Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

BYD Tang review: stijlvol, royaal en krachtig

De BYD tang is één van de drie modellen van het merk BYD dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. BYD is een Chinees automerk dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van emissievrije auto’s. De naam BYD staat voor Build Your Dreams en het automerk is sinds 1995 sterk aan het groeien! Inmiddels heeft het bedrijf drie verschillende elektrische modellen op de Europese markt gebracht.

Wij zijn in de BYD Tang gedoken en vertellen je alles over de plus- en minpunten van het model, diens technologische snufjes en verschillende designopties. Zo krijg je aan de hand van onze review een idee of de Tang kopen iets voor jou is. Lees snel verder.

Kenmerken van de BYD Tang

AWD-rijervaring

De BYD Tang beschikt over een All Wheel Drive systeem dat automatisch en onopgemerkt tussen twee standen wisselt. Hierdoor beschikt de auto altijd over maximale grip.

De beste rijhulpsystemen

De BYD Tang is uitgerust met de beste technische snufjes en veiligheidsvoorzieningen. Zo beschikt de auto over een 360 graden HD surround camera, 11 buitenradars en een ADAS-systeem.

BYD Blade technologie

BYD is al 27 jaar pionier in de internationale accu-industrie. Ook de Tang beschikt over de nieuwste Blade Battery. Dit is één van de meest sterke en veiligste batterijen voor een elektrische auto.

Op afstand te bedienen

De BYD Tang heeft veel innovatieve technologische snufjes, maar is ook nog eens op afstand te bedienen! Zo kun je de airco, actieradius, oplaadduur en nog veel meer via de handige app controleren en bedienen.

De highlights van de BYD Tang

Een 100% elektrische zevenzitter


De BYD Tang biedt ruimte voor zeven personen en is 100% elektrisch. De Tang is dan ook perfect voor gezinnen of voor de vakantiegangers onder ons. Door de grote hoeveelheid ruimte, de vele zitplaatsen en het trekvermogen van maar liefst 1500 kg dat de auto biedt, is de Tang ideaal voor vakanties of om bijvoorbeeld de kinderen naar de sportclub te brengen.

Doordat deze zevenzitter 100% elektrisch is, rijd je ook nog eens zuiniger. De actieradius van de Tang? Op een volle accu kun je tot wel 400 kilometer afleggen.

BYD tang review
BYD tang

Innovatieve technologie

De BYD Tang beschikt over de nieuwste technologische snufjes. Zo is het nu nog makkelijker om de navigatie te volgen of om ervoor te zorgen dat je niet te hard rijdt. Alle informatie die je nodig hebt, bevindt zich in jouw zichtlijn en zie op het draaibare touchscreen.

Wat betreft aandrijving hoef je niet tussen uitvoeringen te kiezen. Dankzij slimme technologie schakel je automatisch tussen vierwiel- en voorwielaandrijving, terwijl jij je focust op de weg. In de fijne Tang auto geniet je van een actieradius tot wel 400 kilometer en een topsnelheid van 180 km/h.

Altijd en overal op de hoogte


Naast de nieuwste technologische snufjes binnenin de auto biedt de BYD Tang ook veel technologisch inzicht wanneer je niet in de auto zit. Dat komt onze review zeker ten goede. Door de BYD-connect app ben je altijd en overal op de hoogte van de laatste meldingen over jouw auto.

Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel batterij de auto heeft, wat de ingeschatte actieradius van Tang is, maar ook de airco bedienen en nog veel meer. Deze bediening op afstand is ideaal om bijvoorbeeld de auto op te warmen voordat je instapt of om te kijken of jij de reis kunt maken met de aangegeven actieradius.

BYD Tang design
BYD Tang interieur

Strak design en fijne rijervaring

Het team van BYD heeft hard gewerkt om de Tang een indrukwekkend en strak design te geven. Het interieur van de BYD Tang ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook een fijne rijervaring. Daarnaast is dit een ruime auto, niet alleen vanwege de zeven zitplaatsen, maar ook dankzij de royale opbergruimte met een inhoud van maximaal 1655 liter.

De Tang komt in diverse kleuruitvoeringen: van koningsblauw, tot stoer rood en klassiek grijs. In het interieur vind je 12 luidsprekers verwerkt, net als een 31-kleuren lichtomgeving. Zo geniet je van elke autorit.

Ontdek de BYD Tang

Denk jij erover om deze auto te kopen? De AWD Executive uitvoering is nu te bestellen!

Voordat je dat doet, is het slim om de EV en alle technologische innovaties die inbegrepen zijn, beter te leren kennen. De Tang heeft veel te bieden en zal ervoor zorgen dat elke autorit een groot plezier wordt!

Wil jij ervaren hoe het is om in een innovatieve BYD Tang te rijden?
BYD blade technologie

De Blade Battery in de BYD Tang

De BYD Battery is zoals eerder genoemd een van de veiligste van de wereld. De benuttingsgraad van deze batterij is met meer dan 50% toegenomen ten opzichte van een conventionele batterij en de batterij is ook nog eens geslaagd voor een scala aan testen. De BYD auto’s gaan extra lang mee door de lange levensduur van de Blade Battery.

Ontdek andere modellen van BYD

De BYD Tang is niet de enige elektrische auto van de Chinese autofabrikant. Ook de BYD Atto 3 en de BYD Han zijn te koop in Nederland. De Atto 3 is een ruime SUV die veel te bieden heeft en voorzien is van de beste technologie. De BYD Han is een vlotte wagen waarvan het design zelfs winnaar is van de “iF Design Award”. Meer weten over deze modellen? Bekijk onze andere reviews voor meer koopadvies:

De BYD Atto 3

De BYD Atto 3 is het eerste model ooit gemaakt door de Chinese autofabrikant. De Atto 3 is een ruime SUV en geschikt als gezinsauto. De auto heeft een actieradius van 420 kilometer en beschikt, net zoals de andere BYD auto’s, over technische snufjes en een Blade Battery.

De BYD HAN

De BYD Han is een van de drie ontwerpen die het Chinese automerk aanbiedt. De auto heeft een actieradius van 521 kilometer en een topsnelheid van 180 km/h. De Han is een vlot model met een erg stoer design en beschikt daarnaast over de beste technologie.

BYD in cijfers

159

BYD is nog niet enorm bekend in Europa, maar het merk begint wel steeds groter te worden. In Nederland zijn er nu 159 BYD auto’s.

9

BYD heeft inmiddels 9 verschillende modellen ontwikkeld, deze zijn allemaal elektrisch en voorzien van de beste technologie. BYD maakt, naast personenauto’s, ook elektrische bussen.

77

Je kunt de BYD auto’s bij de Louwman groep autodealers kopen. Louwman heeft 77 filialen in Nederland waar je terecht kunt.

152.863

Elektrische auto’s zijn populair. BYD heeft in november 2022 152.863 elektrische voertuigen verkocht in China.