Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Beste elektrische fietsen met middenmotor

Nederland telt bijna 5 miljoen elektrische fietsen. De e-bike is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Met een e-bike blijf je goed in beweging, zonder dat je bezweet aankomt op bijvoorbeeld je werk of op school. Bij de aanschaf van je elektrische tweewieler zijn er een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten. De belangrijkste zijn: de prijs van je elektrische fiets, het type elektrische fiets, de kwaliteit van je accu, actieradius en de plek van de motor.

Er zijn elektrische fietsen met een voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. In deze blog lees je meer over de beste elektrische fietsen met middenmotor.

Waarom kiezen voor een e-bike met middenmotor?

Bij een elektrische fiets wordt jouw eigen kracht gecombineerd met de kracht van de elektromotor. De motor weet de juiste elektrische ondersteuning te bieden door de slimme sensoren. Deze sensoren meten onder andere je trapkracht, snelheid en rotatie van je pedalen. Het is belangrijk om erachter te komen of de middenmotor voor jou het prettigst fietst. In de video hieronder worden de verschillende motoren voor een elektrische fiets op een rij gezet.

De trapondersteuning met een middenmotor voelt het natuurlijkst aan en wordt al jaren lang gezien als het meest gangbare systeem. Met behulp van een krachtsensor wordt er gemeten hoeveel kracht je zet op de pedalen. De motor versterkt vervolgens jouw trapkracht. Het zwaartepunt van de fiets ligt centraal, dankzij de lage locatie van de motor. Heb je een lekke band? Dankzij de positie van de motor kun je gemakkelijk zelf je wielen repareren. Dit werkt hetzelfde als bij een gewone fiets.

Wat zijn de beste e-bikes met middenmotor?

#1 Batavus Finez E-go

beste elektrische fiets met middenmotor

Wanneer je op zoek bent naar een luxer model elektrische fiets, is de Batavus Finez E-go een juiste keuze. De Finez E-go met lage instap is voorzien van een middenmotor en riemaandrijving. Hierdoor geniet je in hele stille natuurgebieden van de mooie geluiden om je heen.

Er zijn 8 verschillende versnellingen bij deze e-bike aanwezig. Je hebt daarnaast de keuze uit een 400, 500 of 625 Wh accu van het bekende en vertrouwde merk van Bosch. Wist je dat deze fiets een 7.8 heeft gekregen in de fietstest van de Telegraaf? Genoeg redenen om zelf deze beste e-bike met middenmotor te ervaren.

#2 Gazelle Grenoble C8 HMB 2023

beste elektrische fietsen met middenmotor

De nummer 2 van de beste elektrische fietsen met middenmotor is de Grenoble C8 HMB 2023 van het merk Gazelle. Een echte alleskunner met een middenmotor van het merk Bosch. Met de middenmotor, verende zadelpen en voorvork ben je verzekerd van een zeer aangename rit, zelfs in de heuvelachtige gebieden.

De standaard capaciteit van de accu bedraagt 400 Wh. Indien je meer kilometers wilt maken met een volgeladen accu is het is mogelijk om te kiezen voor een upgrade naar 500 Wh. Met 8 versnellingen en 4 ondersteuningsstangen is elke rit een plezier!

#3 Sparta a-shine M7b 2023

beste elektrische fietsen met middenmotor

Tot slot de nummer 3 van de beste elektrische fietsen met middenmotor is de a-shine M7b 2023 van het merk Sparta. Deze elektrische stadsfiets zorgt ervoor dat je comfortabel elke bestemming bereikt. Met de middenmotor van het merk Bosch Active fiets je geruisloos en heb je het gevoel alsof je altijd een windje mee hebt!

Wil je het gehele aanbod zien van elektrische fietsen met middenmotor?

De standaard capaciteit van de accu bedraagt 300 Wh. Ook bij deze fiets is het mogelijk om de accu te upgraden naar 400 of 500 Wh. In totaal heeft deze e-bike 7 verschillende versnellingen van het merk Shimano Nexus. Ervaar het zelf en maak een afspraak voor een proefrit!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een passende elektrische fiets?