Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Duurzame Mobiliteit

Mensen nemen steeds vaker de auto, vliegtuig, trein of andere transportmiddelen, want wie wil er nu niet makkelijk naar het werk, het theater of op reis naar een tropische bestemming? Hierdoor is er een stijgende vraag ontstaan naar diverse vormen van mobiliteit, die een stempel drukt op ons milieu. Iets wat ons allen bekend is, maar ons toch niet tegen lijkt te houden.
 
Voordat het coronavirus ons leven op zijn kop zette en we massaal gingen thuiswerken, legden we in 2019 gemiddeld zo’n 12,9 duizend kilometer af per auto.  Dit is goed voor 17% van de CO₂-uitstoot in ons land. Een van de doelen van het klimaatakkoord is dat dit percentage in 2030 met 49% gedaald moet zijn. Maar hoe zorgen we ervoor dat we onze mobiliteit kunnen behouden en tegelijkertijd voor het milieu zorgen?

Ondanks dat dit een grote uitdaging is met het huidig vervoersysteem, kan duurzame mobiliteit een oplossing bieden. Bij duurzame mobiliteit kun je denken aan manieren om jezelf, informatie of spullen te verplaatsen zónder dat dit een grote impact heeft op het milieu. Nu en in de toekomst.

Een van deze manieren is het inzetten van elektrische personenauto’s. De Nederlandse overheid wil dat er in 2030 alleen nog maar nieuwe personenauto’s te koop zijn die elektrisch zijn óf aangedreven worden door waterstof of zonnecellen. Daarnaast moeten emissie-vrije zones in steden zorgen voor een verlaging in broeikasgassen en wordt de logistiek verduurzaamt door logistieke hubs net buiten steden te introduceren.

Meerdere manieren van duurzame mobiliteit

Naast bovengenoemde doelen van de overheid, zijn er nog meerdere vormen van duurzame mobiliteit. Wat te denken van het delen van vervoermiddelen of jezelf verplaatsen via een Mobility as a Service (MaaS) oplossing. Naar het werk in je eigen auto maakt plaats voor electric car-sharing of het nemen van de trein. Hieronder worden enkele duurzame mobiliteitsoplossingen uitgelicht.

  1. Samen delen

In plaats van alleen in de auto, kun je ook een (elektrische) vervoermiddel delen, zoals een auto, scooter of fiets. Het mooie hiervan is, dat je eigen vervoermiddel niet het grootste gedeelte van de dag stil staat, maar het ook nog emissies verlaagt. Vooral in stedelijke gebieden werkt dit goed, waar veel mensen vaak niet eens de mogelijkheid hebben om een auto voor de deur te hebben. Simpel, makkelijk, fijn voor het milieu en mogelijk gezellig ook.

  1. Neem vaker het openbaar vervoer

Naast het delen van een auto of scooter, hebben we ook nog het traditionele openbaar vervoer.
Een verbetering van de kwaliteit van het OV is een van de meest efficiënte manieren om broeikasgassen te verminderen en onze klimaatdoelen te behalen. Dus neem gerust eens wat vaker de bus of trein.

  1. App je naar je volgende bestemming

In onze huidige samenleving, zijn er diverse technologieën die ons (letterlijk en figuurlijk) op weg kunnen helpen. Via je smartphone vind je makkelijk de snelste route naar je bestemming of huur je een elektrische deelfiets. Daarnaast zorgen intelligente verkeerssystemen dat vervoersmiddelen naadloos op elkaar aansluiten, waardoor er meer efficiëntie is op de wegen, het spoor, over water en in de lucht.

  1. Steden en mobiliteitshubs

Steden spelen in op de trend van duurzame mobiliteit en op de wetten die voortkomen uit het klimaatakkoord. Zo worden onder andere mobiliteithubs gecreëerd; een plek waar verschillende vormen van transport samenkomen. Reizigers hebben op deze plekken niet alleen de optie om met de trein naar het centrum te gaan, maar ze kunnen hierna ook hun reis vervolgen met bijvoorbeeld een elektrische deel-scooter of fiets.

  1. Duurzame mobiliteit binnen het bedrijf, met MaaS

Ook veel bedrijven zijn zich bewust van het belang van duurzame mobiliteit, en niet alleen omdat het wagenparkbeheer zo’n gedoe is of omdat mensen zeuren over bedrijfsauto’s. MaaS (Mobility as a Service), brengt verschillende vervoersopties bij elkaar op één platform met één betalingskanaal. Op deze manier kun je als werknemer gebruik maken van bijvoorbeeld de trein, daaropvolgend een e-scooter huren en dat allemaal afrekenen met dezelfde app of mobiliteitskaart.

Moby voor particulieren

Moby biedt niet alleen informatie over nieuwe mobiliteits aanbieders -en mogelijkheden, je kan via onze marktplaats ook op zoek naar een elektrische auto of fiets. Verder lees je over de actualiteiten op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaan we dieper in op verschillende merken en aanbieders in de industrie.

Moby voor bedrijven

Woon-werkverkeer. Via nieuwe mobiliteitsoplossingen heb je het gemak van het vinden van een tankstation, het huren van een stadsfiets in combinatie met een taxi of het bieden van mobiliteitskaarten in je handpalm, via een app houdt je nu alle gemaakte kilometers bij, wordt er gemakkelijk gedeclareerd en zie je hoe er gebruik wordt gemaakt van de mobiliteitsbudgetten. Je leest hier alles over op onze website.

Moby voor overheden

Moby fungeert als schakel tussen de overheid, particulieren en bedrijven. We dragen ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen door elektrisch rijden in de spotlight te zetten.

Via onze website houden we onze lezers op de hoogte rondom alles wat betreft de wetten en regels voor particulieren en bedrijven rondom nieuwe mobiliteit. Verder bieden we nieuws over verschillende soorten brandstoffen en geven we vergelijkingen om te laten zien welke beter zijn.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.