Een auto online kopen was nog nooit zo makkelijk

Op zoek naar een occasion? Online vergelijk én koop je de beste tweedehands auto’s.

Online een auto kopen: hoe zit dat?

Binnen een paar minuten je nieuwe auto kopen zónder een bezoek aan een dealer en zónder onderhandelingen. Je regelt het vanuit de comfort van je luie stoel, binnen een paar klikken en veiliger dan ooit. Of je nu op zoek bent naar een volledig elektrische of hybride auto, of een auto op waterstof; de wereld van online auto’s kopen is uitgebreider dan ooit. Alleen is het proces van een auto online kopen, wel net even wat anders.
Wij loodsen je hier graag doorheen.

De eerste stappen

Als eerste wil je weten wat voor soort auto je graag zou willen. Door goed onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden van een auto en deze aan te passen op jouw wensen en budget, ben je daar snel achter.

Bij auto.nl vind je een uitgebreid aanbod, waarbij je volledig naar wens kunt filteren en binnen no-time de auto vindt die het beste bij je past. Alle auto’s op deze website zijn door hun eigen vakman Johan nagekeken, met de garantie dat ‘als hij de auto niet aan z’n moeder durft te verkopen, deze ook niet op de website komt’.

auto kopen

Heb je de auto van je dromen gevonden?

Al wat rest, is te bedenken hoe je hem wilt financieren. Via auto.nl heb je de mogelijkheid om je auto via iDEAL in één keer af te rekenen óf te laten financieren. Wil je liever niet alles in één keer betalen; kies dan de optie financieren bij het afrekenen.

What’s next?

Je hebt je auto gekocht en wacht vol spanning tot deze wordt bezorgd. Normaal gesproken wordt je auto binnen vijf werkdagen bij je op de stoep afgeleverd. Dat is het mooie van het online aanschaffen van een auto; je hoeft je huis niet uit én je auto wordt ook nog voor de deur afgeleverd.

Nadat je je occasion of nieuwe auto in bezit hebt, wil je natuurlijk voelen hoe deze rijdt. Normaal gesproken maak je een proefrit van 20 minuten bij een dealer, en wordt er van je verwacht dat je daarna een keuze maakt. Via auto.nl heb je 14 dagen om je auto uit te proberen. Neem rustig de tijd om te kijken of de auto aan je verwachtingen voldoet. Blijkt na die 14 dagen dat deze toch niet zo lekker rijdt? Geen zorgen; ze komen de auto gewoon weer bij je ophalen, zonder vragen te stellen.

online auto kopen
auto kopen

Definitief de auto kopen

Besluit je na de 14 dagen dat het dé perfecte auto voor je is, dan stopt de garantie niet. Schaf je een nieuwe auto aan? Dan heb je een fabrieksgarantie van minimaal 2 jaar, waarbij je terecht kunt bij alle dealers van het betreffende merk. Schaf je een gebruikte auto aan? Dan geldt de wettelijke garantie, waarmee je terecht kunt bij één van de 140 aangesloten servicepunten. Via auto.nl vind je er altijd eentje bij jou in de buurt.

Auto.nl gaat alleen voor 100% tevredenheid bij haar klanten. Ze gaan net een stapje verder, en dat merk je aan de service die ze leveren. Ben jij klaar voor je volgende auto?

De prijs en populariteit van tweedehands auto’s

Inzicht in de marktcijfers van occasions.

2.008.222

Zoveel occasions zijn er van eigenaar gewisseld in 2021.

1.333.971

Verkoop van gebruikte auto’s door autobedrijven aan particulieren in 2021

1.205.000

Totale leasewagenpark van 2021

54%

Aandeel van elektrische auto’s op de leasemarkt.

Klaar om te kopen of leasen?

Check onze occasions pagina voor de leukste deals.