Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Een hybride occasion kopen een goed idee?

Lees hier het antwoord, inclusief do’s en don’ts als je overweegt om een hybride tweedehands auto te kopen.

De hybride occasion

Een tweedehandse hybride auto kopen is niets nieuws; ze bestaan immers al sinds de jaren negentig. Daarentegen kun je tegenwoordig ook een nieuwe of tweedehandse elektrische auto kopen, waarvan de eerste optie een flinke aanslag op je portemonnee kan zijn. Lees op deze pagina of het een goed idee is om de aanschaf van een hybride tweedehands auto te overwegen.

Is het een goed idee om een hybride occasion te kopen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ja het is nog steeds een goed idee om een tweedehandse hybride te kopen. Mits je vooraf onderzoek doet. Waar een volledig elektrische auto goed is voor korte afstanden en stadsritjes, brengt een hybride auto je een stuk verder. We leggen je uit hoe het zit… 

In tegenstelling tot een paar jaar geleden zijn er meer gebruikte hybride auto’s op de markt waarmee de kansen op het vinden van een exemplaar in goede staat zijn toegenomen.
Bovendien zijn hybride voertuigen, nu de benzineprijzen de pan uitrijzen en mensen steeds milieubewuster worden, populairder dan ooit. 

Zelfs als je helemaal nieuw bent in de wereld van hybride auto’s, is de kans groot dat je ooit hebt nagedacht over de mogelijke voordelen hiervan. Of en hoe je geld kunt besparen op brandstofkosten en hoe je kunt bijdragen aan het milieu.

hybride auto kopen

Voor wie is een hybride occasion?

Een hybride occasion is perfect voor mensen die graag:

  • Elektrisch willen rijden
  • Niet een nieuwe auto willen aanschaffen
  • Langere afstanden wil afleggen
  • Van de milieuvoordelen van een elektrische auto willen genieten

Gebruikte hybrides zijn erg aantrekkelijk door hun brandstofverbruik en gebruiksgemak, welke indrukwekkend zijn. Maar doordat zij beschikken over een accu, zijn kopers terecht sceptisch over de mogelijkheid dat de accu van het tweedehandse voertuig leegloopt.

Het goede nieuws is dat zelfs gebruikte hybrides zuiniger zijn dan hun tegenhangers die alleen op benzine rijden. En in tegenstelling tot een volledig elektrische auto, hoef je je niet druk te maken om de actieradius en het in de gaten houden van de laad indicator. Toch is er genoeg om over na te denken voordat je overgaat tot de aanschaf van een hybride auto.

Traditionele hybrides vs. plug-in hybrides

Als eerst moet je je afvragen wat voor soort hybride occasion je zou willen. Bij zowel de aanschaf van een nieuwe als tweedehandse hybride, is het type aandrijflijn ongelooflijk belangrijk. In de wereld van hybrides zijn er twee verschillende soorten: de traditionele hybride en de plug-in hybride.

Traditionele hybrides gebruiken de benzinemotor en remmen regeneratief om de lithium-ionbatterij op te laden. Dit soort hybride auto’s kan niet op een stopcontact worden aangesloten; hun enige brandstofbron is benzine.

Een plug-in hybride, of PHEV, maakt gebruik van regeneratief remmen zoals een gas hybride, maar kan ook de batterij opladen door het voertuig aan te sluiten op het stopcontact. Daarbij kunnen PHEV’s bepaalde afstanden afleggen met uitsluitend elektrische aandrijving; daarbij hangt de afstand af van hoe geavanceerd (recent) de aandrijflijn is.

hybride occasion

Of een plug-in hybride geschikt is voor je, hangt af van enkele factoren. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het idee van een volledig elektrisch aangedreven auto, kan een plug-in hybride een goede optie voor je zijn. Veel modellen hebben een korte actieradius waarmee ze kunnen rijden met alleen de batterij als energiebron.

Nu online te bestellen op Auto.nl

Mazda MX-30

Deze Mazda MX-30 E-Skyactiv 143 First Edition is de perfecte elektrische auto voor als je op zoek bent naar onderscheidend elektrisch vermogen.
 
Hij is veilig en uitgebreid en zorgt ervoor dat je altijd comfortabel op je plek van bestemming aankomt.

Peugeot e-2008

Een volledig elektrische auto van Peugeot is niet zomaar een auto, het is een hele ervaring.
 
Deze auto wordt aangedreven door een krachtige motor, hij is voorzien van 16 inch lichtmetalen velgen, en door de connected drive services heb jij al je apps altijd bij de hand.

Toyota C-HR

Voor wie regelmatig langere afstanden wil afleggen zonder afhankelijk te zijn van laadpalen, is het goed om een hybride auto te overwegen.
 
Deze Toyota C-HR 1.8 Hybrid is comfortabel en tegelijkertijd zuinig met brandstof.

Volkswagen e-Up!

Volkswagen was een van de pioniers in de markt voor elektrische stadsauto’s door de lancering van de e-Up in 2013.

De e-Up is een interessante optie, want het is gewoon de bekende Volkswagen Up, maar dan elektrisch aangedreven.
occasion elektrische auto

Je weet welk soort hybride auto je wil, waar moet je nog meer op letten?

Zoals bij elke gebruikte auto, moet je je afvragen hoe gebruikt de auto is die je op het oog hebt. Hoeveel kilometers staan op de teller? Is hij ooit betrokken geweest bij een ongeval? Heeft de huidige eigenaar er goed voor gezorgd? Dit zijn allemaal vragen die je moet stellen.

Zorg er ook voor dat je vraagt naar het geschiedenisrapport van de auto. Dit geeft je een inside scoop over de geschiedenis van de auto en of het wel of niet in een ongeval is geweest. Het zal je ook vertellen of er eventuele slepende problemen zijn waar je je bewust van moet zijn.

De staat van de batterij

De kritische onderdelen die je moet controleren zijn de conditie van de accu, het vermogen van de auto om er energie in terug te pompen en de verbinding tussen de elektromotor en de conventionele motor. Er zijn twee manieren om dit te testen;

  1. Door op het dashboard te kijken die in real-time laat zien hoeveel lading er nog in de accu zit. 
  2. Een testrit maken. Tijdens het rijden zou je moeten kunnen horen wanneer de verbrandingsmotor werkt en het geluid van de accu wanneer hij alleen op elektriciteit werkt. Daarnaast moet je voelen dat de auto langzamer rijdt dan normaal wanneer je remt of je voet van het gaspedaal haalt; dit komt doordat de elektromotor in zijn achteruit wordt gezet, wat niet alleen de accu oplaadt, maar ook helpt om de auto langzamer te laten rijden.

Hoe goed je je gebruikte hybride ook onderhoudt, op een gegeven moment zul je de accu moeten vervangen. Net als bij een traditionele autobatterij verliezen hybride batterijen hun opslagcapaciteit en zullen ze na een bepaalde tijd hun lading niet meer kunnen vasthouden. Wanneer dit gebeurt, is je enige optie de batterij te vervangen. Het is belangrijk om de staat van de batterij te checken en te weten hoeveel het vervangen van de accu gaat kosten mocht het zover komen. 

hybride occasion kopen

Klaar om een hybride occasion te kopen?

Bekijk het tweedehands aanbod hybride auto’s voor de beste deals.

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Op zoek naar een hybride occasion?

Nu je weet waar je op moet letten, wordt het aanschaffen van een hybride occasion een eitje. Om het je nog gemakkelijker te maken, hebben we de perfecte website waar jij jouw volgende auto koopt. Via auto.nl vind je jouw hybride tweedehands auto, in perfecte staat, afgeleverd waar jij wil. Filter op de kenmerken die jij wil, betaal met IDEAL en rij zorgeloos via de BOVAG-garantie.