Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Uitgelicht:

BYD Atto 3

BYD Atto 3 review: zuinige elektrische familieauto

In Nederland is het sinds kort mogelijk om een auto van het Chinese automerk BYD te kopen, wat staat voor Build Your Dreams. Zo kun je ook de BYD Atto 3 binnenkort steeds vaker op de Nederlandse snelwegen tegenkomen. En dat heeft zo zijn redenen! Deze elektrische SUV is voorzien van een modern design en een comfortabel interieur. In een BYD rijd je milieubewust en zuinig terwijl je geniet van een complete uitrusting met de laatste slimme technologie. In deze review bespreken we alle ins en outs van de Atto 3!

Kenmerken van de BYD Atto 3

BYD ATTO 3

Strak exterieur

De BYD Atto 3 is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een strak design. De 18-inch metalen velgen zorgen voor een stoer uiterlijk. Het is mogelijk om te kiezen uit diverse lichtmetalen velgen zodat de auto volledig bij jou past.
BYD ATTO 3

Ledverlichting

Deze elektrische SUV heeft een strak design en een opvallend uiterlijk met brede koplampen.

Dankzij dynamisch meesturend licht kun je het wegdek altijd goed zien. Dit zorgt voor een veilige rijervaring, ook ’s nachts.
BYD ATTO 3

Energiebesparend systeem

Het warmtepompsysteem van de Atto 3 is geavanceerd en benut de restwarmte van de omgeving, de aandrijflijn, de accu’s en de passagiersruimte optimaal.

De pomp beperkt onnodig energieverlies en dat zorgt voor een groter rijbereik.
BYD ATTO 3

Veiligheid voorop

De Atto 3 beschikt net zoals de andere uitvoeringen van BYD over intelligente opties voor extra veiligheid. Zo waarschuwt de auto voor verkeer van opzij en
dankzij de adaptive cruise control wordt de snelheid van de auto automatisch teruggebracht wanneer dit nodig is.

De highlights van de BYD Atto 3

Elektrische aandrijflijn: 8-in-1

Net als bij andere elektrische auto’s, heeft ook de BYD Atto 3 een elektromotor die de aandrijving verzorgt. Maar anders dan bij andere EV’s, is de BYD voorzien van een 8-in-1 elektrische aandrijflijn.

Dit betekent dat er acht belangrijke componenten, zoals de controller, ingebouwde lader, transmissie en aandrijflader in hetzelfde productieproces opgenomen worden. Om het kort samen te vatten zorgt de aandrijflijn voor een efficiënter gebruik van de ruimte. Dit maakt de 8-in-1 aandrijflijn bijzonder in vergelijking met de aandrijflijn van andere EV’s. Er wordt niet alleen ruimte gecreëerd, maar ook een grotere energie-efficiëntie. Met een actieradius van 420 kilometer kom je met de BYD Atto 3 makkelijk en snel op je bestemming.

BYD ATTO 3
BYD ATTO 3 interieur

Gegarandeerd comfort

Deze elektrische SUV is een ruime familieauto die is voorzien van al het comfort wat je nodig hebt als je op pad gaat.

Zo is de bekleding gemaakt van duurzaam veganistisch leer en zijn de voorstoelen elektrisch verstelbaar en ook nog eens verwarmd. De vloer achterin de auto is volledig vlak en dat creëert meer ruimte op de achterbank. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over lange autoritten met het gezin, iedereen is voorzien van voldoende ruimte. Nog een voordeel van de BYD Atto 3 is de grote bagageruimte. Zo kun jij altijd genoeg koffers en tassen kwijt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Daarbij is de EV voorzien van luidsprekers en meerkleurige sfeerverlichting die nauw met elkaar verbonden staan. De verlichting reageert op het tempo van de door jou uitgekozen muziek waarbij het licht verandert van kleur. Hierdoor kun je je autorit nog aangenamer maken. Het verstelbare panoramadak zorgt voor voldoende licht in de auto en deze is voorzien van een zonnescherm. Een fijne beleving voor het hele gezin!

Krachtige Blade battery

BYD staat bekend om de speciale Blade battery die in alle auto’s verwerkt wordt. De Atto 3 beschikt ook over deze batterij, wat één van de veiligste batterijen in de wereld is. Dankzij het speciale ontwerp is de Blade battery extra sterk en biedt deze een grote actieradius tot wel 420 kilometer. De batterij heeft een lange levensduur, wat de Atto 3 betrouwbaar maakt.

De batterij heeft een verhoogde veiligheid doordat deze beschikt over de grondstof lithiumijzerfosfaat (LFP). Dit zorgt voor een langzame warmteontwikkeling en geringe warmteafgifte zonder dat er zuurstof afgegeven wordt. Ook kun je de batterij erg snel opladen. Met een laadcapaciteit van DC 88 kW zou het mogelijk moeten zijn om de auto in 30 minuten op te laden.

BYD ATTO 3 elektrische SUV
BYD ATTO 3 touchscreen

Altijd verbonden

De BYD Atto 3 is niet alleen voorzien van een comfortabel interieur, de auto beschikt ook over veel technische snufjes. Zo kun je je telefoon verbinden via Apple CarPlay of Android Auto zodat je bereikbaar blijft terwijl je veilig kunt doorrijden. Daarnaast beschikt de EV over een 15,6 inch touch screen waarmee je het gekozen mediasysteem kunt besturen. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijk om te navigeren en eigen muziek te luisteren in de auto.

Daarbij kun je je telefoon ook snel opladen in de auto en dat is altijd handig als je dan onderweg bent. De intelligente stembesturing biedt extra veiligheid en alertheid tijdens het rijden. Dit maakt het makkelijker voor jou om je volledig te focussen op de weg.

Verschillende uitvoeringen

Wil je een BYD auto kopen? De BYD Atto 3 is in twee uitvoeringen beschikbaar op de Nederlandse markt. Je kunt kiezen uit de specificaties Comfort en Design. De basis uitvoering is bij beide uitvoeringen dan wel hetzelfde, de details en rijervaring verschillen. Kies je voor Comfort, dan is de auto voorzien van de basis uitvoering waar je een klein beetje inlevert op het gebied van exterieur en interieur.

Kies je voor Design, dan krijg je het volledige pakket. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, waar het interieur hetzelfde blijft. Wat jouw voorkeur ook heeft, met een vermogen van 150 kW/204 pk en een capaciteit van 60,48 kWh kom jij altijd comfortabel aan op jouw bestemming.

BYD ATTO 3 uitvoeringen

Ontdek de BYD Atto 3

Volledig elektrisch rijden in een sportieve auto met een aerodynamische design? De BYD Atto 3 zorgt voor een fantastische rijervaring die je zeker eens moet meemaken. Je geniet van optimaal rijcomfort terwijl de auto ook nog eens zuinig is.

Wil jij zelf de voordelen van de BYD Atto 3 ervaren?
BYD ATTO 3

Koopadvies: profiteer van subsidie op jouw BYD Atto 3

Wanneer je overtuigd bent van de mogelijkheden die deze auto te bieden heeft dan is het bij beide uitvoeringen mogelijk om de auto te kopen of te leasen. Het is namelijk mogelijk om subsidie (SEPP) te krijgen voor het kopen of leasen van de BYD Atto 3. Je kunt kiezen tussen een looptijd van minimaal 24 tot maximaal 60 maanden én je kunt de hoeveelheid kilometers per jaar selecteren.

Let wel: het advies is om niet te lang te wachten als je van plan bent om een auto te leasen, omdat het subsidiebudget voor 2023 helaas beperkt is. Meer weten over kopen of leasen? Bekijk onze handige elektrische auto buying guide voor meer informatie.

Ontdek andere modellen van BYD

BYD

BYD Tang

De BYD Tang rijdt ook 100% elektrisch en heeft alles in huis. Deze zevenzitter is een krachtige, stijlvolle auto die veel te bieden heeft.

De SUV is voorzien van slimme technologie, heeft een actieradius van 400 kilometer en een topsnelheid van 180 km/h.
BYD

BYD Han

Dit model heeft de iF Design Award gewonnen en wij begrijpen waarom. De BYD Han is opvallend en bezit over een luxe interieur en een opvallend, sportief exterieur.

De auto heeft een actieradius van 531 kilometer en een topsnelheid van 180 km/h.

BYD in cijfers

159

BYD is nog niet enorm bekend in Europa, maar het merk begint wel steeds groter te worden. In Nederland zijn er nu 159 BYD auto’s.

9

BYD heeft inmiddels 9 verschillende modellen ontwikkeld, deze zijn allemaal elektrisch en voorzien van de beste technologie. BYD maakt, naast personenauto’s, ook elektrische bussen.

77

Je kunt de BYD auto’s bij de Louwman groep autodealers kopen. Louwman heeft 77 filialen in Nederland waar je terecht kunt.

152.863

Elektrische auto’s zijn populair. BYD heeft in november 2022 152.863 elektrische voertuigen verkocht in China.