Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste elektrische bakfietsen van 2024

Overweeg je de aanschaf van een elektrische bakfiets of wil je je huidige fiets vervangen? Wij zetten de beste elektrische bakfietsen van 2024 voor je op een rij. Lees en vergelijk zelf!

Ontdek de beste elektrische bakfietsen

Een elektrische bakfiets kan erg handig zijn. Vooral als je twee kleine kinderen hebt die je naar school moet brengen of wanneer je boodschappen gaat doen. Een elektrische bakfiets is veel handiger én duurzamer dan een auto, wanneer je in de stad woont. Je kunt de elektrische bakfiets overal parkeren waar je maar wilt.

Ben jij op zoek naar de beste elektrische bakfiets? Wij hebben het voor je uitgezocht en de beste elektrische bakfietsen voor jou op een rijtje gezet.

De beste bakfiets voor jou: twee of drie wielen?

Bij het uitzoeken van een elektrische bakfiets kun je kiezen uit een bakfiets met twee of met drie wielen. Beide soorten hebben verschillende voor- en nadelen.
Een tweewieler fietst lichter en soepeler, is beter wendbaar in het verkeer, compacter en het sturen is vergelijkbaar met een normale fiets. De nadelen van een tweewieler zijn dat een tweewieler langer en zwaarder is dan een gewone fiets. Eigenaren zeggen dat ze soms problemen hebben een tweewieler op de standaard te krijgen omdat de fiets erg zwaar is.

Een driewieler heeft meer ruimte, staat stabiel wanneer de fiets stilstaat, heeft geen standaard en is dus makkelijk te parkeren en je hoeft niet op- en af te stappen bij stoplichten. De nadelen van een driewieler zijn dat deze bakfietsen minder wendbaar zijn, wanneer je op een hobbelige weg rijdt je enigszins door elkaar geschud wordt en je alleen haaks een stoepje op en af kunt rijden.

Belangrijk: de motor en accu

De belangrijkste onderdelen van een elektrische bakfiets zijn diens motor en accu. Een e-bakfiets trapt namelijk zwaar en heeft meer wrijvingsweerstand. Daarom heb je een grotere accu nodig dan bij een reguliere elektrische fiets. De motor moet daarom ook een groot vermogen hebben.

Elektrische bakfietsen vergelijken

Tijdens het testen en vergelijken van elektrische bakfietsen kun je verschillende aspecten vergelijken. In onze vergelijking hebben we onderstaande aspecten beoordeeld: 

 • Motor 
 • Wegligging
 • Sturing 
 • Remmen

Wil je zelf ervaren of een elektrische bakfiets is voor jou is?

Eerst zelf oriënteren?

elektrische bakfiets met drie wielen
ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

De 4 beste elektrische bakfietsen van 2024

Bekijk specificaties
Specificaties

De elektrische bakfiets van BTWIN is één van de bestsellers en dat is niet voor niets: dit betreft een uniek model! Hier zit de bakfiets namelijk achterop in plaats van voorop. Dit heeft als grote voordeel dat de fiets stabieler en natuurlijker aanvoelt. Met het grote laadvermogen is er voldoende ruimte voor 2 kinderen of 1 volwassene. Extra accessoires toevoegen aan je elektrische fiets? Ook dat is mogelijk bij dit model.

De standaardaccu van Samsung lithium-ioncellen bedraagt 672 Wh. In de ecostand betekent dit een maximale actieradius van 90 kilometer.

 • Sterke achtermotor
 • Bak achterop
 • Maximaal 170 kilogram vervoeren
 • Natuurlijke trapondersteuning
 • Wennen vooral met korte bochten
Bekijk specificaties
Specificaties

De slimme tweewieler van Villette beschikt over een middenmotor, Nexus 7 versnellingsnaaf en een ruimte bak voor twee zitplaatsen of voor 80 kilogram aan lading. Dit komt neer op ongeveer 2 kinderen of 1 volwassene. Ook op de bagagedrager is het mogelijk om bagage mee te nemen. De middenmotor zorgt ervoor dat de maximale trapondersteuning tot 25 kilometer per uur natuurlijk aanvoelt.

Deze motor werkt op 48 Volt, die wordt aangestuurd door de batterij van 13.4 Ah. Dit komt neer op een totale capaciteit van 643 Wh. De gemiddelde actieradius bedraagt hierdoor tussen de 40 en 70 kilometer.

 • Natuurlijke fietservaring
 • Krachtige middenmotor
 • Ruime bak met 2 zitplaatsen en bagagedrager
 • Gemakkelijk door het verkeer te besturen
 • In het begin gewenning nodig
 • Batterij niet los te koppelen
Bekijk specificaties
Specificaties

Met deze elektrische bakfiets van PROPHETE breng je je kroost veilig en snel naar school. Grote boodschappentassen mee naar huis nemen? Ook dat is mogelijk met deze tweewieler. Aangezien dit model slank is, fiets je gemakkelijk door het verkeer en door de meeste poortjes. Ook het parkeren in de tuin of parkeergarage is geen probleem.

De krachtige aandrijving gebeurt door de AEG-accu met 576 Wh. Dit resulteert in een maximale actieradius tot 100 kilometer, afhankelijk van onder andere de hoeveelheid trapondersteuning die je wilt.

 • Ruime actieradius
 • Slank model 
 • Krachtige aandrijving
 • Roesten mogelijk bij niet droog en vorstvrij stallen
Bekijk specificaties
Specificaties

De elektrische bakfietsen U-Cargo Junior van het merk ADDBIKE is ideaal voor ouders die hun kinderen willen vervoeren en hun comfort onderweg willen waarborgen. De bakfiets bevindt zich aan de achterkant en is extra beveiligd door de beschermende stangen. In totaal betreft het laadvermogen 180 kilogram.

De batterij beschikt over een capaciteit van 630 Wh. Dit komt neer op een bereik van 110 kilometer per volgeladen accu, afhankelijk van de ondersteuningsmodus.

 • Optimale wegligging
 • Extra veilig vervoeren van 2 kinderen
 • Eenvoudig in- en uitstappen bak
 • Mooie afwerking
 • Ruime actieradius
 • Actieradius valt in praktijk stukje lager uit

Meer over de unieke R500E bakfiets

De BTWIN bakfiets is een innovatief model, omdat de lading achter zit. Dat fietst stabieler. Bright testte deze fiets uitvoerig:

Het kiezen van een elektrische bakfiets

Bij het kiezen van een elektrische bakfiets die bij jou past, zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Ten eerste is de prijs erg belangrijk. Elektrische bakfietsen kunnen nogal prijzig zijn. Tegenover deze investering staat daarentegen misschien wel het wegdoen van een tweede auto, omdat je in de stad gemakkelijk beweegt met de elektrische bakfiets. Bepaal wat een bakfiets jouw waard is en wat je wensen zijn. Zo kun je in het juiste segment vergelijken.

Daarnaast is het belangrijk dat de elektrische bakfiets een goede accu en motor heeft. Wanneer je meerdere kinderen of bagage moet vervoeren in de bakfiets, heb je een sterke motor nodig, zodat je de relatief zware fiets niet zelf door trappen hoeft voort te stuwen.

Een ander aspect dat we hier nog benadrukken is de laadcapaciteit. Elektrische bakfietsen komen in allerlei soorten en maten. Bepaal dus eerst wat je precies verwacht te vervoeren met de fiets en hoeveel plek je hiervoor nodig hebt. Zo kies je een formaat fiets dat voldoet aan jouw wensen.

Wil je een elektrische bakfiets aanschaffen?

Meer weten?

Of je nu op zoek bent naar meer informatie over elektrische bakfietsen, of al model op het oog hebt dat je wilt aanschaffen:
Decathlon helpt je op weg.