Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

BYD

BYD: de concurrent van Tesla?

Het automerk BYD, wellicht heb je er wel eens van gehoord. Misschien ook wel helemaal niet. BYD is een autobedrijf dat oorspronkelijk uit China komt en momenteel nog niet erg bekend is in Europa. Dat gaat rap veranderen, want het innovatieve merk maakt gebruik van de nieuwste technologieën. Wij vertellen je alles over dit merk, zodat je kunt ontdekken of een elektrische auto van BYD iets voor jou is!

Wat is BYD voor merk?

BYD staat voor Build Your Dreams en is opgericht door eigenaar Wang Chuanfu in 1995. Het merk komt oorspronkelijk uit China, maar heeft inmiddels 30 industriële parken ontwikkeld, verspreid over 6 continenten. Met modellen als de BYD Tang, Atto 3 en Han heeft het merk de afgelopen 20 jaar hard aan de weg getimmerd. BYD is pionier op het gebied van nieuwe technologieën en houdt zich naast het produceren van elektrische auto’s ook bezig met het ontwikkelen van railvervoer systemen en elektronica en met het produceren van groene energie. De elektrische auto’s van BYD beschikken over de nieuwste technologische snufjes zoals een volledig uitgerust smartphonesysteem en geavanceerde technologie die zorgt voor de optimale veiligheid onderweg. 
 
BYD is op een missie om de aarde met één graden te verkoelen en hier doen ze behoorlijk hun best voor. In april 2022 heeft het automerk meer dan 10 miljard kilogram CO2-uitstoot bespaard, wat gelijk staat aan het planten van bijna 900 miljoen bomen. Dat BYD zich inzet voor een leefbaar klimaat mag dus zeker gesteld worden! Eerder dit jaar heeft BYD zelfs Tesla weten te verslaan in verkoopcijfers, dankzij het grote aantal verkopen aan Chinese consumenten.

BYD Tang
byd atto 3

De BYD Atto 3: uitgesproken en energiek

De BYD Atto 3 is het eerste model van het Chinese automerk dat in Nederland te verkrijgen was. De Atto 3 neemt het in Nederland op tegen modellen zoals de Kia E-Niro en de Volkswagen ID.3. Dit model van BYD komt over het algemeen erg goed uit de test.

Een aantal voordelen van de BYD Atto 3
:

  • De auto is comfortabel geveerd
  • Heeft een mooie afwerking
  • De nieuwste technologie

Een aantal nadelen van de BYD Atto 3: 

  • Het zitcomfort achterin kan beter
  • Het bedieningsscherm is niet Nederlands
  • Veel geruis tijdens het rijden

De prijs en gebruikskosten van de BYD Atto 3

Het model is verkrijgbaar vanaf €42.998,-. Deze aanschafprijs kun je zien als relatief hoog, aangezien het een onbekend merk is wat in Europa geïntroduceerd wordt. Een BYD Atto 3 occasion is nog best lastig te vinden in Europa. Dit komt doordat het merk pas kortgeleden geïntroduceerd werd of zelfs nog moet worden in een groot deel van Europa. Een tweedehands BYD Atto 3 zul je waarschijnlijk eerder tegenkomen in China of in Noorwegen. Hier zijn de elektrische auto’s van BYD namelijk al erg populair.

De BYD Atto 3 kosten gaan natuurlijk verder dan alleen de aanschafprijs van de auto. Deze EV brengt relatief weinig kosten met zich mee als het gaat om onderhoud en brandstof. Met een volle accu rijd je tot maar liefst 420 km (WLTP). Tel daar het luxe model en het strakke design bij op en de investering van de relatief hoge aanschafprijs is het al snel waard.

kia elektrisch
BYD Han

De moderne en avontuurlijke BYD Tang

De BYD Tang is het tweede model wat van de Chinese autofabrikant komt. De BYD Tang is al een tijdje in Nederland te verkrijgen, hoewel de autoverkoop hier in vergelijking met andere landen zoals Noorwegen nog niet extreem hard gaat. De verwachting is dat dit wel zal komen gezien de vraag naar EV’s ook in Europa steeds groter wordt. Hier zal het Chinese automerk met de BYD Tang goed op kunnen inspelen. 
 
De grote SUV biedt ruimte voor 7 personen en heeft daarnaast ook nog een uitgebreide uitrusting. Met een volle accu kun je tot wel 400 kilometer rijden en de BYD Tang kan daarnaast een topsnelheid van 180 km/h halen. Om een stopsysteem met het beste remvermogen te ontwikkelen heeft BYD samengewerkt met Bosch en Brembo.

De kosten van de BYD Tang

De BYD Tang is voorzien van de nieuwste technologieën. Onder de vloer van de Tang zit een LFP-batterij die door BYD ook wel ‘blade’ genoemd wordt. Deze naam heeft het te danken aan de stevigheid en veiligheid van de batterij, die tegelijkertijd ook weinig weegt en compact is.

Door de technologische hoogstandjes en rijke uitrusting is de BYD Tang prijs redelijk fors. De kosten voor dit model beginnen op de Nederlandse markt bij €73.300. Een BYD Tang tweedehands kopen is helaas nog niet erg gemakkelijk. Er zullen eerst wat meer nieuwe modellen aangeschaft moeten worden voordat je BYD Tang occasions zult vinden. 

byd tang
byd han

Luxueus en sportief: de BYD Han

Dan zijn we alweer bij het laatste model van het automerk aangekomen, de BYD Han. Dit model is voor de echte luxe liefhebbers onder ons. Ook dit model zal op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. De BYD Han is dankzij zijn innovatieve ontwerp en futuristische uitstraling winnaar geworden van de prestigieuze iF Design Award.
 
Wat moet de BYD Han kosten? De Chinese sedan zal zijn in Nederland te koop zijn voor een vanafprijs rond de €74.000. Aangezien het model nog in de introductiefase zit, zijn er nog geen BYD Han occasions te vinden. Een BYD Han tweedehands kopen zal dus helaas nog even op zich moeten laten wachten. 
 
Met een actieradius van 521 kilometer, veiligheid van het hoogste niveau en de nieuwste technologische snufjes valt er zeker wat te zeggen voor de BYD Han prijs. Net als de BYD Tang beschikt ook dit model over een ‘Blade Battery’, waar het merk al jarenlang pionier in is. Elk nieuwe model is hiermee uitgerust. Daarnaast kun je door deze technologie je EV ook gebruiken als een centrale energiehub, zodat je bijvoorbeeld middenin de natuur een persoonlijke energiebron hebt.

Is BYD het merk voor jou?

Het Chinese merk is er dus eentje waar je zeker je ogen voor open kunt houden wanneer je op zoek bent naar een EV. Een goedkopere BYD zoals een tweedehands BYD Han zit er voorlopig helaas nog niet in voor de Nederlandse consument. Het is echter zeker de moeite waard om te kijken naar een nieuw model. Met de innovatieve technologie en het strakke design speelt de Chinese autofabrikant goed in op de wensen van de Europese consument. BYD zal in de toekomst dus zeker een waardige concurrent zijn voor de andere elektrische auto’s die op dit moment al wel in Nederland te krijgen zijn. Benieuwd naar het EV aanbod van andere merken?

byd elektrische auto

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden met BYD

Zijn BYD elektrische auto’s al te koop in Nederland?

De BYD Atto 3 en de BYD Tang zijn al een tijdje in Nederland te koop. Deze elektrische auto’s zijn vooral populair in Noorwegen, waar de vraag naar elektrische auto’s sowieso erg groot is. De BYD Han is momenteel nog niet in Nederland te verkrijgen, maar zal binnenkort ook hier verkocht worden.

Wat kost een BYD auto?

De prijs van BYD elektrische auto’s verschilt per model. Het goedkoopste model is de BYD Atto 3. Dit is een echte gezinsauto die ook al in Nederland te verkrijgen is. De prijs van de BYD Tang ligt wat hoger, maar deze auto komt wel met veel voordelen. De nieuwprijs van de BYD Han in Nederland zal bekend worden wanneer deze ook in Nederland verkocht zal worden.

Wat maakt BYD een goed merk?

BYD is een Chinese autofabrikant die inmiddels over de hele wereld auto’s verkoopt. Het merk maakt alleen maar elektrische voertuigen en gebruikt hiervoor de beste en nieuwste technologieën. Zo is het merk pionier op verschillende technologische vlakken. BYD staat bekend om het maken van sterke en veilige, maar toch lichte batterijen.

Welke BYD auto’s zijn er?

BYD heeft tot nu toe drie modellen op de markt gebracht, die alle drie elektrisch zijn. De BYD Atto 3 en BYD Tang zijn al in Nederland te koop, de BYD Han zal binnenkort ook bij Nederlandse autodealers te bewonderen zijn.

Lees meer over Chinese automerken en technologische ontwikkelingen

Importheffingen op Chinese EV’s worden toch doorgezet

Importheffingen op Chinese EV’s worden toch doorgezet

De Europese Commissie heeft donderdag aangekondigd dat de Europese Unie de importheffingen voor Chinese EV’s gaat voortzetten. De heffingen
EV’s in België steeds populairder

EV’s in België steeds populairder

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in België; 1 op de 4 nieuwe auto’s is elektrisch. De Belgische markt heeft echter wel
Europese Commissie wil hogere importtarieven voor EV’s uit China

Europese Commissie wil hogere importtarieven voor EV’s uit China

Chinese EV’s zullen binnenkort hogere importtarieven moeten betalen als ze naar Europa verscheept worden. Dit is een maatregel die
Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Volvo EX30 verslaat Tesla als best verkochte elektrische auto 

Het bekende Amerikaanse automerk Tesla heeft het zwaar om zijn nummer 1 positie te verdedigen als bestverkochte elektrische auto. Door Tesla’

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.