Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Mobiliteitsoplossingen

De afgelopen decennia heeft er een aanzienlijke verschuiving plaatsgevonden in de manier waarop we tegen mobiliteit aankijken en hoe we hiermee omgaan. Hoewel het bij mobiliteit nog steeds gaat om de wijze waarop we ons verplaatsen, zien we dat er meer aandacht is voor het grotere plaatje, zoals de impact op het klimaat.

Mobiliteitsoplossingen

Mobiliteit gaat over beweeglijkheid. Wij gaan het vooral hebben over het kunnen verplaatsen van mensen en goederen via een of meerdere vervoerswijzen.

Bedrijven en zakelijke mobiliteit

Deze groeiende aandacht voor mobiliteit, is ook zichtbaar bij bedrijven en zakelijke mobiliteit. Zo zijn bedrijven zich inmiddels bewust van de eigen bijdrage en gevolgen van mobiliteit voor het milieu, werknemers en het bedrijf. Van de impact van vervuiling tot de stress van zaken- en privéreizen; werkgevers leggen steeds meer de nadruk op alternatieve vormen van mobiliteit.

Nieuwe standaarden

De standaard lease auto en het openbaar vervoer, maken ruimte voor slimme innovaties en nieuwe technologieën. Als bedrijf kun je je medewerkers op weg helpen op een milieuvriendelijke wijze, door oplossingen te overwegen die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.

Dit maakt veilig woon-werkverkeer niet alleen efficiënter en betaalbaarder, ook de administratieve rompslomp is verleden tijd. Hoe? Op deze pagina vertellen we je over zakelijke mobiliteit, en geven we je informatie over zaken als; mobiliteitsbudget, elektrische lease auto’s -en fietsen en gedeelde voertuigen.

Mobilititeitsbudget

Om werknemers opties te kunnen bieden voor het dagelijkse woon-werkverkeer, kan gebruik worden gemaakt van een mobiliteitsbudget. Een mobiliteitsbudget is een voordeelregeling voor werknemers. Hierbij krijgen zij een maandelijkse bedrag van het bedrijf, welke zij kunnen gebruiken voor diverse soorten vervoer. Dit geeft hen de flexibiliteit en keuze de meest geschikte vervoersoptie te kiezen, welke zij vervolgens betalen met het mobiliteitsbudget. Om inzicht te krijgen in hun budget én de beschikbare vervoersopties, kunnen zij gebruik maken van een mobiliteitskaart en app.

Mobiliteitskaart inclusief app

Een mobiliteitskaart is een prepaid betaalkaart, die werknemers toegang geeft tot verschillende soorten vervoer. Zo kunnen zij kiezen uit; trein, tram, bus, metro, taxi, parkeren, elektrisch opladen en het delen van een fiets of auto. Er zijn inmiddels veel  aanbieders die afspraken hebben gemaakt met vervoersdiensten, waardoor er een ruim vervoersaanbod is. Alle mogelijkheden zijn samengevoegd in een app die, samen met mobiliteitskaart, door werknemers gebruikt kunnen worden als ze op pad gaan.

Elektrische lease auto’s

Het Woon-werkverkeer was in 2020 verantwoordelijk voor bijna 20% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. De overheid vraagt bedrijven bij te dragen aan het verlagen van deze uitstoot en probeert hen te motiveren over te stappen op elektrische lease auto’s. Dit doen zij onder meer door middel van gunstige bijtellingsregelingen, brandstofbesparingen én het promoten van het imago van groene bedrijven.

Aanbieders van elektrische bedrijfsauto’s stimuleren elektrisch rijden door mobiliteitsservices te bieden zoals 24/7 pechhulp en onderhoud bij een erkende dealer. En als het leasen van een auto het meest rendabel is voor jouw werknemers, waarom dan niet een elektrische lease auto?

Elektrische lease fietsen

Waarom met de auto als je ook met de elektrische fiets kan? Wanneer je kiest voor het leasen van een elektrische fiets, kun je een keuze maken uit een flink aanbod. Vaak komt deze in de vorm van een totaalpakket, die de fietsers volledig ontzorgt. Hiermee kunnen werknemers kiezen welke fietsaccu ze willen, het type verzekering dat het beste bij hen past én krijgen service, onderhoud en pechhulp.

Een betrouwbare elektrische fiets op maat, brengt een hoop voordelen met zich mee. Denk aan een aanzienlijk belastingvoordeel, blijere en fittere werknemers en een vereenvoudigde administratie.

Meer over new mobility

Je hebt een reis in gedachten maar kunt nergens vinden hoe je die busreis het beste kunt combineren met een taxi. Of wat te denken van het achterhalen van informatie over het gebruiken van een gedeelde auto of de tijden van de volgende veerpont? Je gaat van de ene aanbieder naar de volgende en voelt je frustratie groeien. Voor alle gefrustreerde én andere reizigers is MaaS het antwoord.
Mensen nemen steeds vaker de auto, vliegtuig, trein of andere transportmiddelen, want wie wil er nu niet makkelijk naar het werk, het theater of op reis naar een tropische bestemming? Hierdoor is er een stijgende vraag ontstaan naar diverse vormen van mobiliteit, die een stempel drukt op ons milieu. Iets wat ons allen bekend is, maar ons toch niet tegen lijkt te houden.

Thema’s en onderwerpen

Vervoermiddelen

Wereldwijd zorgen urbanisatie en het milieu voor uitdagingen die ons ertoe dwingen anders om te gaan met de manier van reizen en het gebruik van vervoermiddelen. Via de klimaatdoelstellingen willen overheden congestie verminderen, de impact op het milieu zo laag mogelijk houden en de reiservaring verbeteren. Hoe doen ze dat precies? Door gebruik te maken beschikbare informatie, nieuwe technologieën en nieuwe ecovriendelijke vervoerstoepassingen en in te zetten eco- en elektromobiliteit.

Klimaatakkoord

De impact van de opwarming van de aarde is overal ter wereld voelbaar.
We noemen dit klimaatverandering; een term waar inmiddels iedereen wel mee bekend is. Steeds meer dieren sterven uit, ijskappen smelten en het zeeniveau stijgt. In sommige regio’s komen extreme weersomstandigheden zoals heftige stormen en regenval steeds vaker voor, terwijl andere gebieden kampen met gewassen die niet groeien vanwege de droogte.

Auto-, e-bike-, scooter sharing

Sharing economie betekent “Wat van mij is, is van jou, tegen een prijs”. Deze ‘sharing’ oftewel delen, zien wij ook terug op het gebied van mobiliteit. Door middel van mobiliteitsoplossingen (zoals apps en digitale platforms) kun je bijvoorbeeld een auto, fiets of scooter huren, van een aantal uur tot enkele dagen. Dit huren is een vorm van het professioneel delen van het vervoermiddel, en heeft tal van voordelen. Denk onder meer aan; lagere vervoerskosten, groter inzet van bedrijfsvoertuigen, vervoer passend bij persoonlijke behoeften en milieubewust vervoer kiezen. Zowel het bedrijf als werknemers kunnen makkelijk de vruchten plukken van professionele mobiliteitsoplossingen op of rond hun kantoorlocaties.

Thema’s en onderwerpen

Hoewel het bij mobiliteit nog steeds gaat om de wijze waarop we ons verplaatsen, zien we dat er meer aandacht is voor het grotere plaatje, zoals de impact op het klimaat.
Hoe zit het met de toekomst van elektrisch rijden, welke kosten komen hierbij kijken en wat zijn de beste elektrische voertuigen van dit moment?
In de leasefiets-shop heb je de keuze uit een ruim assortiment, waaronder meer dan 10 e-bike merken. Zoek online een fiets uit, en maak een proefrit in een van de 22 winkels.
Via een simpele app kunnen werknemers een bepaalde ritafstand meten via GPS, hun woon-werkverkeer en/of dagje thuiswerken registreren én meteen declareren.
Volledig elektrische auto’s zijn er in verschillende soorten en maten. Voor zowel zakelijke rijders als voor particulieren is er voldoende keus. Ontdek hier de mogelijkheden.

Relevante links

Nieuwe tijden vragen om nieuwe mobiliteit. Een mooi moment voor bedrijven om hun mobiliteitsaanbod onder de loep te nemen.
De elektrische auto’s van Hyundai zijn niet alleen heel leuk en comfortabel om mee te rijden, ze bieden ook een excellente actieradius.
Van stadsfietsen tot e-bikes met bijpassende accessoires; je vindt alles wat je zoekt voor de scherpste prijs, online bij Fietsvoordeelshop.nl
Woon-werkverkeer, zakelijke ritten en thuiswerkdagen snel en makkelijk registreren via één platform: dat is de belofte van Freddi.

Pak wat vaker de fiets

Ondanks dat Nederland een fietsland is, wordt toch vaker de auto genomen. De Nederlandse overheid wil hier verandering inbrengen door het gebruik van de fiets te stimuleren. Dit doet ze door te investeren in betere fietsroutes, en in regelingen met bedrijven met een aanbod in lease- en deelfietsen. Maar ook door de inzet van slimme technologieën waarmee je bijvoorbeeld makkelijk je fiets terug kunt vinden, of langer groen licht hebt omdat het verkeerslicht al weet dat je eraan komt.

Mobiliteit zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan verplaatsen. Nieuwe mobiliteit zorgt ervoor dat dit op een makkelijke, slimme, maar vooral duurzame manier kan.

Elektrisch rijden blog

Volvo roept massaal zijn elektrische auto’s terug door softwarefout 

Volvo roept massaal zijn elektrische auto’s terug door softwarefout 

Volvo heeft onlangs ruim 72.000 auto’s van zijn elektrische model EX30 teruggeroepen door een mogelijke softwarefout in het informatiescherm. Door
Apple overweegt samenwerking met automerk start-up Rivian

Apple overweegt samenwerking met automerk start-up Rivian

Apple is bekend als een van de grootste techbedrijven in de smartphone-industrie. Echter is het bedrijf ook al een lange
Hybride rijden steeds populairder 

Hybride rijden steeds populairder 

Waar de algemene registratie van personenauto’s dit jaar met 4 procent is gedaald ten opzichte van afgelopen april, is het
Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Het bekende Amerikaanse automerk Tesla heeft het zwaar om zijn nummer 1 positie te verdedigen als bestverkochte elektrische auto. Door Tesla’

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.