Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Beste elektrische fietsen met middenmotor

Beste elektrische fietsen met middenmotor

De e-bike is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Met een e-bike blijf je goed in beweging, zonder dat je bezweet aankomt op bijvoorbeeld je werk of op school. Bij de aanschaf van je elektrische tweewieler zijn er een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten. De belangrijkste zijn: de prijs van je elektrische fiets, het type elektrische fiets, de kwaliteit van je accu, actieradius en de plek van de motor.

Er zijn elektrische fietsen met een voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. In deze blog lees je meer over de beste elektrische fietsen met middenmotor.

Waarom kiezen voor een e-bike met middenmotor?

Bij een elektrische fiets wordt jouw eigen kracht gecombineerd met de kracht van de elektromotor. De motor weet de juiste elektrische ondersteuning te bieden door de slimme sensoren. Deze sensoren meten onder andere je trapkracht, snelheid en rotatie van je pedalen. Het is belangrijk om erachter te komen of de middenmotor voor jou het prettigst fietst. In de video hieronder worden de verschillende motoren voor een elektrische fiets op een rij gezet.

De trapondersteuning met een middenmotor voelt het natuurlijkst aan en wordt al jaren lang gezien als het meest gangbare systeem. Met behulp van een krachtsensor wordt er gemeten hoeveel kracht je zet op de pedalen. De motor versterkt vervolgens jouw trapkracht. Het zwaartepunt van de fiets ligt centraal, dankzij de lage locatie van de motor. Heb je een lekke band? Dankzij de positie van de motor kun je gemakkelijk zelf je wielen repareren. Dit werkt hetzelfde als bij een gewone fiets.

Wat zijn de beste e-bikes met middenmotor?

Online is er een enorm groot aanbod e-bikes te vinden. Handig om genoeg keuze te hebben, maar des te moeilijker is het maken van een goede keuze welke e-bike nu het beste bij je past. Wij helpen je graag op weg door onze beste e-bikes met middenmotor op een rij te zetten. Wie weet zit hier je favoriet hier wel tussen!

#1 BTWIN LD 920E laag frame

Wanneer je op zoek bent naar een luxer model elektrische fiets, is de LD 920E met laag frame van BTWIN dé e-bike voor jou. Dit model zorgt ervoor dat je bij elke rit een extra boost ontvangt. Ideaal om snel en makkelijk van en naar bijvoorbeeld je werk te gaan. Bovendien hoef je je onderweg niet meer bezig te houden met het schakelen tussen de juiste trapondersteuning. Dit komt door de revolutionaire OWURU-middenmotor. Het enige wat je aan hoeft te geven is het traptempo, ook wel uitgedrukt in RPM. Vervolgens regelt de bike de rest automatisch.

De middenmotor is voorzien van een CVT. Deze afkorting staat voor Continue Variable Transmissie, wat je vooral tegenkomt bij hybride modellen. Het nominale vermogen bedraagt 250 W met een maximale piekcapaciteit van 600 W. Hierbij hoort een totale actieradius van 80 tot maximaal 150 kilometer, afhankelijk van diverse factoren. Wist je dat het ook mogelijk is om al je prestaties in te zien? Koppel je fiets eenvoudig met je smartphone. Ook ideaal om diefstal mee tegen te gaan.

Klinkt deze e-bike als iets voor jou?

#2 Villette Commuter

De nummer 2 van de beste elektrische fietsen met middenmotor is de Villette Commuter. Dit model staat bekend als een echte alleskunner met een middenmotor. Ideaal om te gebruiken om van en naar je werk te gaan, om boodschappen mee te doen of als je een recreatieve fietstocht wilt maken. Met de middenmotor, verende zadelpen en voorvork ben je verzekerd van een zeer aangename rit, zelfs in de heuvelachtige gebieden. Bovendien is deze Commuter voorzien van robuuste CST banden inclusief dubbelwandige velgen en een comfortabel Selle Royal Zadel. De LED verlichting is werkzaam op de accu. De standaard capaciteit van de uitneembare accu bedraagt 468 Wh. Dit betekent een maximale actieradius van 120 kilometer, afhankelijk van diverse factoren.

Meer te weten komen over deze elektrische fiets met middenmotor?

#3 Prophete Entdecker

Tot slot de nummer 3 van de beste elektrische fietsen met middenmotor: de Entdecker speed pedelec van het merk Prophete. Met deze snelle e-bike kan je snelheden behalen tot wel 45 kilometer per uur waardoor je jezelf nóg sneller en gemakkelijker kunt verplaatsen. Met de middenmotor van het merk AEG SpeedDrive fiets je alsof je altijd een windje mee hebt! Dankzij de duurzame en robuuste Shimano XT 10-speed derailleur schakel je in een snel tempo naar de gewenste versnelling. Plots tot stilstand moeten komen? De hydraulische Magura-schijfremmen zorgen voor extra controle en een krachtige grip. De capaciteit van de onderbuisaccu bedraagt 600 Wh. Hiermee is het mogelijk om met een volgeladen accu tot maximaal 90 kilometer af te leggen, zonder tussendoor op te hoeven laden.

Zelf deze speed pedelec aanschaffen?

Wil je het gehele aanbod zien van elektrische fietsen met middenmotor bij Decathlon?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een passende elektrische fiets? Wij helpen je graag verder door handige informatie met je te delen.