Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De 9 beste elektrische fietsen van 2024

Wil jij ook overstappen naar een e-bike? Of ben je op zoek naar een nieuwe? Het kan best lastig zijn, maar wij helpen je graag met het maken van de goede keuze.

Lees deze pagina om er achter te komen wat de 9 beste elektrische fietsen van 2024 zijn.

Ontdek de 9 beste e-bikes

Wij Nederlanders fietsen over het algemeen erg veel. De meeste van onze wegen zijn ook ideaal om met de fiets over te rijden, omdat het veelal vlak is. De fiets is dan ook het perfecte vervoermiddel om mee naar je werk te gaan, of om gewoon te ontspannen.

Steeds meer mensen in Nederland gebruiken elektrische fietsen, die je kunnen ondersteunen tijdens het fietsen tot behoorlijke snelheden. Zo kan het goed zijn dat ook jij op zoek bent naar een e-bike, of misschien je oude e-bike wil vervangen door een nieuwe. In dat geval is het belangrijk om je goed in te lezen. Op deze pagina lichten we fietsen uit die uitvoerig zijn getest en geven wij ons oordeel over de beste elektrische fietsen van dit moment.

Er zijn drie categorieën opgesteld, namelijk: woon-werkverkeer, e-bikes voor mama’s en papa’s, en de beste e-bikes voor dagelijks gebruik. Per categorie hebben we de voor- en nadelen van de e-bikes op een rijtje gezet. Weet je nog niet wat voor e-bike voor jou het beste is? Lees dan eerst onze buying guide elektrische fietsen.

ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

Beste e-bikes voor woon-werkverkeer

Als je naar je werk fietst, maak je vaak best lange ritten. In het begin zul je daaraan moeten wennen, maar met de elektrische fiets wordt deze manier van beweging voor jou een stuk aangenamer!

Er zijn verschillende soorten e-bikes die vaak gebruikt worden voor woon-werkverkeer. Zo zijn er ‘gewone’ woon-werk elektrische fietsen, maar ook ‘speciale’ woon-werk e-bikes. De speed pedelec is een voorbeeld van een speciale woon-werk e-bike, aangezien deze fietsen snelheden kunnen halen tot wel 45 kilometer per uur. Wil je erachter komen welke elektrische fiets perfect is voor jou? Boek hier je proefrit.

Wij hebben hieronder de beste ‘gewone’ woon-werk e-bikes voor je uitgelicht. Liever direct naar het complete aanbod elektrische fietsen met een snelheid van maximaal 45 kilometer per uur?

Bekijk testresultaten
Testresultaten

De elektrische fiets van BTWIN geeft een boost aan je dagelijkse ritten van en naar je werk.

Je kunt kiezen voor een hoog of laag frame. Daarbij bepaal je zelf de juiste maat, met de opties M, L en XL. Het standaard model is voorzien van een lithium-ion batterij accu, die circa 80 tot maximaal 150 kilometer actieradius biedt. De uiteindelijke afstand die je daarmee aflegt is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je gebruikt.

De fiets is krachtig genoeg om jou inclusief een flinke portie bagage te vervoeren, zonder dat je daarbij hoeft in te leveren op stabiliteit. Dankzij de krachtige motor met een koppel van 65 Nm bij 250 W is geen helling je te zwaar.

Deze e-bike is voorzien van een OWURU middenmotor. Daarmee profiteer je van natuurlijke ondersteuning, die automatisch wordt gegenereerd dankzij een sensor. Het traptempo geeft aan hoe snel je de pedalen ronddraait. Dit wordt uitgedrukt in RPM, wat staat voor rotaties per minuut. Het gewenste tempo is in te stellen van 40 tot 90 RPM. Hierbij geldt hoe hoger je de waarde instelt, hoe sneller je benen ronddraaien.

 • Keuze uit 4 ondersteuningsstanden
 • Ruime accucapaciteit
 • Eenvoudige en handige bediening
 • Natuurlijke trapondersteuning
 • Accu volledig opgeladen in 4,5 uur
 • Sneller batterijverbruik in praktijk
 • Zonder ondersteuning fietsen voelt zwaar aan
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Met de ELOPS LD 920E, die van absolute topkwaliteit is, kun je bijvoorbeeld de stad ontdekken, maar ook recreatief langere tochten maken. Bij deze veelzijdige e-bike is schakelen overbodig. Dit gaat namelijk volledig automatisch.

De standaardaccu van deze fiets is een lithium-ionbatterij van 48 V. Dit komt neer op een capaciteit van 702 Wh, wat een actieradius geeft van minimaal 80 tot maximaal 150 kilometer. Dit is uiteraard afhankelijk van de mate van trapondersteuning die je gebruikt. Dankzij de sterke motor met een koppel van 65 Nm, fiets je ook comfortabel door heuvelachtige gebieden.

In de standaarduitvoering heeft dit model van ELOPS een stevige bagagedrager met een laadcapaciteit van 27 kilogram. Optioneel kan je hier een fietsstoeltje bevestigen.

 • Ruime actieradius
 • Automatisch schakelen
 • Verende voorvork type
 • Fiets connecten met smartphone mogelijk
 • Krachtig en geleidelijk remmen
 • Stevige bagagedrager
 • Problemen vlotheid trapbeweging
 • Door automatische versnelling soms krachtverlies
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Als je een elektrische transportfiets zoekt met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de ELOPS LD 500E hoog frame de ideale fiets. Dit lichte en krachtige model is in 2023 door de ANWB test beoordeeld met 4 sterren. Je kunt er mee naar school, werk, of de fiets gewoon gebruiken voor dagelijks gebruik.

Deze e-bike heeft een Brushless motor in de naaf van het achterwiel. In totaal zijn er 3 verschillende standen te gebruiken, waarbij je met de lichtste stand maximaal 115 kilometer af kunt leggen. Met de zwaarste stand is dit maximaal 60 kilometer. Met de ingebouwde koppelsensor in de trapas verplaats je je heel natuurlijk. Ook de remmen werken krachtig, gemakkelijk en geleidelijk

 • Ruime actieradius
 • Soepel trappen
 • Natuurlijke ondersteuning 
 • Reflecterende banden 
 • Krachtige motor
 • Melding dat de afdekplaat los ging zitten
 • Versnelling trapt door bij verhoogde druk

ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

Beste e-bikes voor ouders

Een e-bike voor moeders en vaders met jonge kinderen bevat bijvoorbeeld vaak een lage instap en het is vaak ook prettig als deze over een extra breed stuur beschikt. De fietsen in deze categorie zijn namelijk het meeste gericht op veiligheid en comfort.

Een elektrische mamafiets of vaderfiets biedt daarnaast vaak als groot voordeel dat er een extra stevige bagagedrager, stevige standaard, en stuurslot aanwezig zijn. Dit verhoogt de veiligheid en maakt het daarnaast een praktische e-bike.

Hieronder vind je de e-bikes die in deze categorie het beste uit de test komen:

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Met het extreem grote laadvermogen, is deze cargofiets ideaal om 2 kinderen of 1 volwassene mee te vervoeren. Ideaal voor als je de kinderen naar school wilt brengen of een dag de natuur in wilt. Dit model is te verkrijgen in de kleur lichtgroen.

De standaard lithium-ionbatterij die wordt meegeleverd is er één van 672 Wh, waarmee je zo’n 50 tot 90 kilometer kunt fietsen, afhankelijk van de hoeveelheid ondersteuning. Dankzij de krachtige Direct Drive motor met een koppel van 58 Nm zijn hellingen geen probleem.

De bagagedragers op deze mamafiets zijn verstelbaar, wat ideaal is als je een kinderzitje wilt toevoegen of bagage mee wilt nemen. Maak een keuze uit een fietsstoeltje, fietstassen, een mand of kussen als accessoire. De voordrager kan maximaal 10 kilogram tillen.

Ook aan de veiligheid is bij dit model veel aandacht besteed. Zo beschikt deze BTWIN cargofiets over ledverlichting voor en achter, inclusief waarschuwingslicht bij vertragen.

 • Goede actieradius
 • Stabiele wegligging
 • Ruimte voor kinderzitjes en accessoires
 • Voldoende ruimte voor bagage
 • Ledverlichting inclusief waarschuwingslicht
 • In het beginnen wennen
 • Boutkoppen van versnelling en rem zitten dicht naast handvat
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Over het algemeen is de BEEQ C500 de favoriete e-bike onder jonge papa’s en mama’s. Deze elektrische fiets kun je kopen in de kleur zwart. De accu die standaard wordt geleverd, heeft een actieradius van maximaal 110 kilometer, afhankelijk van onder andere het gewicht van de gebruiker en de mate van trapondersteuning. Het lage aluminium frame maakt het mogelijk om soepel op en af te stappen, ook als je een voorzitje hebt geplaatst voor je kind.

Dit model beschikt over een Shimano middenmotor, afkomstig uit Portugal. De plek van de motor zorgt voor een comfortabele en goed uitgebalanceerde ligging op de weg. Tijdens je fietstocht laat deze e-bike het toe om een rechte en comfortabele houding aan te nemen.

Veiligheid is een belangrijk topic bij deze e-bike. Zo zit er bijvoorbeeld een voorlicht van AXA Blueline 30 en een achterlicht van Picadilly led. Daarbij zorgen de hydraulische schijfremmen ervoor dat je in nood snel stilstaat.

 • Krachtige middemotor van Shimano
 • Comfortabele en rechte zithouding
 • Krachtige standaardaccu
 • Fietsaccessoires toevoegen mogelijk
 • Laag aluminium frame
 • Handigheid gewenst voor de besturing
 • Soms hakkelend schakelen
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Ook de Elops LD 500E Laag frame voor lange afstanden valt enorm in de smaak bij jonge moeders die een e-bike willen. Zo heeft deze e-bike een aantal belangrijke opties voor fietsen die speciaal voor ouders ideaal zijn. Op de bagagedrager kan 27 kg worden gedragen. Dit model is door de ANWB in 2023 getest en beoordeeld met een goed in de categorie e-bikes tot 2.250 euro.

Deze e-bike wordt standaard geleverd met een accu waarvan de actieradius rond de 60 tot maximaal 115 kilometer ligt. De ingebouwde koppelsensor in de trapas zorgt ervoor dat je natuurlijke trapondersteuning ontvangt.

Met een motorkoppel van 45 Nm bij 250 W is geen helling je te zwaar. Ook niet als je bijvoorbeeld een kinderzitje achterop hebt. Er zijn in totaal 3 standen waaruit je kunt kiezen. Tijdens je rit ben je goed zichtbaar dankzij de autonome verlichting en reflecterende banden.

 • 3 standen trapondersteuning
 • Krachtige remmen, ook bij neerslag
 • Stille en betrouwbare accu
 • Ruime actieradius
 • Natuurlijke trapondersteuning
 • Stuur niet in hoogte te verstellen

Beste e-bikes voor dagelijks gebruik

Een e-bike voor iedere dag wordt ook wel een elektrische stadsfiets genoemd. Voor mensen die dagelijks fietsen naar school, station of werk, of andere korte ritten maken, zijn deze fietsen de perfecte optie.

Doordat een e-bike voor dagelijks gebruik je ondersteunt tot wel 25 kilometer per uur, kom je net wat eenvoudiger en sneller van A naar B. Zo blijf je al je ritjes lekker met de fiets doen. Dat is niet alleen goed voor je beweging, maar je vermijdt er ook verkeersopstoppingen mee én bent milieuvriendelijker onderweg. Win-win-win! Wil je direct het aanbod elektrische stadsfietsen bekijken?

Hieronder vergelijk je snel onze top 3 e-bikes voor dagelijks gebruik.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Deze ELOPS LD 920E Connect is de e-bike voor je dagelijkse ritten, om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. Maar ook voor een tocht in het weekend is dit model al snel je beste vriend. Dankzij de krachtige middenmoter ontvang je natuurlijke trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. Je hebt de keuze uit de kleuren sneeuwwit en petroleum blauw.

Met de 417 Wh lithium-ionbatterij die standaard wordt meegeleverd, kun je tussen de 50 en de 90 km elektrisch fietsen met een volgeladen accu. De exacte afstand is afhankelijk van de hoeveelheid ondersteuning die gevraagd wordt.

De voorvering, stuur naar ‘Hollands’ model en het brede zadel zorgen ervoor dat je tijdens je fietstocht een rechte houding kunt hebben. Je fietsprestaties bijhouden? Het is mogelijk om dit model te koppelen met de app Decathlon Mobility.

 • Krachtige accu
 • Goede actieradius
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Koppeling mogelijk met Decathlon Mobility
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Vering zitvlak / zadel kan als minimaal worden ervaren
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Villette Commuter is een elektrische damesfiets met middenmotor en geïntegreerde accu. De vering in vork en zadelpen zorgen ervoor dat je comfortabel langere afstanden af kunt leggen.

Deze e-bike beschikt over hydraulische schijfremmen, wat maakt dat er nauwelijks onderhoud nodig is. In totaal zijn er 8 versnellingen dankzij het Simano Altus derailleursysteem. Zo is er voor elke type rit een passende ondersteuning.

De fiets komt met een standaard accu van 468 Wh, wat voorziet in een actieradius van maximaal 100 km. Door de brede en fraaie CST banden is dit de ideale e-bike voor dagelijks verkeer.

 • Ruime actieradius
 • Onderhoudsarm
 • Sterke middenmotor
 • Vering in vork en zadelpen
 • Actieradius kan lager uitvallen
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De herenfiets van Vecocraft is een elektrische stadfiets die licht en comfortabel aanvoelt. Hij is beschikbaar in het zwart en wit. Dit model. iseen herenfiets door het hogere frame. Maar ook voor vrouwen kunnen is dit model ideaal voor dagelijks verkeer.

Deze e-bike beschikt over de zeer krachtige middenmotor van Ananda. De accu beschikt over 468 Wh. Dit komt neer op een actieradius van maximaal 100 kilometer. De exacte afstand is afhankelijk van onder andere het gewicht van. derijder en de mate van trapondersteuning. Dankzij de geveerde voorvork en het comfortabele zadel worden ook lange ritten comfortabel.

 •  Natuurlijke trapondersteuning door middenmotor 
 • Ruime actieradius
 • Beschikbaar in 2 kleuren
 • In de aanbieding bij Decathlon
 • Frame kan roesten als de e-bike niet droog staat bij neerslag

Meer weten?

Of je nu op zoek bent naar meer informatie over elektrische fietsen, of al een e-bike op het oog hebt:
Decathlon helpt je op weg.