Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Wat kost een speed pedelec?

Met een speed pedelec kun je tot wel 45 kilometer per uur fietsen. De speed pedelec is hiermee voor veel mensen een aantrekkelijk alternatief voor de brommer of de elektrische fiets. In dit artikel kijken we naar de verschillende prijssegmenten in de markt, en laten we je zien hoeveel je ongeveer kwijt bent wanneer je een speed pedelec aanschaft.

Prijsklassen: hoeveel kost de speed bike?

Merken in deze prijsklassen

Bij een Speed Pedelec tot de € 5.000 heb je vaak een actieradius tot ongeveer 25-120 kilometer. De accucapaciteit loopt van 500 tot en met 625 Wh. Deze fietsen worden voornamelijk gebruikt voor recreatief gebruik. De locatie van de  motor zit in het midden van de fiets. Tot €5.000 kom je al snel uit op de fietsen van Fuell. De accucapaciteit ligt bij dit merk erg hoog. Het verschil tussen deze en andere speed pedelecs is de locatie van de motor. Bij deze prijsklasse zit de motor op het achterwiel. Hierdoor voelt het fietsen veel natuurlijker.

Zelf een elektrische fiets aanschaffen met een snelheid van maximaal 45 kilometer per uur?

Onderhoudskosten, verzekering en overige kosten

Als je de speed pedelec eenmaal hebt aangeschaft, ben je er nog niet. Bij de speed pedelec komen namelijk nog onderhoudskosten om de hoek kijken. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De kosten hiervan liggen tussen de €60 en €70. Naast de verplichte onderhoudsbeurt, is het afsluiten van een WA-verzekering ook verplicht. Deze kost gemiddeld zo’n €80 per jaar. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je andere weggebruikers toebrengt wanneer de aansprakelijkheid bij jou ligt. Naast de WA-verzekering, kun je ook kiezen voor een aanvullende Casco en All-risk verzekering.


Andere kosten die je kunt verwachten bij de aanschaf van een speed pedelec zijn:
Een snellader: rond de € 150
Tenaamstelling: € 99 euro
Vervanging van de accu: € 500 per 5 jaar
Helm: tussen de € 100-€ 150

gezond

Tweedehands speed pedelecs

Een tweedehands speed bike kost meestal rond de € 2.500. Het kopen van een tweedehands speed pedelec kan een grote puzzel zijn. Je moet hierbij namelijk veel meer weten over de speed bike om te kunnen bepalen of je een goede deal maakt. Zo is het onder andere belangrijk om te kijken naar het aantal afgelegde kilometers, de status van de accu, veroudering van technologie, etc. Het is natuurlijk niet fijn om een dure tweedehands speed pedelec te kopen die niet meer van goede kwaliteit is. Weet je zelf weinig over de belangrijkste componenten van een speed pedelec? Koop dan alleen een tweedehands speed bike van een betrouwbare dealer.

Speed pedelec leasen

Vind je een bedrag tussen de € 3.000 en € 10.000 teveel om in één keer neer te leggen? Dan is een leaseconstructie wellicht een optie. Een speed bike leasen gaat op maandbasis. De fietsen zijn meestal volledig verzekerd en je hebt volledige garantie op de fiets. Het leasen van deze fietsen is niet goedkoop. De kosten van een leaseconstructie liggen ongeveer tussen de € 160 en € 270 per maand. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van de fiets en waar je het leasede.

Het leasen kan erg voordelig zijn als je een speed pedelec wilt uittesten, voordat je aan een dure fiets vast zit. Is de speed bike toch niet helemaal je ding? Dan lever je deze zo weer in en kun je bijvoorbeeld kijken naar een elektrische fiets.
 
Meer lezen over de speed pedelec en de bijkomende eisen? Lees verder op onze overview pagina van de speed pedelec

Zelf het gemak van de speed pedelec ervaren?