fbpx

Mobiliteitsscan

Mobiliteit is een onderwerp waar steeds meer bedrijven mee bezig zijn. Vaak omdat er een probleem is zoals bereikbaarheid, teveel CO2-uitstoot,  parkeerproblemen of de wens om mobiliteitskosten te verlagen. Bovendien voelen bedrijven een toenemende druk van de overheid om de veiligheid en gezondheid van hun werknemers te verbeteren.
 
Met een mobiliteitsscan hebben bedrijven én de publieke sector de mogelijkheid mobiliteit onder de loep te nemen en te verbeteren. Dit kan bijdragen aan meer tevredenheid bij werknemers, een verbeterde bereikbaarheid en een vermindering van emissies en kosten. Maak van een probleem een oplossing & help je medewerkers en bedrijf op weg! We vertellen je meer over de mobiliteitsscan.


Mobiliteitsscan

Er zijn diverse mogelijkheden om ´mobiliteitsproblemen´ op te lossen, zoals het inzetten van meerdere mobiliteitsoplossingen als aanvulling of vervanging van een bedrijfsauto of investeren in mobility-as-a-Service-oplossingen. Om bij het begin te beginnen, is het raadzaam eerst de mobiliteit van het bedrijf te onderzoeken met een mobiliteitsscan.

Een mobiliteitsscan levert een objectieve analyse over de huidige stand van zaken met de mobiliteit binnen een bedrijf. Denk hierbij aan zaken als;

  • Hoeveel lease-auto’s zijn er en hoeveel kilometers leggen zij af?
  • Cijfers m.b.t de hoeveelheid CO2-uitstoot, kilometers en kosten van lease/bedrijfsauto’s.

Deze én andere woon-werkverkeer gerelateerde zaken worden allemaal meegenomen in een mobiliteitsscan. Het uitvoeren van een dergelijke mobiliteitsscan kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn, omdat een goede scan zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyses bevat, maar ook een analyse die verschillende scenario’s betwist.

Nieuw mobiliteitsbeleid

Uit de diverse analyses van een mobiliteitsscan verkrijgt men data, inzicht en adviezen over de volgende onderdelen;

  • Huidige mobiliteit
  • Gewenste mobiliteitsmogelijkheden en opties
  • Belasting van het milieu
  • Werknemersbehoeften
  • Veiligheids-issues

Met deze data, adviezen én de input van medewerkers, kan een bedrijf vervolgens een volledig nieuw mobiliteitsbeleid creëren. Geheel op maat gemaakt en naar wens van het bedrijf en haar medewerkers. Dit alles maakt dat een mobiliteitsscan een perfect middel is om mobiliteits- en bereikbaarheid vraagstukken te beantwoorden, in kaart te brengen en op te lossen.
 

Expertise en tooling

Om een mobiliteitsscan uit te voeren heb je de juiste expertise en middelen nodig.
Het vergt namelijk tijd en toewijding om gepaste scenario-analyses uit te voeren en zaken te berekenen zoals;

  • Impact van het woon-werkverkeer en openbaar vervoer in termen van tijd, kosten en CO2-uitstoot op basis van postcodes.
  • Gebruik van verschillende soorten leaseauto’s plus bijbehorende kosten, de CO2-uitstoot en gemaakte kilometers.

Door een mobiliteitsscan professioneel uit te laten voeren door een deskundige, zorg je ervoor dat alle belangrijke gegevens worden meeberekend zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Online vind je verschillende aanbieders van mobiliteit scans die algoritmen gebruiken om beschikbare data te vergelijken met bedrijfsgegevens. Hieruit ontstaan mobiliteit scenario’s die bedrijven inzicht en adviezen geven voor het effectief inzetten van verschillende mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s, elektrische fietsen, het openbaar vervoer, leaseauto’s en meer.…

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.