Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Online platform voor tweedehands fietsen nu ook in Nederland actief

Inmiddels rijden er meer dan 5 miljoen elektrische fietsen op de Nederlandse wegen. Dit komt neer op 1 op de 3 Nederlanders. De meeste e-bikes worden nieuw gekocht of verkocht via bijvoorbeeld Marktplaats. De start-up Upway wil de tweedehandsmarkt voor e-bikes net zo belangrijk maken als bij auto’s.

Het online platform streeft ernaar om de verkoop en aankoop van een tweedehands e-bike makkelijker en veiliger te maken. Sinds afgelopen zomer 2022 is deze start-up actief in Nederland. Daarvoor was het platform al live in buurlanden Frankrijk, Duitsland en België. Lees in deze blog meer over Upway en de tweedehands e-bike markt.

Wat is het voordeel van een e-bike kopen bij Upway?

Bekende merken als Gazelle, Cortina, Sparta, Cube, Batavus, Giant, Koga en Stella kom je tegen op het platform van Upway. De e-bikes die je kunt kopen bij het online platform kosten tussen de 20 en 60 procent minder dan de nieuwprijs. Dit betekent dat de prijs voor een tweedehands e-bike zo’n 35% minder is, dan wanneer je een e-bike nieuw aanschaft. Je hoeft niet bang te zijn dat het hart van de e-bike, de accu, het niet goed meer doet. Elke e-bike wordt namelijk gecheckt en gereviseerd door een monteur. Daarnaast ontvang je een garantietermijn van 1 jaar.

Hoe zit het met de levertijden?

Nog een tijdelijk voordeel van de tweedehands markt van de e-bikes is dat deze veel sneller in huis zijn dan wanneer je een elektrische fiets nieuw aan wilt schaffen. De levertijden van fabrikanten zijn momenteel lang. Dit komt onder andere door problemen in de leverketen. Ook het tekort aan belangrijke onderdelen zorgt ervoor dat je weken en soms zelfs maanden moet wachten voordat je kunt beginnen met het maken van fietstochten. Bij Upway duurt het gemiddeld 3 tot 5 dagen voordat de e-bike geleverd is.

Upway is een geoliede marktplaats voor e-bikes

Het is mogelijk om je e-bike te verkopen aan het platform indien het een model is vanaf 2016. Wanneer je als particulier of professional je e-bike of meerdere e-bikes kwijt wilt, kun je eenvoudig online een formulier invullen. In dit formulier staan tien vragen die de staat van de elektrische fiets(en) inschatten. Je kunt hier onder andere vragen verwachten over de nieuwprijs en het aantal gereden kilometers. Ook wordt er gevraagd om foto’s toe te voegen.