Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem
Contact
info@yourmoby.nl
Deze groeiende aandacht voor mobiliteit, is ook zichtbaar bij bedrijven en zakelijke mobiliteit. Zo zijn bedrijven zich inmiddels bewust van de eigen bijdrage en gevolgen van mobiliteit voor het milieu, werknemers en het bedrijf. Van de impact van vervuiling tot de stress van zaken- en privéreizen; werkgevers leggen steeds meer de nadruk op alternatieve vormen van mobiliteit.
De standaard lease auto en het openbaar vervoer, maken ruimte voor slimme innovaties en nieuwe technologieën. Als bedrijf kun je je medewerkers op weg helpen op een milieuvriendelijke wijze, door oplossingen te overwegen die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen.
Dit maakt veilig woon-werkverkeer niet alleen efficiënter en betaalbaarder, ook de administratieve rompslomp is verleden tijd. Hoe? Op deze pagina vertellen we je over zakelijke mobiliteit, en geven we je informatie over zaken als; mobiliteitsbudget, elektrische lease auto’s -en fietsen en gedeelde voertuigen.
Om werknemers opties te kunnen bieden voor het dagelijkse woon-werkverkeer, kan gebruik worden gemaakt van een mobiliteitsbudget. Een mobiliteitsbudget is een voordeelregeling voor werknemers. Hierbij krijgen zij een maandelijkse bedrag van het bedrijf, welke zij kunnen gebruiken voor diverse soorten vervoer. Dit geeft hen de flexibiliteit en keuze de meest geschikte vervoersoptie te kiezen, welke zij vervolgens betalen met het mobiliteitsbudget. Om inzicht te krijgen in hun budget én de beschikbare vervoersopties, kunnen zij gebruik maken van een mobiliteitskaart en app.
Een mobiliteitskaart is een prepaid betaalkaart, die werknemers toegang geeft tot verschillende soorten vervoer. Zo kunnen zij kiezen uit; trein, tram, bus, metro, taxi, parkeren, elektrisch opladen en het delen van een fiets of auto. Er zijn inmiddels veel aanbieders die afspraken hebben gemaakt met vervoersdiensten, waardoor er een ruim vervoersaanbod is. Alle mogelijkheden zijn samengevoegd in een app die, samen met mobiliteitskaart, door werknemers gebruikt kunnen worden als ze op pad gaan.
Het Woon-werkverkeer was in 2020 verantwoordelijk voor bijna 20% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. De overheid vraagt bedrijven bij te dragen aan het verlagen van deze uitstoot en probeert hen te motiveren over te stappen op elektrische lease auto’s. Dit doen zij onder meer door middel van gunstige bijtellingsregelingen, brandstofbesparingen én het promoten van het imago van groene bedrijven.
Aanbieders van elektrische bedrijfsauto’s stimuleren elektrisch rijden door mobiliteitsservices te bieden zoals 24/7 pechhulp en onderhoud bij een erkende dealer. En als het leasen van een auto het meest rendabel is voor jouw werknemers, waarom dan niet een elektrische lease auto?
Waarom met de auto als je ook met de elektrische fiets kan? Wanneer je kiest voor het leasen van een elektrische fiets, kun je een keuze maken uit een flink aanbod. Vaak komt deze in de vorm van een totaalpakket, die de fietsers volledig ontzorgt. Hiermee kunnen werknemers kiezen welke fietsaccu ze willen, het type verzekering dat het beste bij hen past én krijgen service, onderhoud en pechhulp.
Een betrouwbare elektrische fiets op maat, brengt een hoop voordelen met zich mee. Denk aan een aanzienlijk belastingvoordeel, blijere en fittere werknemers en een vereenvoudigde administratie.
Sharing economie betekent “Wat van mij is, is van jou, tegen een prijs”. Deze ‘sharing’ oftewel delen, zien wij ook terug op het gebied van mobiliteit. Door middel van mobiliteitsoplossingen (zoals apps en digitale platforms) kun je bijvoorbeeld een auto, fiets of scooter huren, van een aantal uur tot enkele dagen. Dit huren is een vorm van het professioneel delen van het vervoermiddel, en heeft tal van voordelen. Denk onder meer aan; lagere vervoerskosten, groter inzet van bedrijfsvoertuigen, vervoer passend bij persoonlijke behoeften en milieubewust vervoer kiezen. Zowel het bedrijf als werknemers kunnen makkelijk de vruchten plukken van professionele mobiliteitsoplossingen op of rond hun kantoorlocaties.
Ondanks dat Nederland een fietsland is, wordt toch vaker de auto genomen. De Nederlandse overheid wil hier verandering inbrengen door het gebruik van de fiets te stimuleren. Dit doet ze door te investeren in betere fietsroutes, en in regelingen met bedrijven met een aanbod in lease- en deelfietsen. Maar ook door de inzet van slimme technologieën waarmee je bijvoorbeeld makkelijk je fiets terug kunt vinden, of langer groen licht hebt omdat het verkeerslicht al weet dat je eraan komt.
Mobiliteit zorgt ervoor dat iedereen zichzelf kan verplaatsen. Nieuwe mobiliteit zorgt ervoor dat dit op een makkelijke, slimme, maar vooral duurzame manier kan.