Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Toe aan lagere CO2-uitstoot, een stillere motor, enorme besparingen op wegenbelasting en auto-onderhoud? Momenteel stimuleert de overheid verkeersdeelnemers om voor groene alternatieven te kiezen en zijn er flinke vrijstellingen voor auto’s met een lage CO2-uitstoot. Dit maakt het leasen van een elektrische auto een populaire en kosteneffectieve optie. Er is dan ook nog niet eerder een beter moment geweest voor zakelijke autorijders om te overwegen over te stappen op een hybride of elektrische leaseauto.

Klinkt leuk, maar waar begin je? We nemen je mee in de wereld van het zakelijk leasen van een elektrische auto.

Waarom zakelijk elektrisch leasen?

Wanneer je de ontelbare mogelijkheden voor bedrijfsvoertuigen bekijkt, kan het allemaal een beetje overweldigend zijn. Zodra je een voertuig hebt gekocht, zit je in feite vast aan je aankoop totdat je deze verkoopt. Leasen geeft je flexibiliteit, gemak en betaalbaarheid.

Door te leasen ben je nooit eigenaar van de auto en krijg je daardoor ook nooit te maken met waardevermindering. Je kunt er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt voor een auto die aan waarde verliest op het moment dat het de showroom verlaat. Bovendien is het leasen van een elektrische auto een mooie manier om in de wereld van elektrisch rijden te stappen zonder een langetermijnverbintenis én pluk je de vruchten van de huidige manier van belasten.

We zetten graag nog wat fijne voordelen voor je op een rijtje;

 • Vast bedrag per maand
  Voor een lease voertuig betaal je elke maand een vast bedrag. Daarnaast betaal je voor een optioneel onderhoudspakket en de elektriciteit die het voertuig gebruikt. Dit betekent dat je aan het einde van de maand niet voor onvoorziene financiële verrassingen komt te staan. Aan het einde van de lease periode kun je het voertuig teruggeven en/of omruilen voor een ander of nieuwer exemplaar.
 • Onderhoud

Wanneer je kiest voor een onderhoudspakket, betaal je een vast bedrag per maand.
Hiermee verzeker je je ervan dat je in je auto kunt rijden zonder je zorgen te maken over het onderhoud en bijbehorende kosten.

 • Groen, groener, groenst
  Elektrische voertuigen zijn een stuk vriendelijker voor het milieu dan vele andere voertuigen, omdat ze weinig tot geen schadelijke uitstoot veroorzaken. Tevens zijn ze goedkoper in gebruik omdat elektriciteit vele malen goedkoper is dan de traditionele brandstoffen.
 • Een boost voor je bedrijf
  Door klanten en locaties te bezoeken met een elektrische auto, laat je zien dat je vooruitstrevend bent en bijdraagt aan een beter milieu. En dit zorgt weer voor een positieve uitstraling van je merk en bedrijf als geheel.

Het is al even genoemd; vrijstellingen en de voordelen van de huidige manier van belasten.
We geven je graag wat meer tekst en uitleg hierover.


Fiscale voordelen voor het zakelijk leasen van elektrische auto’s

Omdat de overheid van alles doet om de klimaatdoelstellingen te behalen, motiveren zij groenere alternatieven in het huidige verkeer. Dit doen zij onder meer door het aanbieden van een bijtellingspercentage van maximaal 16% in 2022 bij een aanschafwaarde van 35.000 euro.
Deze bijtelling is maximaal 5 jaar geldig, hierna wordt het 22%. Vanaf 2023 blijft het bijtellingspercentage 16%, maar wordt de aanschafwaarde verlaagd naar 30.000 euro. Alles boven de aanschafwaarde van respectievelijk 35.000 en 30.000 euro, krijgt te maken met een bijtelling van 22%. Vanaf 2026 zullen de bijtellingspercentages weer gelijk worden getrokken met auto’s met een traditionele verbrandingsmotor, namelijk 22%.

BPM vrij rijden

Naast de bijtellingsvoordelen, betaal je als zakelijk rijder geen BPM op elektrische auto’s. Normaal gesproken bepaalt de hoeveelheid CO2-uitstoot de hoogte van het BPM bedrag, maar omdat elektrische auto’s niets uitstoten hoeven zij niets te betalen. Deze regeling blijft in ieder geval tot 2025 bestaan, om zo zakelijke rijders een extra zetje te geven om over te stappen op elektrisch rijden.

Mocht je na deze informatie overwegen om over te stappen naar het leasen van een elektrische zakelijke auto, analyseer goed wat je situatie is.
Dit kun je doen door jezelf vragen te stellen als;

 • Wat voor soort ritten maken mijn werknemers? Veel lange of korte ritjes door de stad?
 • Wat voor soort actieradius zoek ik?
 • Zijn er elektrische oplaadpunten in de buurt? Zo niet, hoe regel ik die?

Een leasemaatschappij helpt je graag bij het maken van een goede analyse. Na analyse en onderzoek, komen zij met een voorstel voor het type auto dat het beste bij je past. Zo is een elektrische auto perfect voor kortere ritten, en een hybride auto geschikter voor langere afstanden omdat deze wordt ondersteunt door een traditionele verbrandingsmotor.

Laat je vooraf goed adviseren en kies voor de zakelijke elektrische leaseauto die het beste bij jou en jouw situatie past.

Whitepaper: Waarom ondernemers kiezen voor elektrisch rijden

Benieuwd welke ontwikkelingen eraan komen op de elektrische automarkt? En hoe je ervoor zorgt dat je nooit met een lege accu langs de snelweg staat?

Van kostenbesparing tot verduurzamingskans: de voordelen van elektrisch zijn eindeloos. MKB Brandstof vertelt er alles over in hun whitepaper: “Van revolutie naar transitie”

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.