Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Speed Pedelec

De speed pedelec is snel, geruisloos en enorm populair. Met een snelheid van maar liefst 45 km/h ben je in no-time op de plaats van bestemming. Lees hier alles over de verschillende merken, regelgeving en kosten.

De speed pedelec

De speed pedelec is in rap tempo heel populair geworden. Hoewel hij nog niet zo populair is als de e-bike, neemt het gebruik ervan toe. Toch weten veel mensen nog niet precies wat een speed pedelec precies is. We laten je hier zien wat de speed pedelec is, hoe deze werkt en waar je rekening mee moet houden.

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een fiets die wordt aangedreven door een elektrische motor. Een speed pedelec valt onder de e-bikes en heeft vaak de elektrische motor in het frame zitten. Met een speed pedelec kun je snelheden halen van maar liefst 45 km/u. Dit is een stuk sneller dan de elektrische fiets. Deze gaat in de meeste gevallen maximaal 25 km/u.

Hoe werkt de speed bike?

Wanneer je aan het fietsen bent op de speed pedelec, combineer je jouw eigen spierkracht met de kracht die door de elektrische motor wordt geleverd. Hierdoor ga je erg snel vooruit, zonder dat je hoge inspanning hebt. Je activeert de motor wanneer je gaat trappen. In andere woorden: je krijgt trapondersteuning. Om ervoor te zorgen dat je genoeg trapondersteuning krijgt, zit er ook een accu op de speed pedelec. De accu ondersteunt de speed pedelec in het voorzien van energie. Daarnaast heeft bijna elke speed pedelec sensoren die meten of er trapondersteuning nodig is of niet. Deze ondersteuning zorgt voor het extra ‘steuntje in de rug’.

Is de speed pedelec iets voor jou? Bekijk hier het aanbod speed pedelecs. Wil je eerst weten of deze e-bike iets voor jou is? Maak hier je afspraak voor een proefrit bij Decathlon.

Waar moet je rekening mee houden?

Een speed pedelec geeft een ondersteuning tot 45 km/u. Let hierbij wel op dat er speciale regels zijn voor een speed pedelec. Zo is het dragen van een helm verplicht en moet je rijden op de bromfietspaden waar deze er zijn. Ook heb je voor het besturen van de speed bike een rijbewijs nodig.

Wil je een speed pedelec aanschaffen? Bekijk hier het complete aanbod.

Liever een fiets met trapondersteuning tot 25 kilometer per uur? Bekijk hier het aanbod e-bikes.

ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

Vind de perfecte speed pedelec met behulp van onze buying guide. Hierin vind je alle tips & tricks die je helpen tijdens het aankoopproces.
Overweeg je een speed pedelec aan te schaffen, maar twijfel je over het kostenplaatje? We zetten alle kosten overzichtelijk voor je op een rij.

Thema’s en onderwerpen

Bij het gebruik van een speed pedelec is het dragen van een helm verplicht. Ook moet je een WA-verzekering afsluiten. Lees meer over de regels in dit artikel.
Overweeg je een speed bike te kopen? Dan krijg je te maken met verschillende verzekeringsopties. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

De bekendste speed pedelec merken bij Decathlon

Fuell

Fuell is een Frans-Amerikaans merk voor elektrische mobiliteit. De speed pedelecs zijn te herkennen aan de uitstekende combinatie van design, robuustheid en prestaties.

Prophete

Prophete is een fietsenmerk afkomstig uit Duitsland en produceert allerlei soorten en typen e-bikes. De kwaliteit van dit merk is vergelijkbaar met o.a. fietsen van Stella.

Nu te bestellen bij Decathlon

Fuell FLLUID-1S met Enviolo versnellingsnaaf

Op zoek naar een stevige, robuuste en zeer krachtige speed pedelec? Dan is de FLLUID-1S van Fuell iets voor jou. Gebouwd met veel aandacht voor comfort en het leveren van voldoende power.

Prophete Entdecker 25″ AEG SpeedDrive

Binnen no time op de plaats van bestemming met deze koploper van Prohete. Dit populaire model beschikt over een AEG SPeedDrive middenmotor met een koppel tot 100 Nm. Ideaal om je snel van A naar B te brengen.

FUELL FLLUID-1S met Nexus 5 versnellingsnaaf

De FLLUID-1S met een Nexus 5 versnellingsnaaf staat bekend als comfortabel en ergonomisch. Je legt met deze speed pedelec eenvoudig een groot aantal kilometers af. Ook met de hoogste storm zal de trapondersteuning voldoen.

Meer over de speed bike

Wat zijn precies de verschillen tussen de twee gemotoriseerde fietsen en welke past het best bij jouw situatie?
Kies je voor een speed bike? Dan kies je voor snelheid. Maar wat zijn nu de snelste speed pedelecs op de markt?

Op zoek naar de perfecte gemotoriseerde fiets?

Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare elektrische fiets of graag hoge snelheden wilt behalen met de speed pedelec, wij denken met je mee. Bezoek bijvoorbeeld een van de winkels van Decathlon en laat je ter plekke adviseren door experts. Of maak direct een afspraak voor een gratis proefrit.

De laatste blogs over speed pedelecs

De top 3 speed pedelecs van Stromer

De top 3 speed pedelecs van Stromer

De speed pedelec is de snellere variant van de ‘normale elektrische fietsen’. Je kunt hiermee snelheden behalen tot wel 45 kilometer
De 3 beste speed pedelecs van 2023 onder de € 4.500,-

De 3 beste speed pedelecs van 2023 onder de € 4.500,-

Altijd met de wind mee, je snel van A naar B kunnen verplaatsen en een goedkoper alternatief dan de auto.
Speed pedelec review: Cube Kathmandu hybrid pro 625

Speed pedelec review: Cube Kathmandu hybrid pro 625

Speed pedelecs zijn razend populair. Een speed pedelec gaat met maximaal 45 kilometer per uur nog net iets harder dan een
Speed pedelec Stromer ST1 review

Speed pedelec Stromer ST1 review

Speed pedelecs zijn elektrische fietsen, maar dan net even anders. De speed pedelec kan namelijk snelheden behalen tot maar liefst 45

Vind jouw speed pedelec

Ontdek het volledige aanbod van speed pedelecs en vergelijk ze met de handige tool.