Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Hoe kan ik het beste een goedkope auto kopen?

Het zoeken naar de juiste tweedehands auto begint bij jou als koper. Wat wil je? Wat wil je niet?
Wat zijn de mogelijkheden en wat ben je bereid te besteden aan een auto? 

Modellen onder 10.000 euro op Auto.nl

Fiat Punto Evo

Soepel rijden in een auto die ook nog eens een mooie verschijning is? Dan is de Fiat Punto Evo geschikt voor jou!

Toyota Aygo

De Aygo is een compacte fijne auto van het betrouwbare merk Toyota. Beleef zorgeloos rijden in dit sportieve en populaire model!

Peugeot 208

Een iconisch model, met een goede reden. De Peugeot 208 is ruim en relatief goedkoop. Ook verkrijgbaar in elektrische variant!

Toyota Yaris

Een slag groter dan de kleine stadsauto, maar toch niet duur. Inmiddels is de zuinige Yaris alleen nog tweedehands te koop en dat is zeker de moeite!

Hoe kun je een goedkope auto kopen? 

Een goedkope auto kopen ligt helemaal aan jouw wensen, wat ben je bereid te betalen en wat wil je liever niet in een auto? Dit zijn vragen die jezelf eerst moet stellen voordat je je zoektocht gaat beginnen. 

Nu je hebt besloten om een goedkope auto te kopen, is het de vraag: wat valt er onder een goedkope auto? Dit ligt natuurlijk aan de prijs van de auto, maar ook aan hoe de auto in de toekomst wordt gebruikt en wat de onderhoudskosten hiervan zijn. Je ziet vaak terug dat de Aziatische merken zoals Toyota of Nissan een schonere reparatiehistorie hebben, vergeleken met Franse of Duitse automerken. 

Naast de goedkope 2e hands automerken is het ook verstandig om te kijken naar de productieaantallen. Als er meer van hetzelfde automerk/model is geproduceerd, kun je gemakkelijk achter de problemen komen die het automodel vaker heeft, omdat veel andere klanten deze auto ook hebben. Dus, zoek ook naar de ervaringen van andere mensen met het automerk waar jouw oog op valt. 

Bepaal je wensen en budget

Waar kan ik een tweedehands auto goedkoop kopen? Om erachter te komen welke goedkope tweedehands auto bij jou past moet je eerst achter een aantal zaken aan gaan. Wat door jou als goedkoop ervaren kan worden, geldt misschien niet voor andere mensen. Je zult kritisch moeten bepalen wat jouw wensen zijn om een goedkope tweedehands auto te kopen. Kijk onder andere naar het aantal kilometers dat de tweedehands auto heeft gereden, de onderhoudshistorie, het productiejaar en nog vele andere aspecten. Het kan zo maar voorkomen dat jij graag een auto wilt kopen met nog weinig reparaties. Reken er wel op dat je hiervoor meer zult moeten betalen. Daartegenover staat wel dat de auto langer mee zal gaan dan een auto die juist veel reparaties nodig heeft (gehad). Je zult concessies moeten maken, maar dan heb je wel een autootje voor jezelf!

goedkope auto kopen

auto goedkoop

Houd ogen en oren open bij een auto kopen: goedkoop is niet altijd beter

Wanneer je een goedkope auto op het oog hebt en er al flink mee bezig bent om hem te bemachtigen, is het verstandig om de auto goed te checken. Het zou zo kunnen zijn dat bepaalde schade of misverstanden niet aan het licht komen als je in het betaalproces zit. Maak altijd eerst een proefritje met de auto, check de auto grondig – bijvoorbeeld met de kentekencheck – en stel vragen over de geschiedenis van de auto. De ideale auto kopen: goedkoop én voorzien van de nieuwste snufjes, dat gaat helaas niet vaak samen.

Ook het verbruik van een auto bepaalt hoe goedkoop deze is. Meer weten over het verbruik van auto’s? Lees onze tips voor een zuinige auto kopen

De meest goedkope tweedehands auto’s: hoe vind je ze?

Als je op zoek bent naar een goedkope tweedehands auto staat het internet je altijd te hulp, probeer hier ook zoveel mogelijk gebruik van te maken. Ga op zoek naar het merk auto dat je wilt kopen en onderzoek hoe en wat dit voor auto is. Bekijk of bezoek betrouwbare pagina’s op het web, zoek contact met mensen die dezelfde auto hebben. Het is ook nog een mogelijkheid om online advies te vragen aan anderen.

goedkope tweedehands auto's
goedkope 2e hands auto

10 goedkope 2e hands auto’s

Een goede auto kopen én deze goedkoop aanschaffen is een erg lastige deal. De onderstaande tweedehands auto’s worden vaak aangeboden tussen de 500 of 1000 euro. Let er wel op dat occasions natuurlijk geen vaste aanschafprijs hebben, omdat dit afhangt van de staat en resterende waarde van de auto. 

Onze top 10 goedkope tweedehands auto’s

  1. Nissan Micra
  2. Suzuki Alto
  3. Peugeot 306
  4. Renault Twingo
  5. Fiat Seicento
  6. Ford Ka 1.3
  7. Volkswagen Lupo
  8. Volkswagen Polo
  9. Toyota Yaris
  10. Opel Astra
goedkope tweedehands auto kopen
tweedehands auto kopen 2000 euro

Een goedkope tweedehands auto kopen zonder verrassingen

Om extra kosten te besparen van een tweedehands auto zul je vóór het aanschaffen zelf op onderzoek uit moeten gaan. Vraag altijd de onderhoudsboekjes en het schadeverleden van de auto op. Zo kun je voorkomen dat je wordt verrast als je auto kort na aankoop ineens stuk zou gaan.  

Wat wordt het formaat van jouw goedkope tweedehands auto? 

Naast de kosten van een goedkope auto kun je ook kijken naar het gewenste formaat van de auto. Kleine auto’s zijn vaak goedkoper dan grote auto’s, dus als jij een auto wilt kopen voor jezelf is het aan te raden voor een zo klein mogelijke auto te gaan. Als je zoekt naar een grotere tweedehands auto, dan is het verstandig om te rekenen op wat extra kosten.

Op zoek naar een compacte tweedehands auto? Bekijk onze tips voor een kleine auto kopen.

goedkope auto kopen

Wil jij een goedkope auto kopen?

Er zijn tal van occasions voor een mooie prijs te vinden, die nog prima een ronde mee kunnen. Vind jouw tweedehands auto!

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Vind jouw goedkope occasion

Wist je dat je tegenwoordig gewoon online auto’s kunt kopen? Je vergelijkt occasions in allerlei soorten en maten gewoon vanaf je comfortabele bank, bij auto.nl. Vervolgens profiteer je van dezelfde voordelen als bij een autodealer: goede garantie en rijklaar bij je thuis afgeleverd. Win-win toch?