Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

BYD Han review: actieradius, interieur en uitvoeringen

De BYD Han is een van de drie modellen van het merk BYD dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. BYD is een Chinees automerk wat zich bezig houdt met het ontwikkelen van emissievrije auto’s. De naam BYD staat voor Build Your Dreams en het automerk is sinds 1995 sterk aan het groeien op de automarkt. Maar waar moet je op letten als je een BYD wilt kopen? Op deze pagina lees je meer over het merk BYD en haar nieuwste model: de BYD Han. Dankzij alle eigenschappen, won de Han zelfs de iF design prijs: een van de meest prestigieuze en internationaal erkende designprijs.

Kenmerken van de BYD Han

BYD Blade Battery

De BYD Han beschikt, net zoals de andere auto’s van BYD, over een Blade Battery. Dit is één van de veiligste batterijen van de wereld en gaat extra lang mee. Daarnaast is de benuttingsgraad met meer dan 50% toegenomen, wat een veel groter bereik oplevert.

Nieuwste technologie

De nieuwste technologieën en goede veiligheidsvoorzieningen: de BYD Han is ermee uitgerust. Zo kun je via het heldere 15,6-inch multimedia touchscreen de auto eenvoudig bedienen en regel je via het AC-paneel onder andere de temperatuur en de luchtstroom.

Warmtepomp systeem

De standaarduitrusting van de Han bevat een energiebesparend warmtepompsysteem. Dit is ontworpen om de restwarmte in hoge mate te benutten. De pomp beperkt het energieverlies over een breder temperatuurbereik, wat het rijbereik bij lage temperaturen vergroot.

Modern design

De BYD Han heeft een modern uiterlijk en een stijlvol interieur. De kristallen streamer-koplampen en de led-achterlichtbalk zorgen voor een strakke futuristische uitstraling. In combinatie met het stijlvolle interieur is deze BYD Han een luxueus model.

De highlights van de BYD Han

Een 100% elektrische sedan met een grote actieradius


De BYD Han is een 100% elektrische sedan van 5 meter lang en 1,5 meter hoog. De acceleratie van de Han stelt absoluut niet teleur. Binnen slechts 3,9 seconden trek je vanuit stilstand op tot 100 km/u. De elektrische vierwielaandrijving zorgt ervoor dat je geniet van een superieure rijervaring in alle weersomstandigheden.

De Han heeft een actieradius van maar liefst 521 kilometer. Het accupakket van 120 kW kun je in zo’n 30 minuten van 30% tot 80% opladen, zodat je snel weer onderweg bent. 

BYD han
interieur BYD Han

Innovatieve technologie

De BYD Han beschikt over diverse technologische snufjes. Het heldere 15,6-inch multimedia-touchscreen op de middenconsole maakt het rijden aangenamer. Daarnaast zitten je passagiers er ook luxueus bij. Via een multifunctionele pad in de armsteun van de achterbank bedienen zij eenvoudig zelf de stoelverstelling, het zonnedak en het omgevingslicht. Via het AC-paneel is het mogelijk om de temperatuur, luchtstroom en nog veel meer te regelen. Daarnaast klinkt de muziek beter dan ooit dankzij het Dynaudio surround soundsysteem met 12 HiFi-klasse luidsprekers.

Het warmtepompsysteem van de Han


Een energiebesparend warmtepompsysteem behoort tot de standaarduitrusting van de BYD Han. Dit is ontworpen om de restwarmte zo optimaal mogelijk te benutten. De warmtepomp beperkt het energieverlies over een breder temperatuurbereik, wat het rijbereik bij lage temperaturen vergroot. Waar elektrische auto’s bij koudere of juist heel warme temperaturen normaliter flink inleveren op actieradius, wordt de functionaliteit van de accu dankzij dit systeem dus op peil gehouden. Slim van BYD!

BYD Han review
BYD Han review

Modern design en hoogwaardig interieur

De Han combineert opperste efficiëntie en luxe. De nieuwe BYD Han heeft een indrukwekkend modern interieur en sportief design. De kristallen streamer-koplampen en de led-achterlichtbalk die over de volledige breedte is geplaatst, zorgen voor een strakke, futuristische uitstraling. Daarnaast heeft de Han een extreem lage weerstandscoëfficiënt van 0,23, wat zorgt voor een perfecte balans van snelheid, uithoudingsvermogen, actieradius en een uniek design.

De krachtige Blade Battery

De Blade Battery waarover de BYD Han beschikt, is één van de veiligste batterijen van de wereld. De benuttingsgraad van de Blade Battery is met meer dan 50% toegenomen ten opzichte van een conventionele batterij. Hierdoor wordt het bereik fors vergroot. Verschillende tests lieten bovendien zien dat de batterij met revolutionair ontwerp extra sterk is. Het gevolg? BYD auto’s zoals de Han gaan lang mee dankzij de lange levensduur van deze batterij. Hoe lang dit precies zal zijn, zal blijken uit de reviews van gebruikers zodra de BYD auto’s langer op de markt te vinden zijn.

BYD Han review
BYD han uitvoeringen

Ons koopadvies voor de BYD Han

Overtuigd van de reviews en wil je zelf een BYD Han kopen? Je vindt het model nu in Nederland vanaf 72.490 euro. Er zijn twee uitvoeringen om uit te kiezen: de Executive met een prijs van 72.490 euro en de Emerald Edition van 75.990 euro. Beide uitvoeringen hebben twee elektromotoren die samen 517 pk en 700 Nm over alle vier de wielen verdelen.

Beide versies beschikken ook over het moderne uiterlijk en luxueuze interieur. De autodealer ‘Louwman groep’ biedt deze auto’s nu voor het eerst aan in Nederland en ze zijn per direct te bestellen.

Vergelijk de uitvoeringen van BYD auto’s

BYD Atto 3

De BYD Atto 3 is het eerste model auto van BYD. De Atto 3 heeft een actieradius van 420 kilometer. Het is een vlotte SUV die beschikt over de nieuwste technologieën. De Atto 3 is al vanaf 42.998 euro te koop op de Nederlandse markt.

BYD Tang

De Tang is een mooie en ruime SUV die zeven passagiers kan vervoeren. De auto heeft een actieradius van 400 kilometer en is perfect voor gezinnen. De BYD Tang beschikt over de nieuwste technologie en een Blade Battery.

BYD in cijfers

159

BYD is een redelijk nieuw merk in Europa. Sinds kort zijn er drie modellen in Nederland te koop en inmiddels rijden er 159 BYD auto’s rond.

9

BYD heeft inmiddels 9 verschillende elektrische modellen ontwikkeld. Naast de personenauto’s staan ze ook bekend om hun elektrische busjes. In China worden diverse modellen van het merk volop verkocht.

77

Je kunt in Nederland de auto’s van BYD bij de Louwman groep autodealers kopen. Je vindt 77 filialen hiervan verspreidt door heel Nederland.

152.863

Elektrische auto’s zijn populair. BYD heeft in november 2022 in China 152.863 elektrische voertuigen verkocht.