De voordelen van een mobiliteitsscan

Uitdagingen rondom mobiliteit of benieuwd waar je kunt besparen? Dan biedt een mobiliteitsscan uitkomst.

Mobiliteit in jouw bedrijf

Mobiliteit is een onderwerp waar steeds meer bedrijven mee bezig zijn. Vaak omdat er een probleem is zoals bereikbaarheid, teveel CO2-uitstoot, parkeerproblemen of de wens om mobiliteitskosten te verlagen. Bovendien voelen bedrijven een toenemende druk van de overheid om de veiligheid en gezondheid van hun werknemers te verbeteren.
 
Maar welke stappen kunnen er gezet worden? Met een mobiliteitsscan hebben bedrijven én de publieke sector de mogelijkheid mobiliteit onder de loep te nemen en te verbeteren. Dit kan bijdragen aan meer tevredenheid bij werknemers, een verbeterde bereikbaarheid en een vermindering van emissies en kosten. Zo maak je van een probleem een oplossing & help je niet alleen het bedrijf maar ook de medewerkers op weg. Lees alles wat je moet weten over een mobiliteitsscan en ga direct aan de slag!

Hoe ziet een mobiliteitsscan eruit?


Er zijn diverse mogelijkheden om ‘mobiliteitsproblemen’ op te lossen. Om bij het begin te beginnen, is het raadzaam eerst de mobiliteit van het bedrijf te onderzoeken met een mobiliteitsscan. Een mobiliteitsscan levert een objectieve analyse over de huidige stand van zaken met de mobiliteit binnen een bedrijf. Denk hierbij aan zaken als:

  • Hoeveel lease-auto’s zijn er en hoeveel kilometers leggen zij af?
  • Cijfers m.b.t de hoeveelheid CO2-uitstoot, kilometers en kosten van lease/bedrijfsauto’s.

Deze én andere woon-werkverkeer gerelateerde zaken worden allemaal meegenomen in een scan. Een goede scan bevat zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyses, maar ook een analyse die verschillende scenario’s betwist. Uiteindelijk geeft het vaak verrassende inzichten en bovendien kan het ook kostenbesparing opleveren. Driven geeft advies op maat om jouw bedrijf slim en eenvoudig om weg te helpen.

Mobiliteitsscan Driven

Waar kun je nog meer terecht voor een mobiliteitsscan?

Als je inzichten wilt vergaren op basis van een mobiliteitsscan, zijn er verschillende platformen waaruit je kunt kiezen. Zo biedt Rijkswaterstaat een quick scan, waar studenten, overheden en professionals die voor de overheid werken gratis een licentie voor kunnen aanvragen. Ben je dit niet? Dan kun je ook een aanvraag doen en wordt er contact met je opgenomen. Een meer persoonlijke aanpak vind je bij 3PM, die aangeleverde data analyseert, maar ook langskomt om een accurater beeld te schetsen. Als jouw onderneming zich in de Achterhoek bevindt, dan is het aan te raden om de scan van Gaon te overwegen. Deze scan wordt namelijk volledig gefinancierd door de Provincie Gelderland, waardoor je deze gratis kunt laten uitvoeren.

mobiliteitsscan

Nieuw mobiliteitsbeleid

Als je dus een beter mobiliteitsbeleid wilt neerzetten, is een scan een handig hulpmiddel. Uit de diverse analyses van een mobiliteitsscan verkrijgt men data, inzicht en adviezen over de volgende onderdelen;

  • Huidige mobiliteit
  • Gewenste mobiliteitsmogelijkheden en opties
  • Belasting van het milieu
  • Werknemersbehoeften
  • Veiligheids-issues

Met deze data, adviezen én de input van medewerkers, kan een bedrijf vervolgens een volledig nieuw mobiliteitsbeleid creëren. Geheel op maat gemaakt en naar wens van het bedrijf en haar medewerkers. Dit alles maakt dat een mobiliteitsscan een perfect middel is om mobiliteits- en bereikbaarheid vraagstukken te beantwoorden, in kaart te brengen en op te lossen.

Met de mobiliteitsoplossingen van Driven is uw organisatie klaar voor de uitdagingen van morgen.

Expertise en tooling


Om een mobiliteitsscan uit te voeren heb je de juiste expertise en middelen nodig. Het vergt namelijk tijd en toewijding om gepaste scenario-analyses uit te voeren en zaken te berekenen zoals;

  • Impact van het woon-werkverkeer en openbaar vervoer in termen van tijd, kosten en CO2-uitstoot op basis van postcodes.
  • Gebruik van verschillende soorten leaseauto’s plus bijbehorende kosten, de CO2-uitstoot en gemaakte kilometers.

Door een mobiliteitsscan professioneel uit te laten voeren door een deskundige, zorg je ervoor dat alle belangrijke gegevens worden meeberekend zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Op basis van de gegeven antwoorden op de scan maakt een mobiliteitsspecialist een vrijblijvend adviesrapport. Hierin staan mobiliteit scenario’s die bedrijven inzicht en adviezen geven voor het effectief inzetten van verschillende mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s, elektrische fietsen, het openbaar vervoer, leaseauto’s en meer. Wist je dat je in 20 minuten al een mobiliteitsscan hebt ingevuld?

mobiliteitsbeleid

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.