Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

De beste elektrische stadsfietsen met ruime actieradius

Ben je op zoek naar een stadsfiets waar je mee naar werk kan, de kinderen mee naar school kunt brengen, of gewoon lekker een ommetje mee kan maken in je vrije tijd? Decathlon biedt een ruim aanbod aan elektrische fietsen met verschillende modellen, designs en functies. In dit artikel ontdek je de beste elektrische stadsfietsen met ruime actieradius. 

De actieradius geeft aan hoever je kunt fietsen op een volle accu. Een groot bereik is bovendien erg handig wanneer jij van plan bent om langere afstanden af te leggen, zonder tussentijds je accu op te laden. Door een fiets te kiezen met een ruime actieradius ben je er zeker van dat je niet zomaar stil komt te vallen tijdens je fietstocht.  

#1 ELOPS LD 500E hoog frame 

Dit model van ELOPS is perfect om je door de stad te verplaatsen op verharde ondergrond en fietspaden. Het is een ideale fiets voor lange afstanden en glooiend terrein. Deze lichte dynamische fiets heeft een batterij van 504 Wh en een krachtige motor met vermogenssensor die jou moeiteloos ondersteunt tijdens het fietsen. 

De drie verschillende standen maakt het mogelijk om het level van ondersteuning te kiezen. Aan de hand hiervan wordt ook de actieradius bepaald voor elke stand. De 1e stand heeft een maximum bereik tot 115 km en geeft ongeveer 70% ondersteuning. De volgende stand biedt 120% ondersteuning en heeft een bereik tot 80 km. De laatste stand biedt een optimale ondersteuning van 250% en heeft een bereik van gemiddeld 60 km.  

Met de ingebouwde koppelsensor trap je heel gemakkelijk. In combinatie met de krachtige motor is geen helling te zwaar. Ook zijn er drie versnellingen, inclusief een ‘walk’- modus voor wanneer je naast je fiets loopt. Deze fiets schreeuwt dus ‘dynamiek’, en garandeert dat dagelijkse verplaatsingen nog sneller en aangenamer worden. 

Bekijk de belangrijkste eigenschappen van deze e-bike hieronder:

Actieradius Tot 115 km 
Motor vermogen 504 Wh
Batterij uitneembaarJa
RemmenHydraulische schijfremmen B’TWIN by TEKTRO TKD32.
Versnellingen3 + ‘walk’-modus 

#2 BTWIN LD 920E hoog frame

Dit model van BTWIN is één van de krachtigste elektrische stadsfietsen op de markt. De fiets geeft een boost aan je dagelijkse ritten door de stad en over verharde wegen. Dankzij zijn ultra-sterke lithium batterij van 48 V (702 Wh) beschikt deze e-bike over een actieradius van gemiddeld 80-150 km. 

Ook deze fiets heeft 3 standen waaruit je kunt kiezen. Echter bieden deze standen een hogere ondersteuning dan de voorganger. Zo biedt bijvoorbeeld stand 1 een ondersteuning van 100% en actieradius van 150 km. De 2e stand biedt een ondersteuning van 180% en een bereik tot 110 km. Tot slot geeft de 3e stand een indrukwekkende ondersteuning van 370% en benut alle kracht van de motor wanneer je een helling op fietst. 

Een uniek aspect van deze e-bike is dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken om te schakelen. Door de OWURU middenmotor wordt de versnelling continu automatisch aangepast op basis van het soort terrein en inspanning die jij levert. Kortom, met dit model trap je nooit meer te licht of te zwaar.

De belangrijkste eigenschappen van deze elektrische fiets staan hieronder uitgelicht:

Actieradius 80 km – 150 km 
Motor vermogen 702 Wh
Batterij uitneembaarJa
RemmenHydraulische schijfremmen “BTWIN” by TEKTRO R280
Versnellingen

Allebei deze elektrische stadsfietsen zijn dus toppers op het gebied van ruime actieradius en comfort. Afhankelijk van het design en aantal functies die je zoekt, zal een van de twee wellicht een betere keuze voor je zijn.

Wil je alle elektrische fietsen die verkrijgbaar zijn bij Decathlon bekijken?

Liever direct een afspraak maken voor een proefrit? Op deze manier kan je zelf ervaren welk model elektrische fiets het beste bij je past. Bij Decathlon kan je dit gratis doen bij één van de fysieke winkels bij jou in de buurt.

Deze factoren zijn van invloed op de actieradius

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de actieradius die in de fabriek is vastgesteld misschien afwijkt van de daadwerkelijke actieradius zodra de fiets het wegdek op gaat. Hoe ver je kunt fietsen op een elektrische fiets, hangt af van verschillende factoren. Welke dit zijn, lees je hieronder.

  1. Weersomstandigheden spelen een grote rol in de actieradius van een elektrische fiets. Met veel tegenwind moet een e-bike namelijk veel meer kracht leveren dan wanneer het zonnig weer is. Dit vraagt meer van de accu waardoor deze ook sneller leeg zal zijn. 
  2. De temperatuur is ook belangrijk om in de gaten te houden. Het grotendeel van de accu’s worden namelijk gemaakt met lithium-ion, die het best presteert in temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Bij een buitentemperatuur van rond de 10 graden neemt de actieradius met zo’n 10% af. Rond het vriespunt is dit zelfs met 20%. 
  3. Bandenspanning, gewicht en schakelgedrag ook een rol bij het bepalen van de actieradius. Ten slotte: hoe hoger het gewicht, hoe lager de actieradius. Daarnaast zorgen goed opgepompte banden ervoor dat de motor minder kracht hoeft te leveren. Actief schakelen helpt verder bij het vergroten van de actieradius omdat je zelf de maximale kracht met de minste inspanning levert. 
  4. Het type wegdek of terrein waarop je fietst heeft ook invloed op de actieradius. Zo zorgt een onverharde weg voor een lager bereik. Ook een fietstocht met heuvelige terreinen zorgt voor een verlaagde actieradius omdat het meer energie kost voor de accu

Wil je meer weten over het berekenen van de actieradius?