Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Middenmotor vs voorwielmotor: wat zijn de verschillen?

Wanneer je een elektrische fiets aan wilt schaffen, is het goed om vooraf te bepalen of je een voorwiel-, achterwiel- of middenmotor wilt. De plek van de motor is van grote invloed op je fietstocht. Onder andere je gewichtsverdeling en hoe snel je van stilstand in beweging komt, wordt hierdoor bepaald. Lees in dit artikel het verschil tussen een middenmotor en voorwielmotor.

Elektrische fiets met voorwielmotor

verschil voorwielmotor of middenmotor

Bij een elektrische fiets met een voorwielmotor vind je de naaf in het voorwiel. Je ontvangt de trapondersteuning wanneer de rotatiesensor ziet dat de pedalen in beweging zijn. Het gevoel van trapondersteuning is gelijk aan het gevoel dat je elektrische fiets wordt voortgetrokken. Hoeveel trapondersteuning je ontvangt bij een e-bike met voorwielmotor, hangt af van de instellingen op je display. De ondersteuning bij een elektrische fiets met voorwielmotor stopt zodra de sensoren geen beweging meer zien van de pedalen.

Elektrische fiets met middenmotor

verschil voorwielmotor of middenmotor

De middenmotor wordt als favoriet onder de elektrische fietsen gezien. Het gevoel van een middenmotor is te vergelijken met een normale fiets en voelt natuurlijk aan. Hier ligt dan ook het grote verschil tussen de middenmotor en voorwielmotor. De trapas bevindt zich in de motor en is ontworpen om optimale trapondersteuning te geven wanneer je het nodig hebt. Ook hier is een duidelijk verschil tussen de voorwielmotor en middenmotor. Een voorwielmotor heeft een rotatiesensor en een middenmotor heeft een krachtsensor. Hoe meer kracht je zet, hoe meer je profiteert van de trapondersteuning.

Hoe kies je de juiste motor voor je elektrische fiets?

Of de elektrische fiets met voorwielmotor of middenmotor het beste is voor jou, hangt af van je eigen voorkeuren. Het grootste verschil tussen beide is het gevoel tijdens de rit en de prijs. Wanneer je verwacht je e-bike vooral te gebruiken voor korte ritten om bijvoorbeeld boodschappen mee te gaan doen, is een e-bike met voorwielmotor een uitstekende optie. Voor de fietser die ervan houdt om lange ritten af te leggen is de e-bike met middenmotor het overwegen waard.

Heb je hulp nodig bij het aanschaffen van een elektrische fiets?