Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De 9 beste elektrische fietsen van 2023

Wil jij ook overstappen naar een e-bike? Of ben je op zoek naar een nieuwe? Het kan best lastig zijn, maar wij helpen je graag met het maken van de goede keuze.

Lees deze pagina om er achter te komen wat de 9 beste elektrische fietsen van 2023 zijn.

Ontdek de 9 beste e-bikes

Wij Nederlanders fietsen over het algemeen erg veel. De meeste van onze wegen zijn ook ideaal om met de fiets over te rijden, omdat het veelal vlak is. De fiets is dan ook het perfecte vervoermiddel om mee naar je werk te gaan, of om gewoon te ontspannen.

Steeds meer mensen in Nederland gebruiken elektrische fietsen, die je kunnen ondersteunen tijdens het fietsen tot behoorlijke snelheden. Zo kan het goed zijn dat ook jij op zoek bent naar een e-bike, of misschien je oude e-bike wil vervangen door een nieuwe. In dat geval is het belangrijk om je goed in te lezen. Op deze pagina lichten we fietsen uit die uitvoerig zijn getest en geven wij ons oordeel over de beste elektrische fietsen van dit moment.

Er zijn drie categorieën opgesteld, namelijk: woon-werkverkeer, e-bikes voor mama’s en papa’s, en de beste e-bikes voor dagelijks gebruik. Per categorie hebben we de voor- en nadelen van de e-bikes op een rijtje gezet. Weet je nog niet wat voor e-bike voor jou het beste is? Lees dan eerst onze buying guide elektrische fietsen.

Beste e-bikes voor woon-werkverkeer

Als je naar je werk fietst, maak je vaak best lange ritten. In het begin zul je daaraan moeten wennen, maar met de elektrische fiets wordt deze manier van beweging voor jou een stuk aangenamer!

Er zijn verschillende soorten e-bikes die vaak gebruikt worden voor woon-werkverkeer. Zo zijn er ‘gewone’ woon-werk elektrische fietsen, maar ook ‘speciale’ woon-werk e-bikes. De speed pedelec is een voorbeeld van een speciale woon-werk e-bike, aangezien deze fietsen snelheden kunnen halen tot wel 45 kilometer per uur.

Wij hebben hieronder de beste ‘gewone’ woon-werk e-bikes voor je uitgelicht.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Gazelle HeavyDuty is al enkele jaren een van de meest favoriete e-bikes. Ook het C7 HMB 2023 model komt weer goed uit de test.

Je kunt kiezen voor een heren- of damesmodel en daarbij bepaal je zelf de accuvariant waarmee de fiets is uitgerust. Het standaard model is voorzien van een 300 Wh accu, die circa 40 tot 90 kilometer actieradius biedt. De uiteindelijke afstand die je daarmee aflegt is afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je gebruikt.

De fiets is krachtig genoeg om jou inclusief een flinke portie bagage te vervoeren, zonder dat je daarbij hoeft in te leveren op stabiliteit. Dankzij de stuurvergrendeling en dubbele standaard zet je je fiets makkelijk en stevig neer.

Deze Gazelle HeavyDuty is voorzien van een middenmotor, genaamd Bosch Active. Daarmee profiteer je van natuurlijke ondersteuning, die automatisch wordt gegenereerd dankzij een sensor. De ingebouwde trapkrachtsensor signaleert hoeveel trapondersteuning er nodig is. Er zitten ook 7 versnellingen op deze e-bike, die je zelf handmatig kunt verstellen.

 • Sterke bagagedrager en voordrager
 • Stabiel te parkeren
 • Eenvoudige en handige bediening
 • Weinig onderhoud nodig
 • Lage roestgevoeligheid
 •  Fiets en standaard voelen zwaar
 •  Sturen voelt wat zwaar aan
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Met de Cortina E-U4, die van absolute topkwaliteit is, kun je bijvoorbeeld de stad ontdekken, maar ook leuke tochtjes maken of wat langere afstanden fietsen. Deze veelzijdige e-bike kun je krijgen als dames- of heren variant. De strakke matzwarte kleur van de fiets, maakt hem helemaal af.

De standaardaccu van deze fiets is er éénv an 300Wh, wat een actieradius geeft van zo’n 40 tot 110 kilometer. Dit is uiteraard afhankelijk van de mate van trapondersteuning die je gebruikt. Je kunt de accu uitbreiden naar 400 Wh of 500 Wh, als je graag meer actieradius en power wilt.

In de standaarduitvoering heeft deze Cortina E-U4 een stevige bagagedrager en een voorrekje. Doordat de fiets een dubbele standaard en stuurvergrendeling heeft, zal hij niet snel omvallen.

 • Upgrade accu mogelijk
 • 7 versnellingen
 • Bosch active middenmotor
 • Stabiliteit 
 • Natuurlijke trapondersteuning
 •  Stuur en fiets trillen bij hogere snelheden
 •  Parkeren in fietsenstalling lastig door voordrager
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Als je een elektrische transportfiets zoekt met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Gazelle Miss Grace C7 de ideale fiets. Je kunt er mee naar school, werk, of gewoon gebruiken voor dagelijks gebruik. Je hebt de keuze om hem te nemen in groen of matzwart, en bij de standaarduitvoering zit al een handige voordrager. Dankzij de dubbele standaard en stuurvergrendeling hoef je je nooit zorgen te maken of de e-bike stabiel staat bij het parkeren.

Deze e-bike heeft een middenmotor van Bosch Active, wat als grootste voordeel heeft dat het een natuurlijke trapondersteuning geeft, waardoor je niet voelt dat je naar voren getrokken wordt. Normaal gesproken komt deze e-bike met een accu van 300 Wh, waarmee je tussen de 40 en 90 km kunt fietsen. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je gebruikt. Fiets je liever langere afstanden? Je kunt deze accu ook uitbreiden naar 300 Wh of 500 Wh.

 • Ruimte voor veel bagage meenemen
 • Accu upgrade mogelijk
 • Natuurlijke ondersteuning 
 • 7 versnellingen 
 •  Trillingen bij hogere snelheden 
 •  Standaard accu niet heel krachtig

ONZE PARTNER

Fietsvoordeelshop

De webshop voor fietsen tegen een scherpe prijs en bijpassende accessoires.

Beste e-bikes voor ouders

Een e-bike voor moeders en vaders met jonge kinderen moet een lage instap hebben en over een extra breed stuur beschikken. De fietsen in deze categorie zijn namelijk het meeste gericht op veiligheid en comfort.

Een elektrische mamafiets of vaderfiets heeft daarnaast als groot voordeel dat er een extra stevige bagagedrager, stevige standaard, en stuurslot aanwezig zijn. Dit verhoogt de veiligheid en maakt het daarnaast een praktische e-bike.

Hieronder vind je de e-bikes die in deze categorie het beste uit de test komen:

Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Quip Extra Cargo E-Go 2023 van Batavus is een e-bike die fungeert als transportfiets, met extra aandacht voor comfort voor moeders en vaders met kleine kinderen. De e-bike is multifunctioneel en uiterst comfortabel en je kunt hem bestellen in het matzwart.

De standaard accu die wordt meegeleverd is er één van 300 Wh, waarmee je zo’n 40 tot 90 kilometer kunt fietsen, afhankelijk van de hoeveelheid ondersteuning. Als je liever een accu hebt die langer meegaat, kun je hem uitbreiden naar 400 Wh of 500 Wh.

De bagagedragers op deze mamafiets zijn verstelbaar, wat ideaal is als je een kinderzitje wilt toevoegen of bagage mee wilt nemen. Hiervoor is nog meer dan genoeg ruimte.

Ook deze fiets heeft een middenmotor van Bosch Active, wat ervoor zorgt dat je stabiel over de weg gaat, zonder dat je het gevoel hebt dat je enorm vooruit wordt getrokken. Doordat de motor de trappers direct aan kan drijven, voelt de ondersteuning op deze e-bike heel natuurlijk.

 • 7 versnellingen
 • Stabiele wegligging
 • Ruimte voor kinderzitjes
 • Voldoende ruimte voor bagage
 • Minder diefstalgevoelig
 •  Wat weinig opstapruimte
 •  Stuur aan de smalle kant
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Over het algemeen is de Gazelle Bloom C7 HMS de favoriete e-bike onder jonge papa’s en mama’s. Deze elektrische fiets kun je kopen in de kleuren blauw mat en groen. De accu die standaard wordt geleverd, heeft een vermogen van 418 Wh, wat zorgt voor een actieradius van zo’n 40 tot 90 kilometer. Als je een accu met meer vermogen wenst, zou je deze uit kunnen breiden naar 630 Wh, waarmee je, afhankelijk van de hoeveelheid ondersteuning, zo’n 80 tot 150 kilometer mee kunt fietsen.

Deze Gazelle Bloom heeft 7 versnellingen en een middenmotor, wat ervoor zorgt dat je stabiel en comfortabel van A naar B fietst. Ook als je zware boodschappen en/of kinderen in de zitjes hebt, zorgt dit niet voor problemen.

Veiligheid is een belangrijk topic bij deze e-bike. Zo zit er bijvoorbeeld stuurvergrendeling op en is de instap van deze mamafiets extra breed. Doordat die instap ook nog eens extra laag is, kun je gemakkelijk op en van je fiets springen, zonder dat je blijft haken of snel valt.

 • Extra veiligheidsopties
 • Verkrijgbaar in hippe kleuren
 • Krachtige standaardaccu
 • Accu upgrade mogelijk
 • Display te bedienen vanaf handvat
 •  Trilt enigszins bij hogere snelheden 
 •  Hogere prijsklasse
Bekijk testresultaten
Testresultaten

Ook de Cortina E-U4 Transport N7 2023 valt enorm in de smaak bij jonge moeders die een e-bike willen. Zo heeft deze e-bike een aantal belangrijke opties voor fietsen die speciaal voor ouders ideaal zijn. Deze hippe mama- en papafiets is verkrijgbaar in het zwart.

Deze e-bike wordt standaard geleverd met een accu van 300 Wh, waarmee je tussen de 30 en 60 kilometer elektrisch kunt fietsen, afhankelijk van de hoeveelheid trapondersteuning die je gebruikt.

Deze Cortina e-bike heeft een voorrek en stevige bagagedrager, stuurvergrendeling en een sterke standaard. Daarnaast is de fiets voorzien van een extra breed stuur en veel instapruimte, wat ervoor zorgt dat deze elektrische fiets over alle belangrijke opties beschikt!

 • 7 versnellingen
 • Krachtige remmen, ook bij neerslag
 • Stille en betrouwbare accu
 • Stevig parkeren
 • Standaardaccu heeft matige actieradius
ONZE PARTNER

Fietsvoordeelshop

De webshop voor fietsen tegen een scherpe prijs en bijpassende accessoires.

Beste e-bikes voor dagelijks gebruik

Een e-bike voor iedere dag wordt ook wel een elektrische stadsfiets genoemd. Voor mensen die dagelijks fietsen naar school, station of werk, of andere korte ritten maken, zijn deze fietsen de perfecte optie.

Doordat een e-bike voor dagelijks gebruik je ondersteunt tot wel 25 kilometer per uur, kom je net wat eenvoudiger en sneller van A naar B. Zo blijf je al je ritjes lekker met de fiets doen. Dat is niet alleen goed voor je beweging, maar je vermijdt er ook verkeersopstoppingen mee én bent milieuvriendelijker onderweg. Win-win-win!

Hieronder vergelijk je snel onze top 3 e-bikes voor dagelijks gebruik.

Bekijk testresultaten
Testresultaten

Deze Batavus fiets is de e-bike voor je dagelijkse ritten, zoals bijvoorbeeld naar je werk. Maar ook voor een tocht in het weekend is dit model al snel je beste vriend. Dankzij de Bosch Active middenmoter fietst de e-bike enorm fijn.

De middenmoter van Bosch zorgt namelijk voor een hele fijne trapondersteuning. Met de 400 Wh accu die standaard wordt meegeleverd, kun je tussen de 50 en de 120 km elektrisch fietsen, afhankelijk van de hoeveelheid ondersteuning die gevraagd wordt.

De Batavus Altura E-Go Power 2023 is beschikbaar in de kleuren groen en matzwart. De fietsverlichting van deze e-bike is misschien wel de mooiste die er is. Daarnaast is de fiets voorzien van schijfremmen en goede vering in de voorvork. Kortom, veel fiets voor je geld!

 • Krachtige accu
 • Upgrade accu mogelijk
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Niet verkrijgbaar als herenmodel
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Sparta d-Rule Energy werd vorig jaar verkozen tot fiets van het jaar, wat naar onze mening terecht was. Dit is namelijk één van de meest complete e-bikes die er te vinden is.

Deze e-bike heeft riemaandrijving en hydraulische schijfremmen, wat maakt dat er nauwelijks onderhoud nodig is. De Performance middenmotor van Bosch zorgt ervoor dat je alle wegen zonder problemen kunt berijden. Daarbij komt ook nog dat deze Sparta e-bike een unieke, vrolijke uitstraling heeft.

De fiets komt met een standaard accu van 400 Wh, wat voorziet in een actieradius van zo’n 40 tot 90 km. Door de brede banden en de verende voorvork zit je enorm comfortabel op de Sparta d-Rule Energy 2023.

 • Uitgeroepen tot beste e-bike 2022
 • Onderhoudsarm
 • Sterke middenmotor
 • Heel compleet
 •  Zadelpen kan in begin wat hard aanvoelen
Bekijk testresultaten
Testresultaten

De Koga-E-Nova EVO 2023 is een elektrische stadfiets die licht en comfortabel aanvoelt. Hij is beschikbaar in het zwart. Doordat de e-bike een zogenaamde innovatieve ‘drive belt’ heeft, heb je het gevoel dat je extra licht fietst.

Deze e-bike behoeft daarnaast weinig onderhoud. Normaal gesproken is deze fiets voorzien van een accu van 300 Wh, die je nog kunt uitbreiden naar een accu van 400 Wh of 500 Wh, tegen een meerprijs.

 •  Geruisloze middenmotor van Bosch 
 • Accu upgrade mogelijk
 • 8 versnellingen
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Standaardaccu heeft relatief weinig kracht

Meer weten?

Of je nu op zoek bent naar meer informatie over elektrische fietsen, of al een e-bike op het oog hebt:
Fietsvoordeelshop helpt je op weg.