Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste elektrische bakfietsen van 2024

Overweeg je de aanschaf van een elektrische bakfiets of wil je je huidige fiets vervangen? Wij zetten de beste elektrische bakfietsen van 2024 voor je op een rij. Lees en vergelijk zelf!

Ontdek de beste elektrische bakfietsen

Een elektrische bakfiets kan erg handig zijn. Vooral als je twee kleine kinderen hebt die je naar school moet brengen of wanneer je boodschappen gaat doen. Een elektrische bakfiets is veel handiger én duurzamer dan een auto, wanneer je in de stad woont. Je kan de elektrische bakfiets overal parkeren waar je maar wilt.

Ben jij op zoek naar de beste elektrische bakfiets? Wij hebben het voor je uitgezocht en de beste elektrische bakfietsen voor jou op een rijtje gezet.

De beste bakfiets voor jou: twee of drie wielen?

Bij het uitzoeken van een elektrische bakfiets kun je kiezen uit een bakfiets met twee of met drie wielen. Beide soorten hebben verschillende voor- en nadelen.
Een tweewieler fietst lichter en soepeler, is beter wendbaar in het verkeer, compacter en het sturen is vergelijkbaar met een normale fiets. De nadelen van een tweewieler zijn dat een tweewieler langer en zwaarder is dan een gewone fiets. Eigenaren zeggen dat ze soms problemen hebben een tweewieler op de standaard te krijgen omdat de fiets erg zwaar is.

Een driewieler heeft meer ruimte, staat stabiel wanneer de fiets stilstaat, heeft geen standaard en is dus makkelijk te parkeren en je hoeft niet op- en af te stappen bij stoplichten. De nadelen van een driewieler zijn dat deze bakfietsen minder wendbaar zijn, wanneer je op een hobbelige weg rijdt je enigszins door elkaar geschud wordt en je alleen haaks een stoepje op en af kunt rijden.

Belangrijk: de motor en accu

De belangrijkste onderdelen van een elektrische bakfiets zijn diens motor en accu. Een e-bakfiets trapt namelijk zwaar en heeft meer wrijvingsweerstand. Daarom heb je een grotere accu nodig dan bij een reguliere elektrische fiets. De motor moet daarom ook een groot vermogen hebben.

Elektrische bakfietsen vergelijken

Tijdens het testen en vergelijken van elektrische bakfietsen kun je verschillende aspecten vergelijken. In onze vergelijking hebben we onderstaande aspecten beoordeeld: 

 • Motor 
 • Wegligging
 • Sturing 
 • Remmen

Wil je zelf ervaren of een elektrische bakfiets is voor jou is?

Eerst zelf oriënteren?

elektrische bakfiets met drie wielen
ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

De 4 beste elektrische bakfietsen van 2024

Bekijk specificaties
Specificaties

De Makki Load is een elektrische bakfiets van Gazelle die erg goede prestaties levert. De fiets is ontworpen met de input van gebruikers. Dat resulteert in fiets met optimale veiligheid én gebruiksgemak. Dankzij de lage instap in de bak kunnen kinderen gemakkelijk in- en uitstappen, terwijl hun veiligheid onderweg gewaarborgd wordt door de gordels.

De standaardaccu van 400 Wh voorziet in een elektrische actieradius van 40 tot 90 km.

 • Sterke motor
 • Rijdt geruisloos
 • Van stootvast duurzaam materiaal
 • Lage instap voor zowel bestuurder als kinderen
 • Relatief klein display
Bekijk specificaties
Specificaties

De bekende Babboe bakfietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Na het eerste Big-E model, is het merk blijven innoveren. Zo kwam ook de City Mountain op de markt: een krachtige tweewieler bakfiets. De Yamaha middenmotor biedt 70 Nm vermogen, waarmee je ook heuvelop en met tegenwind met gemak blijft fietsen.

De City Mountain fietst net zo soepel als een reguliere stadsfiets, maar dan mét ruimte voor vier kids voorin de bak als je een tweede bankje toevoegt. De driepuntsgordels waarborgen de veiligheid van de inzittenden.

De 500 Wh accu biedt 50 tot 80 km elektrisch rijbereik.

 • Natuurlijke fietservaring
 • Krachtige Yamaha motor
 • Traploze versnellingen
 • Hoge wendbaarheid
 • Standaard kan wat instabiel zijn
 • Geen bagagedrager

3

Urban Arrow
Bekijk specificaties
Specificaties

Urban Arrow richt zich volledig op bakfietsen en biedt deze dan ook in allerlei soorten en maten. De Urban Arrow Family staat bekend om zijn wendbaarheid. Dankzij het lichte frame is de elektrische bakfiets minder zwaar dan andere fietsen in zijn segment, waardoor je je gemakkelijk door het verkeer beweegt.

De accu biedt gemiddeld 50 kilometer bereik en de Bosch motor verzorgt de ondersteuning. Met de hydraulische schijfremmen sta je binnen no time stil.

 • Krachtige Bosch motor
 • Traploos schakelen
 • Hoge wendbaarheid
 • Relatief prijzig
 • Geen bagagedrager

4

Cangoo KeeWee E-Bike 2.0
Bekijk specificaties
Specificaties

Met deze stylish KeeWee bakfiets met drie wielen profiteer je van optimale wegligging. Dankzij de nette afwerking is de elektrische bakfiets een mooie verschijning. De fiets heeft goede remmen waardoor je binnen no-time veilig tot stilstand komt.

In 2021 kreeg de bakfiets van het AD al een prijs voor de beste in zijn soort. De standaardaccu van 470 Wh biedt tot wel 75 km, hoewel inschattingen soms op gemiddeld 40 km blijven steken.

 • Optimale wegligging
 • Krachtige motor
 • Goede remmen
 • Mooie afwerking
 • Geïntegreerde verlichting
 • Knopbediening kan gebruiksvriendelijker

Het kiezen van een elektrische bakfiets

Bij het kiezen van een elektrische bakfiets die bij jou past, zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Ten eerste is de prijs erg belangrijk. Elektrische bakfietsen kunnen nogal prijzig zijn. Tegenover deze investering staat daarentegen misschien wel het wegdoen van een tweede auto, omdat je in de stad gemakkelijk beweegt met de elektrische bakfiets. Bepaal wat een bakfiets jouw waard is en wat je wensen zijn. Zo kun je in het juiste segment vergelijken.

Daarnaast is het belangrijk dat de elektrische bakfiets een goede accu en motor heeft. Wanneer je meerdere kinderen of bagage moet vervoeren in de bakfiets, heb je een sterke motor nodig, zodat je de relatief zware fiets niet zelf door trappen hoeft voort te stuwen.

Een ander aspect dat we hier nog benadrukken is de laadcapaciteit. Elektrische bakfietsen komen in allerlei soorten en maten. Bepaal dus eerst wat je precies verwacht te vervoeren met de fiets en hoeveel plek je hiervoor nodig hebt. Zo kies je een formaat fiets dat voldoet aan jouw wensen.

Wil je een elektrische bakfiets aanschaffen?

Meer weten?

Of je nu op zoek bent naar meer informatie over elektrische bakfietsen, of al model op het oog hebt dat je wilt aanschaffen:
Decathlon helpt je op weg.