Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Wereldrecord rijbereik behaald door plug-in hybride model Chery

De kans is groot dat je nog nooit van het Chinese automerk Chery hebt gehoord. Ondanks dat er weinig bekendheid is rondom dit merk, wist het wel in de Guinness World of Record terecht te komen. Het plug-in hybride merk wist namelijk een wereldrecord te behalen voor de grootste gereden afstand. Kom in dit artikel meer te weten over het merk en de grote actieradius.

Meer over de Chery Fulwin T10

Met een plug-in hybride – afgekort PHEV – kan je een grote afstand afleggen. Je profiteert namelijk van de combinatie van een volgeladen accu en een volle tank. De Chery Fulwin T10 staat op dit moment op nummer 1 als het gaat om de grootste actieradius met een plug-in hybride SUV. Dit model wist ruim 2100 kilometer af te leggen, zonder tussendoor te hoeven tanken of op te laden. Helaas is deze Fulwin T10 nog niet op de Nederlandse automarkt te verkrijgen. Hier lijkt in 2025 verandering in te komen.

Technische eigenschappen

Feitelijk gezien is de Chery Fulwin T10 een variant van de Cherry Tiggo 9. Deze nieuwe variant beschikt over een 157 pk benzinemotor die is gekoppeld met de drie elektromotoren. Het systeemvermogen betreft 375 pk bij de voorwielaangedreven variant. Bij de vierwielaangedreven versie levert dit 610 pk op. In totaal kan je rekenen op een elektrisch rijbereik van 200 kilometer bij een accucapaciteit van 34,5 kWh.

Maak kennis met de Chery Automobile

Dit Chinese automerk is opgericht in 1997 om de lokale economie van Wuhu een boost te geven. Chery is dan ook in eigendom van lokale overheden. Onder deze naam vallen de drie submerken Rich, Rely en Karry. Momenteel zijn de modellen van dit merk te verkrijgen in China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Er zijn plannen dat Chery Automobile ook in Europa meer naamsbekendheid gaat genereren.

Voordelen van een plug-in hybride

Hybride voertuigen krijgen een steeds groter marktaandeel in Nederland. De voordelen van de plug-in variant auto zijn dat deze zuiniger zijn dan een voertuig met alleen een verbrandingsmotor. Je maakt immers gebruik van de combinatie tussen benzine en elektriciteit als brandstof. Dit maakt dat de PHEV’s ook beter zijn voor het milieu, aangezien de verbrandingsmotor minder aangesproken hoeft te worden. Minder uitstoot van schadelijke stoffen betekent ook minder BPM betalen. Het tarief voor de BPM wordt immers berekend aan de hand van de CO2-uitstoot. Ook ontvang je korting op de mrb. Als je een plug-in hybride model rijdt, profiteer je tot en met 2024 van 50% korting.