Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Lange levertijden elektrische fietsen in 2022

Wil je een nieuwe elektrische fiets kopen in 2022? Het kan zijn dat je wel even geduld hebben totdat je met je fiets op pad kan. Momenteel zijn er namelijk lange levertijden. Wegens de coronacrisis is de productie van veel fietsonderdelen stilgelegd. 

Er is inmiddels al wel wat achterstand weggewerkt, alleen voor veel merken is het nog steeds moeilijk om op tijd onderdelen te ontvangen. Dit in combinatie met de vele vraag naar elektrische fietsen, maakt dat je misschien net wat langer moet wachten dan je normaal gewend bent.

In dit artikel lees je meer over het bekijken van verschillende fietsmodellen, vertraagde levertijden en vertraging bij zadels, banden en (schijfremmen).

Een elektrische fiets kopen en lange levertijden

Meerdere fietsmodellen bekijken

Wil je een elektrische fiets aanschaffen, maar geen last hebben van de lange levertijd? Het is in deze situatie verstandig om eens rond te kijken naar andere modellen en andere merken. Per model en merk is de voorraad anders, bij de ene kan het wel morgen worden geleverd en bij de ander duurt het 4 maanden. Let wel op tijdens je zoektocht om je eisen in gedachten te houden. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals de actieradius en wat je maximaal wilt uitgeven.

Heb je een goede elektrische fiets gevonden die past bij je wensen? Advies is om dan een proefrit te maken op je elektrische fiets. Op deze manier kan je het best ervaren of je toekomstige nieuwe fiets past bij je wensen. Vaak kan je gratis en geheel vrijblijvend een proefrit maken.

Vertraagde levertijd

Fietsfabrikanten hebben vaak moeite om verschillende onderdelen van de fiets op tijd geleverd te krijgen. Bijna alle onderdelen en fietsframes komen uit fabrieken die in Azië gevestigd zijn. Het blijkt dat sommige fietsonderdelen niet of moeilijk leverbaar zijn door omstandigheden in Azië. Een alternatieve fabriek vinden is helaas niet de goede oplossing voor dit probleem. Dat kan het proces nog verder vertragen. Vaak zit er dan maar één ding op: wachten!

Zadels, banden en (schijf)remmen

Grotere merken spelen in op de grote vraag naar elektrische fietsen. Er wordt veel geproduceerd en natuurlijk ook veel verkocht. Toch heeft dit geen invloed op de levering van zadels, banden en (schijf) remmen. Zelfs de grote merken krijgen namelijk een ‘nee’ te horen van verschillende fabrikanten.

De fietsfabrikanten zoeken een oplossing dichtbij. Zo investeren Aziatische ondernemingen flink in fabrieken in Europa. Dit kan op lange termijn de levertijden van de fietsonderdelen verkorten. De kans is, dat als je jouw volgende elektrische fiets besteld, deze al (voor een groot deel)in Europa is gefabriceerd.