop de fiets
– De kussens achterop zijn niet heel comfortabel
– Redelijk zwaar met 38 kg

Aanschaffen bij Decathlon 

Wil je dit model kopen? Je kunt ervoor kiezen om de longtail op te halen in een Decathlon winkel of om deze te laten leveren aan huis. Als je de fiets ophaalt in de winkel is deze volledig gemonteerd. Let hierbij wel op dat de 2,20m lang is en dus lastig zelf te vervoeren is. Indien je kiest voor levering van de fiets aan huis dan wordt de fiets voor 90% gemonteerd geleverd. Je krijgt dan een papieren handleiding met instructiefilmpje waarmee je de laatste 10% van de onderdelen zelf kunt installeren. Dit zijn de voetsteunen, de mand, het stuur, de pedalen en de houtstang. 

Twijfel je nog of dit model echt bij jou past? Bij Decathlon is het mogelijk om een gratis proefrit te maken om zelf de fiets te ervaren.