Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Zakelijke laadpassen vergelijken: de beste laadpas voor jouw onderneming

Wanneer je onlangs een elektrische auto hebt aangeschaft, voor jezelf of een werknemer, dan moet je ook kijken naar welke laadpas het beste voor jou is. Op deze pagina vertellen wij alles over de beste zakelijke laadpassen voor ondernemers.

Ontdek de verschillende zakelijke laadpassen

Net zoals voor particulieren wordt het ook steeds aantrekkelijker om zakelijk een elektrische auto te leasen of aan te schaffen. Naast dat je meehelpt aan een betere toekomst en minder betaalt voor brandstof, geldt voor nieuwe auto’s die in 2023 op kenteken gezet zijn en geen CO₂-uitstoot hebben, een lagere bijtelling van maar 16% in tegenstelling tot de normale 22%.

Het rijden van een elektrische auto betekent wel dat je de auto ook op zal moeten laden. Dit doe je aan de hand van een laadpas, waarmee je bij een laadpaal kunt laden en betalen. Er zijn veel verschillende aanbieders van laadpassen, die allemaal verschillende services aanbieden voor het zakelijke gebruik van een laadpas. Lees hier meer alles over de beste laadpassen, inclusief de voor- en nadelen per aanbieder.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van zakelijke laadpassen?

Bij het zoeken naar een zakelijke laadpas is het belangrijk om rekening te houden met het verwachte laadgedrag van jou of jouw werknemers en de behoeften van de onderneming. Een zakelijke pas biedt vaak extra functies aan die specifiek zijn gericht op zakelijke gebruikers, zoals een facturatie op bedrijfsniveau of toegang tot een uitgebreid netwerk van laadpalen.

Daarnaast is het ook belangrijk om een keuze te maken tussen een laadpas met of zonder abonnement. Een laadpas met abonnement is voordeliger wanneer je vaak gebruik zal maken van openbare laadgelegenheden, terwijl een laadpas zonder abonnement juist handig is als je thuis of op de zaak een laadpaal hebt aangeschaft en hier voornamelijk gebruik van zal maken. Hieronder zijn de beste laadpassen vergeleken.

De beste laadpassen voor zakelijk gebruik

Bekijk testresultaten
Testresultaten

De laadpas van Road is perfect voor de zakelijke gebruiker. Met de abonnementsvorm ‘Orange’ betaal je maandelijks maar een klein bedrag waardoor je bij meer dan 300.000 laadpunten in Europa zonder toeslag kunt laden. Met deze laadpas betaal je het bedrag dat de beheerder van een laadpaal rekent.

Road werkt nu ook samen met MultiTankCard, gespecialiseerd in het leasen van auto’s. Voor €3,50 p/m geniet je van de service van zowel Road als MTC, waardoor het zakelijk beheren van jouw elektrische leaseauto nog makkelijker wordt.

 • €2,67 p/m excl. btw
 • Zonder toeslag onbeperkt laden
 • Te gebruiken bij meer dan 300.000 laadpunten
 • Uitgebreide factuurspecificatie
 • Maandelijks opzegbaar
 • Geen limiet instelbaar
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Vandebron staat landelijk bekend om hun missie om Nederland zo snel mogelijk op 100% groene energie te laten leven. En nu zijn ze ook bezig met het verduurzamen van bedrijven, door het aanbieden van een zakelijke laadpas. De services van Vandebron zijn geschikt voor bedrijven die meer dan vijf laadpassen nodig hebben.

Vandebron biedt een totaaloptie voor bedrijven die elektrisch willen gaan rijden, zodat je in één klap de laadpalen en passen kunt bestellen die je nodig hebt. Daarnaast bieden ze een duidelijk overzicht, waarmee ze een hoop werk uit handen nemen.

 • Snelle levering
 • Werkt bij alle openbare laadpalen in Nederland
 • Vandebron EV app 
 • Overzichtelijk dashboard voor alle gegevens
 • Aantrekkelijk maandtarief alleen voor Vandebron energieklanten  
Bekijk testresultaten
Testresultaten

MKB Brandstof biedt ondernemers laadpassen met een vast maandbedrag van €6,90 en vaste tarieven per kWh voor zowel laden bij een normale laadpaal (€0,51/kWh) als snelladen (€0,70/kWh). Hierdoor heb je heldere en voorspelbare kosten, waar in Nederland je ook tankt.

Met de MKB Brandstof Parkeren en Laden app krijg je duidelijk te zien waar beschikbare laadpunten zijn, zodat je nooit met een lege tank hoeft te staan. Daarnaast kunnen gebruikers in de app ook een maandelijks overzicht van de pas krijgen, waarin alle laadbeurten te zien zijn. Heel makkelijk voor het doorgeven aan de belasting.

 • Beschikbaar bij alle laadpunten in Nederland
 • MKB Brandstof Laden en Parkeren app
 • Vaste tarieven bij laden
 • 100% groene stroom
 • Meerdere laadpassen per onderneming beschikbaar
 • Vast maandbedrag van €6,90 bij abonnement

4

50five laadpas en druppel

4.0

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Bij 50five vind je zakelijke laadpassen die perfect zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven. Ze bieden toegang tot een uitgebreid laadpalennetwerk en zorgen voor overzichtelijke facturatie. Alle laadtransacties worden maandelijks op één factuur vermeld, waardoor je gemakkelijk je laadkosten kunt beheren.

Bovendien biedt 50five verschillende abonnementsopties, waaronder ook een pas zonder abonnement. Zo kan iedere onderneming kiezen wat het beste past. Of je nu regelmatig thuis laadt of veel gebruikmaakt van openbare laadpalen, er is altijd een geschikte oplossing. Met de zakelijke laadpassen van 50five profiteer je van een betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier om je elektrische voertuigen op te laden, terwijl je tegelijkertijd grip houdt op jouw kosten of die van je werknemers.

 • Te gebruiken bij 300.000 laadpunten in Europa
 • Automatische verrekening werknemer/werkgever
 • Voordelig bij 50five laadpunten
 • Maandelijks factuuroverzicht
 • Te gebruiken bij maar 37.000 palen in Nederland
 • Laadpassen alleen verkrijgbaar samen met laadpaal

5

xximo laadpas

4.5

Bekijk testresultaten
Testresultaten

De XXImo mobility card is ook zeker geschikt voor zakelijke rijders. De pas kan gebruikt worden voor het laden van een elektrische auto, maar er kan ook brandstof mee getankt worden voor hybride auto’s. Alle transacties, zoals laadkosten, tankkosten maar ook parkeren en gebruik van openbaar vervoer, worden eens per maand in een factuur naar de ondernemer gestuurd, zodat je een duidelijk overzicht hebt van de uitgaven.


Met XXImo zakelijke laadpassen krijgen zakelijke gebruikers gemakkelijke toegang tot een breed scala aan laadpunten. De passen bieden flexibiliteit voor het opladen van elektrische voertuigen door het grote aanbod beschikbare laadpunten en zorgen daarnaast voor een fijne ervaring bij hybride auto’s. In de app van XXImo kan je zien waar je kunt laden, tanken en zelfs parkeren.

 • Laadpas beschikbaar als tag of pas
 • Alles op 1 btw-factuur, handig voor ondernemingen
 • Met XXImo app
 • Stimuleert gebruik van openbaar vervoer
 • Laadgarantie in heel Europa
 • Maandelijkse kosten alleen duidelijk bij aanvraag

Meer weten?

Wanneer je zakelijk elektrisch wilt gaan rijden is het naast het kiezen tussen verschillende laadpassen ook belangrijk dat je nadenkt over laadpalen. Waar gaan de EV’s van jouw werknemers opgeladen worden. Misschien wil je wel een aantal laadpalen op locatie installeren, wat zeker gunstig is als je een laadpas zonder abonnement neemt.

Vragen over laadpassen?

Laat je gegevens achter en onze experts nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Je toestemming kan op ieder moment terug worden ingetrokken door contact op te nemen met Moby.