Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Verzekeren van de speed pedelec

Bij de aanschaf van een speed pedelec krijg je te maken met verschillende verplichte verzekeringen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal niet-verplichte aanvullende verzekeringen die je af kunt sluiten. Wil jij weten wat voor verzekeringen er zijn voor de speed pedelec? Lees hier verder, YourMoby legt het uitgebreid uit!

Verzekeren verplicht

De meeste speed pedelecs kunnen de hoge snelheid van 45 km/h behalen. Ze doen hiermee niet onder voor een scooter. Daarom zit er op elke speed bike verplicht een kentekenplaat. In de wet vallen speed pedelecs onder dezelfde categorie als brom- en snorfietsen. Hierdoor is het automatisch ook verplicht om een verzekering af te sluiten. De minimumverzekering die verplicht is, is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je anderen aanbrengt wanneer de aansprakelijkheid bij jou ligt.

Wil je zelf een elektrische fiets aanschaffen met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur? Bekijk het aanbod speed pedelecs en elektrische fatbikes hier.

Verzekeren speed pedelec

WA verzekeren

Zoals hierboven benoemt, ben je bij een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering alleen verzekerd tegen schade aan anderen. De kosten van een WA-verzekering zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals je leeftijd, woonplaats en schadevrije jaren. Meestal kost een verzekering tussen de € 45 en € 150 per jaar, afhankelijk van de verzekeraar waarbij je de verzekering afsluit. 

Beperkt Casco verzekeren

Een wat betere verzekering met meer dekking is een Beperkt Casco, ofwel WA plus verzekering. Hierbij ben je niet alleen verzekerd voor de schade die je een ander aanbrengt, maar ook voor schade aan je eigen speed pedelec. Hierbij kan je denken aan diefstal, brand/storm/hagelschade en eventueel joyriding. Je bent niet verzekerd voor schade die je zelf hebt veroorzaakt. De kosten kunnen bij deze verzekering ook sterk variëren. Jaarlijks betaal je tussen de € 45 en € 150. 

Volledig Casco 

Met de allrisk verzekering, met andere woorden volledig casco, ben je verzekerd voor alle schades aan je eigen speed pedelec. Dit geldt ook voor schade die je zelf hebt veroorzaakt. Verder ben je ook verzekerd tegen diefstal, brand/storm/hagel en schade aan anderen. Deze verzekering is het duurste van de drie. Je kan uitgaan van minimaal € 145 per jaar.  

Verzekeringsbedrijven

De kosten van een verzekering voor je speed pedelec kunnen sterk variëren. Wat de kosten zijn voor jouw speed pedelec zijn is makkelijk te berekenen. Via verschillende verzekeringspartijen kan jij je eigen verzekeringspremie vinden. Bekende verzekeraars voor de speed pedelec zijn bijvoorbeeld A.S.R, ANWB en Centraal Beheer.

verzekeren speed pedelec

Kosten berekenen

De kosten zijn te berekenen met het kenteken van je speed pedelec, je geboortedatum, postcode en huisnummer. Bij verschillende bedrijven kun je het gemakkelijk invullen en binnen no-time heb jij je verzekeringsbedrag. 

Opzegtermijn

Het opzegtermijn is per verzekeraar verschillend. Bekijk dus goed voor het afsluiten van een verzekering het opzegtermijn, voordat je opeens jarenlang vast zit aan een maandelijks of jaarlijks bedrag. Dit is vooral belangrijk wanneer je kiest voor een tweedehandse speed pedelec of gebruik maakt van een leaseconstructie.

Kleine lettertjes

Een ongeluk met de speed pedelec wordt meestal niet vergoed door fietsverzekeringen. Heb je lichamelijke verwondingen? Dan kun je hiervoor in de meeste gevallen niet je verzekering gebruiken. Een ander aspect om goed te bekijken betreft de accessoires. In de meeste gevallen wordt diefstal van accessoires op je fiets niet vergoed. Controleer daarom goed wat de voorwaarden zijn voordat je de verzekering afsluit. Het is natuurlijk zonde als diefstal van het dure display op je fiets niet wordt vergoed. Bovendien kunnen verzekeraars verschillende eisen stellen. Zo is het bij sommige verzekeringen verplicht om je fiets constant op een veilige plek neer te zetten als je het een lange tijd niet gebruikt, zoals in een garage of schuur.

Dit zijn allemaal aspecten en vragen waar je duidelijk antwoord op moet hebben voordat je de verzekering afsluit.  


ONZE PARTNER

Elektrische fiets kopen? Bij Decathlon vind je een uitgebreid assortiment.

Altijd voor een scherpe prijs.

Ben je er al uit?

Of je nu op zoek bent naar meer informatie over speed pedelecs, of al een e-bike op het oog hebt:
Decathlon helpt je op weg.