Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Top 4 e-bikes met een batterijcapaciteit van 600 Wh en meer

Ben je op zoek naar een goede e-bike met een batterijcapaciteit van 600 Wh of meer die al jouw lange fietstochten kan volhouden? Als je een nieuwe elektrische fiets wilt kopen, is het belangrijk dat je eerst bedenkt waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Aan de hand hiervan kun je dan de juiste e-bike kiezen op basis van de gewenste specificaties zoals actieradius, versnellingen en plaatsing van de motor. 

Decathlon heeft een uitgebreid assortiment aan elektrische fietsen, waaronder de collectie bij van e-bikes met een batterijcapaciteit van 600 Wh. Een grotere capaciteit betekent een langere levensduur en minder oplaadtijd.  In dit artikel lees je de top 4 van deze elektrische fietsen met een ruime batterijcapaciteit van 600 Wh.

#1 Urbanbiker Vienna

Ben je op zoek naar een all-around e-bike met een hoge batterijcapaciteit? Dan is de Urbanbiker Vienna misschien wel iets voor jou. Met deze e-bike kun je gemakkelijk door de stad fietsen naar het werk, maar ook mooie routes door heuvellandschappen maken. Ook is het een geschikte fiets voor een fietsvakantie. Zo ondersteunt het al jouw avonturen!

Deze sportieve fiets heeft een 960 Wh batterij capaciteit en een 250 W motor. Hiermee heeft de fiets optimale autonomie voor lange afstanden, waarbij het rijcomfort uiteraard gewaarborgd blijft. De batterij wordt aangedreven door de krachtigste lithiumbatterijen op de markt. Hiermee kun je gemakkelijk lange afstanden afleggen, zonder je zorgen te hoeven maken over opladen. De actieradius is ruim 200 km,

Bekijk de belangrijkste specificaties van deze e-bike hieronder:

Actieradius 200 km
Motor vermogen 250 W
Batterij uitneembaarJa
Remmenhydraulische schijfremmen
VersnellingenJa (hoeveel niet vermeld) 

#2 YEEP.ME WEEK Sport LR 

Meer een stadsfietser? De YEEP ME WEEK e-bike is een krachtige stadsfiets die jou gemakkelijk en comfortabel door de stad leidt. De WEEK-fiets is verkrijgbaar in twee frameversies. Zo is er een ‘comfort’ versie die een open frame heeft voor gemakkelijk overstappen en betere manoeuvreerbaarheid. Ook is er een ‘sport’ versie die is uitgerust met een hoger en groter frame voor de fanatiekelingen. De hydraulische schijfremmen en verstelbare voorvork zorgen voor precisie en veiligheid op de weg. 

De WEEK-fiets biedt een ruime keuze aan opties wanneer het gaat om specificaties van de fiets. Naast verschillende frames kun je ook kiezen uit verschillende kleuren en batterijcapaciteit. Zo zijn er modellen met een capaciteit van 482 Wh en 720 Wh. Dit laatste model heeft uiteraard een langere levensduur en een actieradius tot 120 km. Daarnaast beschikt deze e-bike een 250 W motor. Of je deze fiets dus bedoeld is voor lange wandelingen of intensief gebruik: het zal de gebruiker de beste prestaties, veiligheid en comfort bieden. 

Lees de belangrijkste eigenschappen van deze e-bike hieronder:

Actieradius 90-120 km
Motor vermogen 250 W
Batterij uitneembaarJa
RemmenHydraulische remmen
Versnellingen8 Shimano versnellingen 

#3 E28PRO Semi-Rigide Elektrische Stadsfiets

Deze urban stadsfiets is ideaal om zonder inspanningen door de stad te fietsen, dankzij het ondersteunende pedaalsysteem. Het heet een trendy city look met alle kenmerken van een stadsfiets. De fiets heeft daarnaast een LCD-display waar je alle informatie kan terugvinden zoals batterijcapaciteit, huidige snelheid, trapbekrachtiging en totale of gedeeltelijke afstand. De fiets biedt 4 ondersteuningsstanden, bestaande uit Eco, Tour, Sport en Turbo. 

Deze e-bike heeft een krachtige 250 W motor en een hoge batterijcapaciteit van 624 Wh. Hierdoor kan het een actieradius tot maximaal 120 km bieden, afhankelijk van onder andere welke modus je gebruikt. Daarnaast heeft deze elektrische fiets 7 versnellingen die ervoor zorgen dat trappen minder inspanning kost. Met de slimme hydraulische schijfremmen, 180 mm voor en 160 mm achter, kun je de remkracht die je wilt uitoefenen beter beheersen.

Ontdek hieronder de belangrijkste eigenschappen van deze elektrische stadsfiets:

Actieradius 120 km
Motor vermogen 250 W
Batterij uitneembaarJa
RemmenHydraulische schijfremmen
Versnellingen7

#4 OWURU LD90E

Deze e-bike zorgt voor een compleet nieuwe ervaring als je fietst door de stad, dankzij het unieke versnellingssysteem. Zo hoef je nooit meer zelf te schakelen door de innovatieve motor. De middenmotor past namelijk continu de versnelling aan, afhankelijk van het soort terrein of inspanning die jij levert. Of je nu door de stad fietst of verharde wegen: deze fiets biedt comfort in elke omstandigheid. 

De krachtige lithiumbatterijen bieden een batterijcapaciteit van 702 Wh, met een actieradius tot 150 km. De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je krachtig en geleidelijk af kunt remmen. Verder kun je het traptempo instellen van 40 tot 90 rotaties per minuut. Met 4 standen kun je daarnaast het niveau van ondersteuning bieden. Zo zal elke fietstocht een genot zijn! 

Hieronder lees je de belangrijkste eigenschappen van deze e-bike:

Actieradius 80-150 km
Motor vermogen 250 W
Batterij uitneembaarJa
RemmenHydraulische schijfremmen
Versnellingen4

Meer over een elektrische fiets met een 600 watt accu

Zoals met elk elektrisch object is de accu een van de meest belangrijke aspecten, aangezien het grote invloed heeft op de levensduur. Hoe beter de accu, hoe langer iets mee kan gaan. Dit geldt ook voor elektrische fietsen. Het is echter belangrijk om van tevoren te bepalen waarvoor je een fiets nodig hebt, want niet voor alle situaties is het beter om een grotere batterijcapaciteit te hebben. Voor tripjes naar de supermarkt bijvoorbeeld heb je een andere accu nodig dan voor lange afstand fietstochten. De meeste accu’s zijn tegenwoordig tussen de 300 en 750 Wh. Tegenwoordig hebben veel modellen de keuze tussen verschillende batterijcapaciteiten. 

E-bikes van 600 Wh of meer batterijcapaciteit kunnen dus langere afstanden afleggen en hoeven minder te worden opgeladen. Ben je dus van plan om grote afstanden af te leggen? Dan is een e-bike met grotere batterijcapaciteit een betere keuze. De actieradius, het maximum aantal kilometers die je kan afleggen op een acculading, wordt dus ook beïnvloed door de capaciteit van de accu. Het kan echter zo zijn dat verschillende modellen dezelfde batterijcapaciteit hebben, hetzelfde aantal Wh, maar verschillende actieradius. Dit komt doordat niet elke e-bike even zuinig en efficiënt omgaat met energie. Let daar dus ook op tijdens het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets. 

Factoren die invloed hebben op de actieradius

Het werkelijke bereik van een actieradius hangt echter af van meer factoren dan alleen de capaciteit van de accu. Zo spelen gewicht, ondersteuningsstand, terrein en weersomstandigheden een grote rol bij hoe ver je kan fietsen op een acculading. De motor moet bijvoorbeeld meer werken bij een zwaarder persoon, waardoor de accu ook sneller verbruikt wordt. 

De getoonde actieradius is daarom gebaseerd op gemiddelde omstandigheden. De kortste actieradius is gebaseerd op de hoogste ondersteuningsstand, meestal TURBO, en de langste actieradius wordt berekend als er minimale ondersteuning is met fietsen, de zogenaamde ECO-modus. Jouw rijgedrag bepaalt daarom dus ook het maximaal aantal kilometers dat je kunt afleggen op de fiets met één acculading. 

Juiste accu kiezen bij het kopen van een nieuwe e-bike 

Het is dus belangrijk om de juiste accu te kiezen wanneer je een nieuwe elektrische fiets koopt. Denk hierbij aan waarvoor je de fiets wilt gebruiken. Is het om bijvoorbeeld naar werk te fietsen of lange afstanden af te leggen? Heb je veel of weinig ondersteuning nodig? Zijn er oplaadpunten beschikbaar om de accu tussendoor op te laden? Deze vragen zullen helpen bij het bepalen welke accu het meest geschikt is voor jou. 

Een afstand van 30 tot 50 km zal makkelijk lukken op een kleinere accu, maar verwacht je meer dan 50 km te kunnen afleggen met de fiets? Dan zijn accu’s van minimaal 600 Wh al snel een betere keus. 

Hulp nodig bij het kiezen van een elektrische fiets die past bij jouw wensen?