Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste hybride auto’s van 2023: ontdek ze hier

Een hybride auto combineert brandstofmotoren met zuinige elektromotoren, waardoor jij verder kunt rijden, maar ook goed bezig bent voor het milieu. Wij zetten daarom de 5 beste hybride auto’s van 2023 op rijtje, zodat jij de auto kunt vinden die bij je past!

Bekijk hier de 5 beste hybride auto’s van 2023

Minder brandstofkosten omdat de auto minder verbruikt, minder wegenbelasting, een lagere bijtelling en ook nog eens meewerken aan een betere en groenere toekomst. Door een hybride auto te rijden krijg je al deze voordelen, maar hoef je nog niet over te stappen naar volledig elektrisch rijden. Korte ritjes kunnen elektrisch gereden worden en de elektromotor ondersteunt daarnaast de brandstofmotor ook, waardoor deze zuiniger werkt.

Ondertussen bieden vrijwel alle automerken al een hybride model aan, wat het aanbod enorm maakt. Vandaar dat wij de beste elektrische auto’s van 2023 hebben onderzocht en op een rijtje hebben gezet, zodat jij dit niet meer hoeft te doen. De auto’s zijn vergeleken op de volgende aspecten: brandstofverbruik, comfort, ruimte en vermogen.

De beste hybride auto’s voor in de stad

De beste hybride auto voor stadsgebruik biedt een combinatie van eigenschappen die perfect passen bij het stadsverkeer. Een compact formaat maakt het gemakkelijk om door drukke straten en smalle parkeerplaatsen te manoeuvreren. Daarnaast zorgt de hybride aandrijving voor zuinigheid en vermindert de uitstoot. Door de soepele start-stop systemen van hybride auto’s wordt brandstof bespaart bij stoplichten. De wendbaarheid en het fijne sturen zorgen ervoor dat het altijd stressvolle verkeer van de stad toch iets minder stressvol wordt. Tot slot, een ruim en functioneel interieur met moderne technologieën verhoogt het comfort en gemak tijdens de dagelijkse ritten in de stad.

Bekijk specificaties
Specificaties


De Toyota Yaris hybride is een uitstekende keuze voor jou als je veel korte stukken rijdt. Met zijn compacte formaat en wendbaarheid is hij perfect geschikt voor het manoeuvreren door drukke straten en krappe parkeerplaatsen. De hybride aandrijving van de Yaris combineert efficiëntie en zuinigheid, wat resulteert in brandstofbesparing en lagere emissies.

Het start-stop systeem zorgt voor een naadloze werking bij verkeerslichten, wat bijdraagt aan een soepel rijgedrag en een stillere rijervaring. Binnenin biedt de Yaris hybride een comfortabel interieur met de nieuwste bedieningselementen, waardoor het rijden in de stad moeiteloos en aangenaam wordt. Met de Toyota Yaris hybride geniet je van stressvrij rijden in stedelijke omgevingen, maar kan je ook de snelwegen op.

 • Zuinig: 3,8l/100 km gecombineerd verbruik
 • Lage CO2 uitstoot
 • Beschikbaar in verschillende modellen
 • Betrouwbaarheid van Toyota
 • Nieuw al beschikbaar vanaf €21.000
 • Maar beperkte laadruimte

Bekijk specificaties
Specificaties

Deze nieuwe auto van Honda die in het voorjaar van 2023 is uitgekomen is de ideale hybride auto voor in de stad. Met zijn compacte formaat en wendbaarheid is hij perfect geschikt voor het navigeren door drukke straten en krappe parkeerplaatsen. De hybride aandrijving zorgt voor een efficiënt brandstofverbruik en lagere emissies, waardoor het een milieuvriendelijke optie is.

Ondanks het compacte formaat, biedt deze auto van Honda toch een comfortabel interieur inclusief de nieuwste bedieningselementen, waardoor het rijden in de stad gemakkelijk en plezierig is. Met de Honda Jazz hybride geniet je van een soepele en betrouwbare rijervaring, speciaal ontworpen voor stedelijke omgevingen.

 • Regeneratief remmen (E:HEV) laadt de auto zelf op
 • Veel laadruimte ondanks formaat
 • Vermoeidheidsverwerende stoelen
 • Honda Sensing voor veiligheid
 • Geen laadoptie met kabel

De beste hybride auto’s voor gezinnen

Wil je een hybride auto die geschikt is voor jouw gezin, dan zijn de compacte stadsauto’s misschien niet helemaal geschikt. Je wilt dan een ruimere auto, die comfortabel rijdt op snelwegen en veel kofferbakruimte heeft voor vakanties of andere tripjes. Naast extra ruimte zullen gemoedsrust tijdens het rijden en veiligheid ook belangrijk zijn. Bekijk daarom de volgende modellen hieronder.

Bekijk specificaties
Specificaties

De Hyundai Kona hybride is een uitstekende keuze voor gezinnen. Met zijn ruime interieur biedt hij voldoende zitplaatsen en bagageruimte voor het hele gezin. De hybride aandrijving zorgt voor een efficiënt brandstofverbruik en lagere emissies, waardoor kosten worden bespaard en het milieu wordt ontzien.

De Kona hybride is voorzien van moderne veiligheidsfuncties en je kunt handig een kinderzitje bevestigingen, waardoor ouders gemoedsrust hebben tijdens het rijden met hun gezin. Bovendien biedt de Kona hybride handige technologieën en connectiviteitsfuncties, waardoor zowel ouders als kinderen kunnen genieten van een comfortabele en plezierige rijervaring.

 • Hyundai Kona ook volledig elektrisch beschikbaar
 • Comfortabele stoelen
 • Automatische OTA softwareupdates
 • Heeft een sterke elektromotor (32 kW)
 • Lage actieradius op volledig elektrisch rijden

Bekijk specificaties
Specificaties


De BMW 2-serie Active Tourer is een veelzijdige auto die perfect geschikt is voor gezinnen. Met zijn ruime interieur en flexibele zitplaatsconfiguratie biedt hij comfort en functionaliteit voor alle passagiers, zowel voorin als achterin. De bagageruimte is ruim en gemakkelijk toegankelijk, waardoor het eenvoudig is om alle benodigdheden voor een gezinsuitje mee te nemen.

Bovendien beschikt de Active Tourer over geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals botspreventie en rijstrookassistentie, waardoor ouders gemoedsrust hebben tijdens het rijden met hun kinderen aan boord. Kortom, de BMW 2-serie Active Tourer combineert stijl, comfort en praktisch gebruiksgemak om aan de behoeften van moderne gezinnen te voldoen.

 • Elektrische actieradius tot wel 92 km 
 • Uitgerust met BMW Operating System 8
 • BMW charging card beschikbaar
 • Groot panoramadak
 • Laadduur bij 2,3 kW/h 8 uur

De beste hybride auto’s voor dagelijks gebruik

Ben je nog niet klaar om volledig elektrisch te gaan rijden, maar wil je toch gebruik maken van het elektrisch rijden van een hybride auto? Het kan dan vervelend zijn dan je vaak nog geen 100 kilometer kunt rijden door de lage actieradius. Toch zijn er nu een aantal automodellen die, net als veel elektrische auto’s, ook een snellaadfunctie hebben, waardoor je toch veel gebruik kunt maken van de elektromotor van jouw hybride auto. We lichten hier de moderne Jaquar F-Pace uit.

Bekijk specificaties
Specificaties

De Jaguar F-PACE P400e is een indrukwekkende SUV die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, mede dankzij zijn snellaadmogelijkheden. Met zijn hybride aandrijflijn biedt hij zowel elektrische efficiëntie als krachtige prestaties. Het opladen van de batterij kan snel gebeuren, waardoor het gemakkelijk is om onderweg op te laden en langere ritten te maken zonder zorgen over het bereik van jouw hybride auto.

Of het nu gaat om dagelijkse boodschappen of langere afstanden, de Jaguar F-PACE P400e combineert elektrisch rijden met het gemak van snel opladen, waardoor hij een uitstekende keuze is voor veelzijdig en probleemloos dagelijks gebruik.

 • Zuinig in verbruik: 1,6 l op 100 km 
 • In 30 minuten naar 80% laden
 • Beschikbaar in verschillende modellen
 • Met LED koplampen
 • Mooi design van Jaguar
 • Relatief lage actieradius van 65 km
 • Hogere nieuwprijs dan andere hybride auto’s (vanaf €80.000) 

Deze 5 hybride modellen zijn op verschillende vlakken als beste uit de test gekomen en zijn uitermate geschikt voor het rijden in de stad, met je gezin of in het dagelijks gebruik. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige modellen, de afgelopen jaren zijn heel veel automerken bezig geweest met het ontwikkelen van dé perfecte hybride auto. Bekijk daarom ook de volgende pagina’s voor meer informatie over hybride auto’s en de verschillende manieren van hybride rijden en bekijk ook de beste hybride auto’s van 2022.

Een hybride auto zakelijk leasen?

In 2022 heeft het kabinet besloten dat vanaf 2025 zakelijk leasen alleen nog maar met volledig elektrische auto’s mag. Dit betekent dus dat de bovenstaande hybride auto’s vanaf 2025 ook niet meer zakelijk geleased mogen worden. Dit is erg jammer, want leasen kan tot wel 80% goedkoper zijn dan het kopen van een auto. Gelukkig gelden deze nieuwe regels nog niet voor privaat leasen en zijn deze auto’s dus steeds beschikbaar als leaseauto. En daarnaast kun je er ook altijd wel voor kiezen om de auto aan te schaffen, waardoor je niet vastzit aan de regels die bij leasen komen kijken, zoals een maximum gereden kilometers per jaar.

Wil je nu toch liever volledig elektrisch rijden, maar weet je niet waar je op moet letten bij het kiezen van een elektrische auto. Wij hebben een buying guide opgesteld, waardoor deze keuze makkelijker wordt voor jou.