Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste waterstof auto’s van 2023

Een auto die op waterstof rijdt en dus geen emissie heeft? Ja, het kan sinds een paar jaar echt. Benieuwd naar de beste waterstof auto’s van 2023 die in Nederland beschikbaar zijn? Lees dan verder!

De beste waterstofauto’s van 2023

Een waterstofauto, ook wel bekend als een brandstofcelauto, maakt gebruik van waterstofgas om elektriciteit op te wekken voor aandrijving. In tegenstelling tot batterij-elektrische auto’s slaan waterstofauto’s geen elektriciteit op in een batterij, maar produceren ze het ter plaatse met behulp van een brandstofcel. In de brandstofcel reageert waterstof met zuurstof uit de lucht, waardoor energie vrijkomt om de elektromotor aan te drijven. Het bijproduct van de reactie tussen het zuurstof en waterdamp is schoonwaterdamp, waardoor deze auto’s eigenlijk emissievrij zijn.

Op de Nederlandse markt zijn er momenteel nog maar weinig waterstofauto’s beschikbaar Een van de modellen is de Toyota Mirai, een ruime sedan die indruk maakt met zijn comfort en rijbereik. Hyundai biedt de NEXO aan, een SUV met een geavanceerde brandstofceltechnologie en uitstekende prestaties. De waterstofmarkt is momenteel dus nog niet zo groot. Gelukkig komen er wel steeds meer auto’s aan en groeit ook de interesse erin. Zo neemt ook het aantal tankstations waar waterstof getankt kan worden toe. Er wordt verwacht dat er eind 2023 al 25 stations zijn waar waterstof getankt kan worden. Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een waterstofauto. Bekijk dan hier de voor- en nadelen van een waterstofauto.

Vergelijk de waterstofauto’s in Nederland

Welke elektrische waterstofauto voor jou het beste is, is afhankelijk van wat jij wilt met de auto. Hieronder zijn de modellen die op dit moment beschikbaar zijn op de Nederlandse markt vergeleken. Helaas zijn het momenteel nog maar twee modellen, maar in de loop van 2023 of begin 2024 gaan er wel nieuwe modellen bij komen. Hou het dus zeker in de gaten!

1

De beste waterstofauto's 2022: Toyota Mirai
Toyota Mirai
Bekijk testresultaten
Testresultaten


De Toyota Mirai is een opvallende waterstofauto die indruk maakt met zijn stijlvolle design en geavanceerde technologie. Deze auto is mooi om te zien, maar biedt ook veel voordelen voor mensen die graag milieuvriendelijk willen rijden.

Een belangrijk voordeel van de Toyota Mirai is dat hij geen schadelijke emissies produceert. Hij rijdt namelijk op waterstof, waardoor alleen waterdamp wordt uitgestoten. Zo draag je bij aan een schonere lucht en een beter milieu. Een ander pluspunt van de Mirai is zijn indrukwekkende rijbereik. Met een volle waterstoftank kun je honderden kilometers afleggen, wat ideaal is voor lange reizen. En het tanken van waterstof gaat net zo snel als het tanken van benzine, dus je hoeft niet lang te wachten. Je moet alleen wel een tankstation vinden waar waterstof getankt kan worden.

De Toyota Mirai is voorzien van moderne technologieën en comfortabele functies die het rijden aangenaam maken. Het ruime interieur voorin, de veiligheidssystemen en het infotainmentsysteem zorgen voor een plezierige rijervaring.

Kortom, de Toyota Mirai combineert stijl, milieuvriendelijkheid en comfort. Als je op zoek bent naar een waterstofauto die er goed uitziet en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst, dan is de Mirai zeker het overwegen waard. Het is een verantwoorde keuze voor bewuste autobestuurders die zich bezighouden met het milieu.

Een nieuw model is beschikbaar vanaf €69.000 en een occasion is al beschikbaar vanaf €25.000.

 • Brandstofbereik van 0,79 kg per 100 km
 • Uitvoeringen die nog zuiniger rijden
 • Geavanceerd parkeersysteem
 • Goed beschikbaar op occasionmarkt
 • CO2 uitstoot van 0 g per km
 • Weinig kofferbakruimte
 • Minder dan 25 tankpunten in Nederland

2

De beste waterstofauto's 2022: Hyundai NEXO
Hyundai NEXO
Bekijk testresultaten
Testresultaten


De Hyundai Nexo is een opvallende waterstofauto met geavanceerde technologie en een modern design. Hij biedt een schone en emissievrije aandrijving, waardoor je bijdraagt aan een schonere leefomgeving. Met zijn indrukwekkende rijbereik kun je lange ritten zonder problemen afleggen, en de snelle tankmogelijkheden zorgen ervoor dat je snel weer op weg kunt. Deze auto van Hyundai heeft een momenteel namelijk een actieradius van 655 kilometer.

De Nexo is een SUV. Hierdoor is hij voorzien van comfortabele en geavanceerde functies, zoals een ruim interieur en geavanceerde veiligheidssystemen. Met de Hyundai Nexo kies je voor een milieuvriendelijke auto perfect voor een duurzame en plezierige rijervaring en geschikt voor gezinnen.

Een nieuwe NEXO is al beschikbaar vanaf €69.000 en voor €27.000 zijn er al occasions te verkrijgen.

 • Veel ruimte in de auto
 • Geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen
 • CO2 uitstoot van 0 g per km 
 • Actieradius van 665 kilometer
 • Filtert en zuivert buitenlucht
 •  Minder dan 25 tankpunten in Nederland
 •  Prijzen van occasions liggen nog wat hoog

Welke modellen komen eraan?

De toekomst van waterstofauto’s ziet er veelbelovend uit, met enkele spannende modellen die binnenkort op de markt zullen verschijnen. Onder deze opkomende voertuigen bevinden zich de BMW iX5 Hydrogen, de Citroën e-Jumpy Hydrogen, de Opel Vivaro-e Hydrogen en de Peugeot e-Expert Hydrogen.

Met de BMW iX5 Hydrogen kunnen bestuurders genieten van een combinatie van baanbrekende waterstoftechnologie en het iconische design van BMW. Bij deze BMW zijn technieken gebruikt uit de Toyota Mirai, dus het is al vrij zeker dat dit een goede auto zal gaan worden. De Citroën e-Jumpy Hydrogen biedt een emissievrije mobiliteitsoplossing voor bedrijven, maar ook de Opel Vivaro-e Hydrogen en de Peugeot e-Expert Hydrogen perfect zijn voor wie op zoek is naar ruime en duurzame bedrijfsvoertuigen. Deze drie bedrijfswagens van Stellantis zullen ook al vanaf €45.000 beschikbaar zijn als ze over een tijdje op de markt komen.

Deze nieuwe modellen vertegenwoordigen de evolutie van waterstofauto’s en beloven een toekomst waarin schone mobiliteit en duurzaamheid centraal staan. Met hun snelle tankmogelijkheden en indrukwekkende actieradius zullen deze voertuigen bestuurders een grotere flexibiliteit bieden bij het afleggen van lange afstanden. Door de opkomst van de nieuwe modellen zal er meer aandacht voor waterstofauto’s ontstaan. Hierdoor zullen er vanzelf meer occasions op de markt komen en zal er op meer plaatsen waterstof getankt kunnen worden.

Benieuwd naar welke waterstofauto’s vorig jaar de beste waren?