Alles over de mobiliteitskaart

Met een mobiliteitspas regel je gemakkelijk het vervoer van werknemers én heb je hier op een centrale plek inzicht in.

Een mobiliteitskaart: wat is dat precies?

Het is een handig product in deze huidige tijd als jouw medewerkers flexibel willen werken én reizen. Binnen een organisatie heb je namelijk al snel te maken met meerdere mobiliteitsvormen. Door het coronavirus heeft er een grote shift plaatsgevonden in de mobiliteitsbehoeften van werknemers. Tijdens de lockdown moesten veel mensen thuiswerken, en het ziet er naar uit dat dit een nieuwe manier van werken is geworden. Hierdoor hebben veel werknemers nu de behoefte om op flexibele wijze te kunnen reizen en/of te kunnen kiezen uit meerdere vervoersopties.

Als werkgever dien je de mogelijkheid te bieden om je werknemers veilig en snel naar het werk of naar afspraken te laten reizen. Dit alles vraagt om een hele nieuwe en moderne kijk op mobiliteit binnen bedrijven.

Mobiliteit vandaag de dag

Mobiliteit is meer dan het leasen van een bedrijfsauto of het vergoeden van de trein of bus waarmee werknemers van en naar het werk reizen. Moderne mobiliteit is flexibel en individueel. Dit vraagt onder meer om inspraak van medewerkers, en een overzicht van alle declaraties, gemaakte ritten en kilometers. Voor wie dit ingewikkeld klinkt (en voor alle andere geïnteresseerden), biedt een mobiliteitskaart dé oplossing. Je helpt je medewerkers op weg door diverse soorten vervoer toegankelijk te maken met één enkele kaart. Je leest er hier alles over.

Met de mobiliteitsoplossingen van Driven is uw organisatie klaar voor de uitdagingen van morgen.

Het gemak van een mobiliteitskaart

Met een mobiliteitskaart heb je toegang tot verschillende soorten vervoer. Zo kun je onder andere kiezen uit; deel-auto’s, elektrische fietsen, taxi’s etc. Het werkt net zoals een OV-chipkaart. Via een optioneel mobiliteitsbudget die op de kaart wordt gezet, kun je het gewenste type vervoer kiezen waarmee je op dat moment wilt reizen. Vervolgens kun je gemakkelijk in- en uitcheckten met je kaart. Aan het einde van de maand worden alle ritten en declaraties bij elkaar gevoegd in een overzichtelijke factuur.

Een handige tool die ook zorgt voor overzicht en gemak is MKB² van Driven. De tool zorgt ervoor dat je alle data rondom mobiliteit binnen jouw bedrijf op één plek kan vinden. Het bevat een werkgeverstool, een app en in sommige gevallen ook een pas. Je hebt verschillende pakketten om uit te kiezen, zodat het volledig aansluit op de wensen van het bedrijf en de werknemers.

mobiliteitskaart

Andere aanbieders van mobiliteitskaarten

Is de kaart van Driven niet wat je zoekt of wil je meerdere aanbieders vergelijken voordat je een keuze maakt? Er zijn diverse mobiliteitskaarten met ieder weer net iets andere mogelijkheden. Check bijvoorbeeld ook eens de opties bij Reisbalans, de mobiliteitskaart van Shuttel, of die van XXImo. De ANWB biedt een kaart speciaal voor mkb en zzp’ers. Ook vervoerders zoals NS, GVB en RET bieden mobiliteitskaarten aan, die doorgaans meer faciliteiten bieden wanneer er met het openbaar vervoer gereisd wordt. Vergelijk het zelf en ontdek welke mobiliteitskaart het beste aan jouw behoeften voldoet.

mobiliteit driven

Mobiliteitskaart vs. mobiliteitspas

Maar wat is dan het verschil tussen een mobiliteitskaart en een mobiliteitspas? Een mobiliteitspas biedt een extra service. Het helpt je op weg als je met pech komt te staan. Afhankelijk van de aanbieder waar de pas bij afgenomen is, heb je diverse opties en rechten als je iets overkomt in het binnen- of buitenland.

Wat je sowieso kunt verwachten is 24/7 hulp via een centraal noodnummer én vervangend vervoer wanneer je voertuig weg is voor reparatie. Daarnaast wordt zowel in Nederland als in heel Europa de auto gesleept naar een garage die aangesloten is bij de aanbieder van de mobiliteitspas. Mocht je de reis niet direct verder kunnen voortzetten dan wordt er een hotelovernachting geregeld

Kosten van een mobiliteitskaart

Een universele mobiliteitskaart is geschikt voor elk type bedrijf en ondernemer. Je hebt als ondernemer inzicht en controle over alle reisuitgaven. Alles staat op één factuur, lekker makkelijk en overzichtelijk. Hiermee zeg je gedag tegen de eindeloze stroom van losse declaraties en bonnetjes die elke maand verwerkt moet worden in de administratie. Zo verlaag je de kosten en heeft het financiële team tijd over voor andere belangrijke werkzaamheden.

Naast de vele voordelen zoals duurzaamheid, keuzevrijheid, het combineren van vervoersopties en geen administratieve rompslomp, is er ook een financieel voordeel van een zakelijke mobiliteitskaart. Je mag namelijk 6% btw aftrekken. Als je kiest om bijvoorbeeld gebruik te maken van het hulpmiddel MKB² van Driven om inzicht te krijgen in alle data omtrent mobiliteit dan kun je al vanaf €2,99 per maand per werknemer een pakket afnemen.

mobiliteit
mobiliteitsbudget

Een slim mobiliteitsbudget

Met een mobiliteitsbudget kunnen werknemers voor een vast bedrag per maand één of meerdere typen vervoer gebruiken. De werkgever kan zelf de hoogte van het budget bepalen en instellen. Afhankelijk van de aanbieder kan dit budget per maand en per vervoermiddel ingesteld worden. Met het budget worden Ov-abonnementen, reis- en thuiswerkvergoedingen en declaraties samengebracht, waarmee het een handig hulpmiddel is om overzicht te verkrijgen en bewaren.

Dankzij een mobiliteitsbudget weet je dus precies wat je uitgeeft en aan wie en wat het besteed wordt. Kortom, het is voor een bedrijf een erg goede optie om werknemers flexibele mobiliteitsvormen aan te bieden en tevreden te houden. Daarnaast is het een handig hulpmiddel om ook het overzicht te bewaren en kosten te besparen.

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.