Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Speed pedelec review: Cube Kathmandu hybrid pro 625

Speed pedelecs zijn razend populair. Een speed pedelec gaat met maximaal 45 kilometer per uur nog net iets harder dan een normale elektrische fiets. Door de hogere snelheid valt de speed pedelec bij veel mensen in de smaak. Er zijn veel verschillende speed pedelecs op de markt te vinden. 

In dit artikel lees je de Kathmandu hybrid pro 625 van Cube- review.

Design

De Cube Kathmandu hybrid pro 625 van het fietsenmerk Cube, heeft een strakke uitstraling, dankzij de goed afgewerkte kabels.

Kenmerken Kathmandu hybrid pro 625

De Kathmandu hybrid pro 625 van Cube heeft een halfopen kettingkast. Deze speed pedelec heeft maar liefst elf versnellingen en is geschikt voor grotere ritten.

De motor

De elektromotor van deze speed pedelec bevindt zich in het midden van de fiets en is op de trapas aangesloten. De motor van de Kathmandu hybrid pro 625 heeft een koppel van 85 Nm. De koppel bepaalt hoe sterk de motor is.

best geteste

Trapondersteuning

Je kunt zelf instellen hoe hard je moet trappen, door middel van de vier trap ondersteuningsstanden. Deze standen kun je gemakkelijk instellen op het stuur.

De accu

De accu van de Kathmandu hybrid pro 625 heeft een capaciteit van 625 Wh. Je kunt de accu gemakkelijk uitnemen, waardoor je de accu waar en wanneer jij wilt op kunt laden. De accu is een Lithium ion accu. De levensduur van deze soort accu is langer, de accucapaciteit is groter en de accu heeft een zeer lage zelfontlading. 

Comfort en veiligheid

Deze speed pedelec heeft een verende voorvork en een verende zadelpen dat bij het rijden op deze speed pedelec erg comfortabel is.
De Kathmandu hybrid pro 625 heeft een schijfrem aan de voor- en achterkant.

De speed pedelec heeft een trapkracht en rotatiesensor. Deze sensoren meten hoe snel de trappers ronddraaien en ze meten de kracht die wordt uitgeoefend op de trappers. De informatie uit de sensoren wordt naar de motor gestuurd en bepaalt daarmee de trapondersteuning. Deze combinatie kan de meest gelijkmatige trapondersteuning garanderen.

Actieradius en Walk Assist

De actieradius van deze speed pedelec is ongeveer 114 kilometer op een volle accu.
De Kathmandu hybrid pro 625 heeft een Walk Assist. De Walk Assist zet de speed pedelec langzaam in beweging wanneer je ernaast loopt. Dit kan erg handig zijn als je veel bagage hebt of een kind achterop hebt.

Type rit

De speed pedelec Kathmandu hybrid pro 625 is geschikt voor het rijden van lange afstanden.
Door de elf versnellingen is deze speed pedelec erg geschikt voor het maken van langere ritten en het beklimmen van heuvels.

Adviesprijs

De verkoopprijs die het merk Cube aangeeft is € 3.199,-. Deze prijs is passend voor deze speed pedelec omdat de Kathmandu hybrid pro 625 een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Review van gebruikers

De gebruikers van de Kathmandu hybrid pro 625 vinden dit een prima speed pedelec. Zij zijn van mening dat de speed pedelec comfortabel is, super goed rijdt en een goede accu heeft. Verder vinden zij dat deze speed pedelec goede remmen, een duidelijke display, geruisloze motor en krachtige ondersteuning heeft.