fbpx

Speed Pedelec

De speed pedelec is snel, geruisloos en enorm populair. Met een snelheid van maar liefst 45 km/h ben je in no-time op de plaats van bestemming. Lees hier alles over de verschillende merken, regelgeving en kosten.

De speed pedelec

De speed pedelec is in rap tempo heel populair geworden. Hoewel hij nog niet zo populair is als de e-bike, neemt het gebruik ervan toe. Toch weten veel mensen nog niet precies wat een speed pedelec precies is. We laten je hier zien wat de speed pedelec is, hoe deze werkt en waar je rekening mee moet houden.

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een fiets die wordt aangedreven door een elektrische motor. Een speed pedelec valt onder de e-bikes en heeft vaak de elektrische motor in het frame zitten. Met een speed pedelec kun je snelheden halen van maar liefst 45 km/u. Dit is een stuk sneller dan de elektrische fiets. Deze gaat in de meeste gevallen maximaal 25 km/u.

Hoe werkt de speed bike?

Wanneer je aan het fietsen bent op de speed pedelec, combineer je jouw eigen spierkracht met de kracht die door de elektrische motor wordt geleverd. Hierdoor ga je erg snel vooruit, zonder dat je hoge inspanning hebt. Je activeert de motor wanneer je gaat trappen. In andere woorden: je krijgt trapondersteuning. Om ervoor te zorgen dat je genoeg trapondersteuning krijgt, zit er ook een accu op de speed pedelec. De accu ondersteunt de speed pedelec in het voorzien van energie. Daarnaast heeft bijna elke speed pedelec sensoren die meten of er trapondersteuning nodig is of niet.

Waar moet je rekening mee houden?

Een speed pedelec geeft een ondersteuning tot 45 km/u. Let hierbij wel op dat er speciale regels zijn voor een speed pedelec. Zo is het dragen van een helm verplicht en moet je rijden op de bromfietspaden waar deze er zijn. Ook heb je voor het besturen van de speed bike een rijbewijs nodig.

Vind de perfecte speed pedelec met behulp van onze buying guide. Hierin vind je alle tips & tricks die je helpen tijdens het aankoopproces.
Overweeg je een speed pedelec aan te schaffen, maar twijfel je over het kostenplaatje? We zetten alle kosten overzichtelijk voor je op een rij.

Thema’s en onderwerpen

Bij het gebruik van een speed pedelec is het dragen van een helm verplicht. Ook moet je een WA-verzekering afsluiten. Lees meer over de regels in dit artikel.
Overweeg je een speed bike te kopen? Dan krijg je te maken met verschillende verzekeringsopties. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

De bekendste speed pedelec merken

Stromer heeft een scala aan speed bikes in haar assortiment. Het is één van de koplopers in urbane mobiliteit

Meer over de speed bike

Het betrouwbare fietsmerk van eigen bodem maakt tegenwoordig ook elektrische fietsen én speed pedelecs.
Sparta creëert al meer dan 100 jaar de beste fietsen. Inmiddels mag ook de speed pedelec niet ontbreken in hun aanbod.
Wat zijn precies de verschillen tussen de twee gemotoriseerde fietsen en welke past het best bij jouw situatie?
Kies je voor een speed bike? Dan kies je voor snelheid. Maar wat zijn nu de snelste speed pedelecs op de markt?

Op zoek naar de perfecte gemotoriseerde fiets?

Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare elektrische fiets of graag hoge snelheden wilt behalen met de speed pedelec, wij denken met je mee. Neem contact met ons op voor informatie op maat.

Elektrisch rijden blog

Uitslag peiling helmplicht bekend: alles over het dragen van een fietshelm

Uitslag peiling helmplicht bekend: alles over het dragen van een fietshelm

De Fietsersbond heeft afgelopen oktober – via de e-mail en tijdschrift De Vogelvrije Fietser – een oproep gedaan aan alle leden van
Nederlands hightechbedrijf Lightyear ontwikkelt eerste auto op zonne-energie

Nederlands hightechbedrijf Lightyear ontwikkelt eerste auto op zonne-energie

Na zes jaar eigen technologieën te ontwikkelen en optimaliseren, ontwikkelt het Nederlandse hightechbedrijf Lightyear de eerste auto op zonne-energie.
Nieuwe standaard gezet met de nieuwe allseason autoband voor elektrische voertuigen

Nieuwe standaard gezet met de nieuwe allseason autoband voor elektrische voertuigen

De eerste allseason band van Europa, speciaal gericht op de elektrische en hybride voertuigen, is afgelopen 24 november geïntroduceerd. Deze
Fietsersbond maakt fietsen in het donker veiliger met ‘Meefietslijn’

Fietsersbond maakt fietsen in het donker veiliger met ‘Meefietslijn’

Veilig en prettig fietsen in heel Nederland. Het gaat hierbij niet alleen om de fietstochten naar en van je werk

Vind jouw speed pedelec

Bekijk het volledige aanbod van speed pedelecs en vergelijk ze met de handige tool.