Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Alfen


Slimme en betrouwbare laadpalen

Alfen: werkt aan het energienet van de toekomst

Alfen biedt slimme energieoplossingen aan en is sinds de oprichting in 1937 uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat opereert in de wereld van de energietransitie.

Naast Smart Grid oplossingen en energieopslagsystemen is Alfen ook expert geworden op het gebied van EV-laadpunten. Zij bieden verschillende soorten laadpunten aan zodat zakelijke en particuliere gebruikers thuis, op het werk of onderweg hun elektrische auto snel en betrouwbaar kunnen opladen.

Op deze pagina vertellen wij je alles over de services van Alfen en de verschillende laadpunten die zij aanbieden.

Belangrijkste services van Alfen

Laadpalen

Alfen biedt verschillende elektrische laadpunten aan: voor thuis, voor bedrijven en op openbaar terrein.

De slimme oplaadstations zijn in meerdere uitvoeringen beschikbaar en hebben verschillende functionaliteiten en laadvermogens.

Smart grids

Alfen is niet alleen gespecialiseerd in laadpalen, maar biedt ook andere laadoplossingen aan.

Zo ook smart grids. Dat zijn totaaloplossingen voor elk hoog- en middenspanningsnet. Wil je hier meer over weten?

Energieopslag

Alfen wil zorgen voor groene stroom op elke locatie. Daarom bieden zij ook industriële oplossingen aan voor energieopslag.

Dit kan handig zijn om gemakkelijker de productie van energie en de afname daarvan op elkaar af te stemmen.

Lokaal oplaadnetwerk

Het ‘Smart Charging Network’ van Alfen is een slim lokaal oplaadnetwerk.

Dankzij dit slimme netwerk stemmen de laadstations de laadsnelheid onderling af als een groep. De laadstations kunnen daarnaast ook altijd apart worden bestuurd.

Laadpunten van Alfen: overal beschikbaar

Laadpaal voor thuis

Als jij een elektrische auto hebt die je veel gebruikt, dan is een laadpunt aan huis onmisbaar. Alfen biedt laadoplossingen voor thuis aan en heeft twee lijnen op de markt gebracht. Deze laadpunten van 3,7 tot 22 kW kunnen optimaal laden aan huis.

De compacte laders van Alfen zijn stevig, betrouwbaar en erg makkelijk in gebruik. Je kunt ervoor kiezen om ze op te hangen aan de muur of te installeren op een paal. De lijnen waaruit je kunt kiezen zijn de Eve Single S-line en de Eve Single Pro-line. Beide opties zijn een goede keuze. Het verschil zit in het laadvermogen: de Pro-line kan 22 kW aan. Daarnaast is de Pro-line ook voorzien van een display voor extra gebruiksgemak.

laadpaal thuis Alfen
Zakelijke laadpunten van Alfen

Zakelijke oplossingen

Alfen heeft naast laadpunten voor thuis en openbare laadstations ook de mogelijk om laadpalen in een zakelijke omgeving te plaatsen. Het merk heeft twee lijnen met slimme oplaadpunten voor zakelijk gebruik. De laders zijn robuust en compact en kunnen makkelijk geplaatst worden op verschillende plekken.

Wil je bij jouw bedrijf zakelijk laden? Dan kun bij Alfen kiezen uit de Eve Single Pro-line en de Eve Double Pro-line. Voor beide laadpunten geldt dat ze hoge volumes aan kunnen en daardoor optimaal zijn voor laden in een zakelijke omgeving. Daarnaast zijn deze laadpunten ook geschikt voor het ‘Smart Charging Network’ van Alfen.

De beste laadpalen van Alfen

Eve Single S-line

De Eve Single S-line is een compact laadpunt voor thuis en valt nauwelijks op.

Je kunt dit laadpunt aan de muur bevestigen of op een montagepaal. Het laadvermogen dat deze Alfen laadpaal biedt is 3,7 kW tot 11 kW.

Eve Single Pro-line

Dit laadpunt is erg compact en voorzien van een stevige behuizing.

Deze lijn is geschikt voor zakelijk en huiselijk gebruik en kan aan een muur of paal worden gemonteerd. Daarnaast is deze laadpaal voorzien van een display en een laadvermogen tot 22 kW.

Eve Double Pro-line

Ook dit laadpunt van Alfen heeft een moderne en robuuste behuizing.

De Eve Double Pro-line is geschikt voor zakelijk gebruik. Het laadpunt is zo ontworpen dat het wissels van gebruikers aan kan. De laadpaal heeft twee oplaadcontacten en een laadvermogen tot 22 kW.

Alfen Twin

De Twin is ontworpen voor stedelijke omgevingen. Dankzij de twee oplaadcontacten en het hoge laadvolume kunnen veel elektrische autobezitters gebruik maken van dit laadpunt met een laadpas.

Dankzij het stevige ontwerp is de Twin ‘vandaalbestendig’.
laadpunt alfen twin

Onderweg opladen

Alfen heeft ook een oplaadpunt ontwikkeld voor openbare ruimtes: de Alfen Twin. Dit laadstation is voorzien van twee stopcontacten en een groot laadvermogen. Deze laadpaal kan worden geplaatst op plekken zoals openbare parkeerplaatsen, bij treinstations of in een straat met een krachtstroomtoevoer.

Dankzij het stevige en betrouwbare ontwerp kan dit laadpunt veilig op elke plek geplaatst worden. Vervolgens kan het gebruikt worden door meerdere personen die zich kunnen aanmelden met een laadpas. Zo kun jij altijd snel elektrisch laden.

Laadpalen vergelijken

Wil jij nog meer laadpalen vergelijken voordat je een keuze maakt? Wij zetten de beste laadpalen voor thuis op een rij. Of neem eens een kijkje bij onze partner laadpaal-outlet. Hier vind je overzichtelijk alle oplossingen die op dit moment op de markt zijn. Zo ben jij er zeker van dat je de juiste laadpaal voor bij jou thuis, onderweg of als zakelijke oplossing kiest.

Alfen in cijfers

4

Alfen heeft vier verschillende lijnen als het gaat om EV-laadpunten. Je kunt kiezen uit de Eve Single S-line, de Eve Single Pro-line, de Eve Double Pro-line en de Alfen Twin.

1937

Wist je dat Alfen al in 1937 is opgericht in Hilversum? Tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot een een internationale onderneming met verschillende energie-oplossingen.

2008

In 2008 begon Alfen al met de levering van oplossingen voor stroomnetautomatisering door de laadapparatuur voor elektrische laden te verbinden met het internet.

18

Inmiddels zijn er al in 18 landen verkooppunten van Alfen te vinden waarbij de verschillende oplossingen van Alfen worden aangeboden.

Welke Alfen laadpaal past bij jou?

Een dubbele of enkele laadpaal. Met of zonder display. Voor thuis, op het werk, of in de stad. Alfen heeft het allemaal. Kies ook een laadpaal van het innovatieve Alfen