Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

3x meest populaire elektrische stadsfiets met voorwielmotor 

Wil jij deze zomer ook met de fiets naar werk of school zonder je moe te hoeven trappen? Kijk dan eens naar de elektrische stadsfietsen van Decathlon. Er zijn verschillende soorten elektrische stadsfietsen, die zich onderscheiden van elkaar op bijvoorbeeld de locatie van de motor. Zo zijn er elektrische fietsen met een voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor.

Elektrische stadsfietsen met voorwielmotor hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten motor posities. Het is een stuk goedkoper omdat de motor makkelijker te produceren is. Ook is een voorwielmotor een stuk stiller dan andere motoren. In dit artikel lees je meer over de 3 populairste elektrische stadsfietsen met voorwielmotor.

#1 AMIGO Elektrische Stadsfiets E-Faro S1 28 Inch 

Als je op zoek bent naar een praktische stadsfiets voor dagelijks gebruik is de AMIGO Elektrische Stadsfiets E-Faro S1 28 Inch iets voor jou! Deze e-bike heeft een reikwijdte van 50-130 km, met een gemiddelde actieradius van zo’n 70 km. Perfect dus om elke dag mee naar het werk te gaan en terug te gaan. De exacte afstand die je af kunt leggen met een volgeladen accu hangt namelijk af van factoren zoals gewicht, type wegdek en weer.

Klinkt E-Faro bekend in de oren? Dat klopt, want deze e-bike is namelijk de verbeterde elektrische fiets uit de AMIGO-collectie! De grootste vooruitgang is geboekt met de krachtige Ananda M129 motor. Deze voorwielmotor trekt je gemakkelijk vooruit zodat jij makkelijk kan wegfietsen. Dankzij de Shimano Nexus naafversnelling en een gesloten kettingkast is deze elektrische fiets ook makkelijk in onderhoud. Doordat het een afgesloten systeem is, blijven alle draaiende onderdelen ook beschermd tegen invloeden van buitenaf.  Ook zijn er 5 ondersteuningsniveaus en 3 versnellingen die voor optimaal comfort zorgen. Wil je deze E-Faro S1 aanschaffen? Bij Decathlon is deze e-bike verkrijgbaar voor 984,99 euro.

Actieradius 50-130 km
Motor vermogen 504Wh
Batterij uitneembaarJa
RemmenV-Brakes
Versnellingen
Type versnellingenNaafversnelling

#2 Prophete Geniesser E-bike City 28” Nexus 7 

Ben je op zoek naar een sportiever model? Bekijk dan eens de Prophete Geniesser E-bike City 28” Nexus 7. De Prophete staat bekend om zijn hoge kwaliteit en betaalbare prijzen. Ook heeft het een breed reparatienetwerk in Nederland, België en Duitsland. Deze e-bike is een elektrische stadsfiets met half geïntegreerde accu en Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf. De plaatsing van de accu in het aluminium frame voorin zorgt voor een goede gewichtsverdeling. De AEG EasyDrive voorwielmotor levert tot 40 Nm trekkracht. 

De elektrische fiets heeft een accu van 10.4 Ah. Hiermee zou in optimale omstandigheden ongeveer 100 km mee gereden kunnen worden. Bovendien is deze e-bike snel opgeladen; in zo’n 3,5 uur heb je weer een volle batterij. Daarnaast kun je door de Shimano Nexus 7 kun je zonder zorgen op pad. De betrouwbare versnellingsnaaf kan zowel fietstochtjes door de stad als door heuvelachtige gebieden een fluitje van een cent maken.  Deze sportieve e-bike iets voor jou? Je koopt dit model bij Decathlon voor 1.999 euro.

Let op: dit model is alleen online verkrijgbaar.

Actieradius 100 km
Motor vermogen 420 Wh
Batterij uitneembaarJa
RemmenV-Brakes
Versnellingen
Type versnellingNaafversnelling

#3 Saxx Classic Plus 2.0 N7 

Wil je liever zelf wisselen tussen versnellingen en een model met een elegante uitstraling? De Saxx Classic Plus 2.0 N7 is misschien de beste keuze voor jou. Deze elektrische damesfiets heeft 7 versnellingen en 5 ondersteuningsstanden. De motor heeft een vermogen van 250 watt. In combinatie met een 418 accu zorgt deze fiets ervoor dat jij je comfortabel van A naar B verplaatst. Door de voorwielmotor wordt er als het ware een duwtje in je rug gegeven wanneer je begint met fietsen. Dankzij zijn sterke accu heeft deze e-bike een actieradius van bijna 120 km. 

 Het comfortabele aluminium frame met dubbele buis heeft deze elektrische stadsfiets een opvallende retro-stijl: een echte blikvanger dus als je door de stad fietst! Daarnaast kun je dankzij het stadszadel en de in hoek verstelbare stuurpen comfortabel de weg op. Het sterke bagagerek biedt verder ruimte voor al jouw boodschappen en zware tassen. Klinkt dit als dé fiets voor jou? Bij Decathlon schaf je deze elektrische fiets aan voor 999 euro.

Actieradius 120 km
Motor vermogen 500 Wh
Batterij uitneembaarJa
RemmenV-Brakes en terugtraprem 
Versnellingen7
Type versnellingNaafversnelling

Of je dus op zoek bent naar een praktisch, sportief of elegant model voor je volgende elektrische stadsfiets met voorwielmotor: Decathlon heeft een ruim aanbod. Wil je het volledige assortiment stadsfiets e-bikes bekijken?

Wil je meer hulp bij het aanschaffen van een elektrische fiets? Bekijk hier onze handige buying guide voor elektrische fietsen.