Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

4x best beoordeelde e-bikes met achterwielmotor bij Decathlon 

Ben je op zoek naar een e-bike? Bij Decathlon vind je een groot en gevarieerd aanbod. Welke elektrische fiets het juiste model is voor jou, hangt af van het doel waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Wil je de e-bike gebruiken voor woon-werkverkeer, als stadsfiets of om er lekker een weekend tussenuit te gaan? Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de accu, aantal versnellingen en onderhoudskosten. 

Een ander aspect dat bepalend is voor het model dat je wilt nemen is de locatie waar de motor zich bevindt. Zo kun je een voor-, midden-, en achterwielmotor. De plek waar de motor zich bevindt, heeft grote invloed op je fietstocht. Je gewichtsverdeling en hoe snel de fiets op gang komt worden mede hierdoor bepaald. In dit artikel lees je meer over de elektrische fietsen met een achterwielmotor. Deze motoren drijven direct het achterwiel aan, waardoor deze perfect zijn voor wat ruigere gebieden en heuvellandschappen. Lees hier verder over de 4 beste modellen van Decathlon! 

#1 Urbanbiker Viena – elektrische hybride fiets 

Laat je niet verwarren door de naam, want de Urbanbiker Viena is veel meer dan alleen een stadsfiets. Zo kun je je gemakkelijk door de stad verplaatsen, maar brengt de e-bike je ook met gemak naar mooie heuvelachtige landschappen langs de rivier. Ook een fietsvakantie wordt met deze elektrische fiets een plezier! Voor zowel korte als lange ritten biedt de Urbanbiker Viena dus een dynamische fietservaring.

Urbanbiker staat bekend als een van de merken die de krachtigste lithiumbatterijen op de markt bieden. Dit model is uitgerust met een ultra krachtige 960 Wh accu en 250W motor. Hierdoor is de capaciteit van de accu enorm. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de oplaadcyclus korter is, er langere afstanden afgelegd kunnen worden en meer vermogen is. Zo heeft deze e-bike een verbluffend bereik van 200 km. Daarnaast is het frame ontworpen om stabiliteit en comfort te geven tijdens de rit en geeft het de optie om tot 25 kg draaglast op het bagagerek mee te nemen. Perfect voor je volgende avontuur! Bij Decathlon schaf je deze e-bike aan in de kleur blauw voor een bedrag van 1.549 euro.

Hieronder worden de belangrijkste eigenschappen van dit model toegelicht:

Actieradius 200 km
Motor vermogen 250W
Batterij uitneembaar/
RemmenHydraulische schijfremmen
Versnellingen5

#2 Elops elektrische stadsfiets 900E laag frame 

De Elops 900E met laag frame is een perfecte stadsfiets en brengt je gemakkelijk en comfortabel naar je bestemming. Door de lage opstap en design van een omafiets kun je gemakkelijk op- en afstappen. De 7 versnellingen maken trappen daarnaast erg gemakkelijk. De fiets beschikt over een lithium-ionbatterij, die ruim 70 km bereik biedt als deze volledig is opgeladen.  Daarnaast beschikt het over een krachtige naafmotor met een koppel van 35 Nm in het achterwiel. 

Ook is de accu uitneembaar en makkelijk op te laden. De bekabelde schijfremmen zorgen ervoor dat je doelbewust kan remmen wanneer het nodig is. Zo ben je verzekerd van een veilige rit. Daarnaast draagt ook de ledverlichting die in het frame is verwerkt, bij aan deze veiligheid. De fiets is immers ook goed in het donker te zien. Als extra accessoires biedt de Elops de optie om een fietsmand en fietsstoeltje toe te voegen. Klinkt dit als een e-bike voor jou? Bij Decathlon schaf je dit model aan in de kleur blauw voor een bedrag van 1.299,99 euro.

Lees hieronder de belangrijkste eigenschappen van de Elops 900E:

Actieradius 70 km
Motor vermogen 35 Nm
Batterij uitneembaarJa
RemmenBekabelde schijfremmen
Versnellingen7

#3 Luchia elektrische stadsfiets Arturo 

Op zoek naar een e-bike met een modern en stijlvol design? Dit model van Luchia biedt een goede optie met zijn opvallende en efficiënte design. Zo is er al een ingebouwde fietsmand aanwezig bij het standaard model en kan de fiets tot in totaal 120 kg aan gewicht dragen. Het is dé ideale metgezel in de stad, zelfs als je zou lopen met de fiets aan de hand. Deze e-bike is berust met een koppelgevoelige achtermotor van 250 W. Met de lithium-ion batterijen van 360 Wh kun je 3 uur ongestoord fietsen.  

De Luchia heeft door deze accu een bereik van 60 km met een gemiddeld ondersteuningsniveau. Verder is de fiets berust met 6 versnellingen. Kortom, er is altijd een passende versnelling voor elk type rit om je zo comfortabel mogelijk te kunnen verplaatsen. Het aluminium frame zorgt ervoor dat de fiets licht van gewicht is met 25 kg. Deze Luchia e-bike aanschaffen? Bij Decathlon is dit model beschikbaar in de kleuren groen en wit voor een bedrag van 1.4250,00 euro.

Lees hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze elektrische tweewieler:

Actieradius 60 km
Motor vermogen 250 W
Batterij uitneembaar/
RemmenSchijfremmen
Versnellingen6

#4 Riverside 520E grijs hybridefiets

Gemakkelijk je weg kunnen vinden over verharde en onverharde wegen? Bekijk dan eens de sportieve elektrische fiets Riverside 520 E. Het is de verbeterde versie van zijn voorganger Riverside 500 E, met in dit model een hogere actieradius, geïntegreerde verlichting en lage opstap. Deze fiets ondersteunt jou met 3 versnellingen tot wel 100 km. 

De uitneembare batterij heeft een capaciteit van 504 Wh en wielmotor heeft een vermogen van 250 Watt voor een maximale koppel van 42 Nm. Ook zijn de verstevigde CST Tirent banden lekbestendig. Met het verlichte lcd-scherm is daarnaast alle informatie gemakkelijk te lezen. Klinkt dit als een e-bike voor jou? Bij Decathlon schaf je deze hybride fiets aan in de kleur antraciet voor een bedrag van 1.399,99 euro.

Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen van dit model uitgelicht

Actieradius 100 km
Motor vermogen 250 Watt
Batterij uitneembaarJa
RemmenHydraulische schijfremmen
Versnellingen3

Wil je het complete aanbod elektrische fietsen bekijken bij Decathlon? Naast fietsen met een achterwielmotor, zijn er ook modellen verkrijgbaar met een voorwiel– en middenmotor.

Ontdek de voor- en nadelen van een elektrische fiets met achterwielmotor 

Fietsen met achterwielmotoren hebben een aantal voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een achterwielmotor is de kracht die het levert. De fiets kan gemakkelijk in heuvelachtige gebieden gebruikt worden. Daarnaast maken deze motoren ook minimaal geluid. Er zijn namelijk geen borstels en tandwielen die geluid maken. Deze zijn meestal wel te vinden bij middenmotoren, waardoor deze ook een stuk luidruchtiger zijn. 

Echter zitten er ook een aantal nadelen aan een elektrische fiets met achterwielmotor. Zo is het een van de prijzigste elektrische fietsen en heeft het ook meer onderhoud nodig dan elektrische fietsen met een voorwielmotor of middenmotor. Ook raken achterwielmotoren sneller verhit dan andere motoren. De hogere onderhoudskosten zijn te danken aan de complexe techniek van deze motoren met open kettingkast en derailleurversnelling. Hierdoor is reparatie niet gemakkelijk zelf uit te voeren. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een passende elektrische fiets? Lees dan alles wat je moet weten over het aanschaffen van een e-bike in onze buying guide. Liever jouw favoriete modellen zelf uitproberen tijdens een proefrit? Ook dat is mogelijk. Maak eenvoudig en geheel vrijblijvend een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Decathlon.