fbpx

Mobiliteitskaart

Nu het coronavirus en de bijbehorende gevolgen langzaam minder worden, zien we dat er een grote shift heeft plaatsgevonden in de mobiliteitsbehoeften van werknemers. Tijdens de lockdown moesten veel mensen thuiswerken, en het ziet er naar uit dat dit een nieuwe manier van werken is geworden. Hierdoor hebben veel werknemers nu de behoefte en wens om op flexibele wijze te kunnen reizen en/of te kunnen kiezen uit meerdere vervoersopties. Als werkgever dien je de mogelijkheid te bieden om je werknemers veilig en snel naar het werk of naar afspraken te laten reizen. Dit alles vraagt om een hele nieuwe en moderne kijk op mobiliteit binnen bedrijven.

Moderne mobiliteit is meer dan het leasen van een bedrijfsauto of het vergoeden van de trein of bus waarmee werknemers van en naar het werk reizen. Moderne mobiliteit is flexibel en individueel. Dit vraagt onder meer om inspraak van medewerkers, en een overzicht van alle declaraties, gemaakte ritten en kilometers.

Voor wie dit ingewikkeld klinkt (en voor alle andere geïnteresseerden), biedt een mobiliteitskaart dé oplossing. Help je medewerkers op weg door diverse soorten vervoer toegankelijk te maken met één enkele kaart.

Je leest er hier alles over.

Mobiliteitspas VS. mobiliteitskaart

Met een mobiliteitskaart heb je toegang tot verschillende soorten vervoer. Zo kun je onder andere kiezen uit; deel-auto’s, elektrische fietsen, taxi’s etc. Het werkt net net zoals de Ov-chipkaart. Via een optioneel mobiliteitsbudget kun je het gewenste type vervoer kiezen, waarna je gemakkelijk in- en uitcheckt met je kaart. Aan het einde van de maand worden alle ritten en declaraties bij elkaar gevoegd in een overzichtelijke factuur.

Een mobiliteitspas helpt je op weg als je met pech komt te staan. Afhankelijk van de aanbieder waar de pas bij afgenomen is, heb je diverse opties en rechten als je iets overkomt in het binnen- of buitenland. Wat je sowieso kunt verwachten is 24/7 hulp via een centraal noodnummer én vervangend vervoer wanneer je voertuig weg is voor reparatie.

Hieronder zie je wat een mobiliteitspas in Nederland en in Europa je te bieden heeft.

De mobiliteitspas in Nederland

  • Vervangend gelijkwaardig vervoer bij reparatie
  • Mocht je geen gebruik willen maken van vervangend vervoer, dan wordt er een taxi geregeld
  • Bij pech of een aanrijding wordt de auto gesleept naar een garage die aangesloten is bij de aanbieder van de mobiliteitspas.
  • Mocht de reis niet voortgezet kunnen worden dan wordt er een hotelovernachting geregeld

De mobiliteitspas in Europa

  • Bij pech of een aanrijding krijg je hulp ter plaatse of wordt de auto gesleept naar een garage die aangesloten is bij de aanbieder van de mobiliteitspas.
  • Mocht de auto niet ter plaatse of bij de garage gemaakt kunnen worden, dan wordt je auto naar Nederland gerepatrieerd.
  • Gedurende de reparatie kun je op gelijkwaardig vervangend vervoer rekenen
  • Hotelovernachtingen als de reparatie langer gaat duren
  • Je reis naar huis

Zakelijke mobiliteitskaarten

Met een universele mobiliteitskaart heb je als ondernemer inzicht en controle over alle reisuitgaven. Alles staat op één factuur, lekker makkelijk en overzichtelijk. Hiermee zeg je gedag tegen de eindeloze stroom van losse declaraties en bonnetjes die elke maand verwerkt moet worden in de administratie. Zo verlaag je de kosten en heeft het financiële team tijd over voor andere belangrijke werkzaamheden. Tegelijkertijd is het gemakkelijk en handig voor werknemers, want met een mobiliteitskaart kunnen zij kiezen uit verschillende vervoersmogelijkheden wat voor meer tevredenheid zorgt. Er worden verschillende abonnementsvormen aangeboden, waardoor je kunt kiezen welke abonnement het beste past bij jouw bedrijf.

Kosten van een mobiliteitskaart

Naast de vele voordelen zoals duurzaamheid, keuzevrijheid, het combineren van vervoersopties en geen administratieve rompslomp, is er ook een financieel voordeel van een zakelijke mobiliteitskaart. Je mag namelijk 6% btw aftrekken. Tevens kunnen werknemers met een lease-auto een parkeerplek of tankstation vinden, gemakkelijk afrekenen, en kan men het OV en andere vervoersmiddelen gebruiken. Dit laatste heeft weer voordelen voor het milieu, waarmee je uiteindelijk je CO2-voetafdruk verminderd.

Mobiliteitsbudget

Met een mobiliteitsbudget kunnen werknemers ervoor kiezen om voor een vast bedrag per maand één of meerdere typen vervoer te gebruiken. De werkgever kan zelf de hoogte van het budget bepalen en instellen; afhankelijk van de aanbieder kan dit budget per maand en per vervoermiddel ingesteld worden. Met het budget worden Ov-abonnementen, reis- en thuiswerkvergoedingen en declaraties samengebracht, waarmee het een handig hulpmiddel is om overzicht te verkrijgen en bewaren. Er zijn veel aanbieders als het gaat om zakelijke mobiliteitskaarten. Ga na bij je werknemers waar zij het meeste behoefte aan hebben en kies de kaart die het beste past.

Met een mobiliteitsbudget weet je precies wat je uitgeeft, en aan wie en wat het besteed wordt.

Wat wil je als bedrijf nog meer?

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.