Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De voordelen van een mobiliteitsscan

Sta je voor uitdagingen rondom mobiliteit of ben je benieuwd waar je kunt besparen? Dan biedt een mobiliteitsscan uitkomst.

Mobiliteit in jouw bedrijf

Mobiliteit is een onderwerp waar steeds meer bedrijven mee bezig zijn, vaak vanuit behoeften als bereikbaarheid verbeteren, CO2-uitstoot verminderen, parkeerproblemen oplossen of de wens om mobiliteitskosten te verlagen. Bovendien voelen bedrijven een toenemende druk van de overheid om de veiligheid en gezondheid van hun werknemers te verbeteren.
 
Maar welke stappen kunnen er gezet worden? Met een mobiliteitsscan hebben bedrijven, maar ook de publieke sector de mogelijkheid mobiliteit onder de loep te nemen en te verbeteren. Dit kan bijdragen aan meer tevredenheid bij werknemers, een verbeterde bereikbaarheid en een vermindering van emissies en kosten. Zo maak je van een probleem een oplossing én help je niet alleen het bedrijf, maar ook je medewerkers op weg. Lees alles wat je moet weten over een mobiliteitsscan en ga direct aan de slag!

Waarom een mobiliteitsscan?

Een goede mobiliteitsscan geeft inzichten over hoe effectief bepaalde maatregelen op het gebied van mobiliteit kunnen zijn voor jouw bedrijf op het gebied van verduurzaming. Op die manier is het eenvoudiger om te ontdekken welke maatregelen jij kunt inzetten om te verduurzamen en daarmee effectiever om te gaan met je mobiliteitskosten.

Door een mobiliteitsscan uit te laten voeren, krijg jij duidelijk in beeld wat de voor- en nadelen zijn van jouw gebruikelijke manieren van reizen. Zo krijg je inzichten waar winst te behalen valt, maar ook in wat je juist al goed doet. Door de kansen goed in kaart te hebben, kun je met een gerust hart afwegen welke maatregelen voor jouw situatie een gepaste oplossing kunnen zijn.

ONZE PARTNER

Van CO2-registratie tot de gehele zakelijke mobiliteit op één centrale plek regelen: Reisbalans biedt het. Met handige inzichten voor zowel werkgevers als werknemers worden groenere en goedkopere keuzes nog makkelijker.

Hoe ziet een mobiliteitsscan eruit?


Er zijn diverse mogelijkheden om ‘mobiliteitsproblemen’ op te lossen. Om bij het begin te beginnen, is het raadzaam eerst de mobiliteit van het bedrijf te onderzoeken met een mobiliteitsscan. Een mobiliteitsscan levert een objectieve analyse over de huidige stand van zaken met de mobiliteit binnen een bedrijf. Denk hierbij aan zaken als:

  • Hoeveel leaseauto’s zijn er en hoeveel kilometers leggen zij af?
  • Cijfers m.b.t de hoeveelheid CO2-uitstoot, kilometers en kosten van lease/bedrijfsauto’s.

Deze en andere woon-werkverkeer gerelateerde zaken worden allemaal meegenomen in een mobiliteitsscan. Een goede scan bevat zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyses, maar ook een analyse die verschillende scenario’s vergelijkt. Uiteindelijk geeft het vaak verrassende inzichten die bovendien ook kostenbesparingen kunnen opleveren. Aan de slag? Driven geeft advies op maat om jouw bedrijf slim en eenvoudig om weg te helpen.

Mobiliteitsscan Driven

Waar kun je nog meer terecht voor een mobiliteitsscan?

Als je inzichten wilt vergaren op basis van een mobiliteitsscan, zijn er verschillende platformen waaruit je kunt kiezen,zoals Driven en Reisbalans. Ook biedt Rijkswaterstaat een quickscan, waar studenten, overheden en professionals die voor de overheid werken gratis een licentie voor kunnen aanvragen. Ben je dit niet? Dan kun je ook een aanvraag doen en wordt er contact met je opgenomen. Een meer persoonlijke aanpak vind je bij 3PM, die aangeleverde data analyseert, maar ook langskomt om een accurater beeld te schetsen. Als jouw onderneming zich in de Achterhoek bevindt, dan is het aan te raden om de scan van Gaon te overwegen. Deze scan wordt namelijk volledig gefinancierd door de Provincie Gelderland, waardoor je deze gratis kunt laten uitvoeren.

mobiliteitsscan

Nieuw mobiliteitsbeleid

Als je dus verbeteringen in je mobiliteitsbeleid wilt realiseren, is een scan een handig hulpmiddel. Uit de diverse analyses van een mobiliteitsscan verkrijgt je data, inzicht en adviezen over de volgende onderdelen:

  • Huidige mobiliteit
  • Gewenste mobiliteitsmogelijkheden en opties
  • Belasting van het milieu
  • Werknemersbehoeften
  • Veiligheidsissues

Met deze data, adviezen en de input van medewerkers, kan je als bedrijf vervolgens een volledig nieuw of herzien mobiliteitsbeleid creëren. Dit kan geheel op maat en naar wens gemaakt worden. Zo is een mobiliteitsscan een perfect middel is om vraagstukken omtrent bereikbaarheid en duurzame mobiliteit in kaart te brengen en op te lossen.

Expertise en tooling


Om een mobiliteitsscan zelf uit te voeren of dit te laten doen heb je de juiste expertise en middelen nodig. Het vergt namelijk tijd en toewijding om goede scenarioanalyses uit te voeren en zaken te berekenen zoals;

  • Impact van het woon-werkverkeer en openbaar vervoer in termen van tijd, kosten en CO2-uitstoot op basis van postcodes.
  • Gebruik van verschillende soorten leaseauto’s plus bijbehorende kosten, de CO2-uitstoot en gemaakte kilometers.

Door een mobiliteitsscan professioneel uit te laten voeren door een deskundige, zorg je ervoor dat alle belangrijke gegevens worden meeberekend. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Op basis van de gegeven antwoorden gedurende de scan maakt een mobiliteitsspecialist een vrijblijvend adviesrapport. Hierin staan mobiliteitsscenario’s die je als bedrijf inzicht en adviezen geven voor het effectief inzetten van verschillende mobiliteitsoplossingen. Denk hierbij aan deelauto’s, elektrische fietsen, het openbaar vervoer, leaseauto’s en meer.

Wist je dat je bij Driven in 20 minuten al een mobiliteitsscan hebt ingevuld?

mobiliteitsbeleid

Mobility as a Service

Mobility as a Service (MaaS) is een trend die steeds meer op gang komt. MaaS houdt in dat je je reizen en vervoer vooruit kunt plannen, reserveren en ook kunt boeken via een mobiele app. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektrische steps in veel verschillende grote steden, maar ook taxiservices zoals Uber. Door gebruik te maken van MaaS, kun je je reizen beter plannen, maar deze ook beter afstemmen op jouw behoeftes of die van je werknemer(s).

Daarnaast kan MaaS bijdragen aan het verduurzamen van mobiliteit. Zo maakt MaaS, indien het perfect werkt, het bezit van een eigen auto overbodig en kun je er met een MaaS-app voor kiezen om een duurzaam alternatief te gebruiken om van A naar B te reizen, zonder dat je inlevert op reistijd. In meerdere Europese steden lopen er op dit moment pilots met MaaS. Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en de juridische kaders die hierbij komen kijken – denk aan de normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit – , is het verstandig goed om dit goed in de gaten te blijven houden. Mogelijk gaat MaaS jou in de toekomst helpen je mobiliteit te verduurzamen.

Aan de slag met een mobiliteitsscan?

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Je toestemming kan op ieder moment terug worden ingetrokken door contact op te nemen met Moby.

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.