Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

E-bike trends van 2023: wat kunnen we dit jaar verwachten?

Waar het in 2014 nog uniek was als je een e-bike in gebruik had, zie je ze tegenwoordig overal. Het aantal elektrische fietsen in Nederland is in 2022 toegenomen tot bijna 5 miljoen stuks. In totaal goed voor een marktwaarde van 9,5 miljoen euro. Het zijn vooral mensen ouder dan 50 jaar met een modaal tot twee keer modaal inkomen die je op deze fiets met trapondersteuning ziet. Maar ook steeds vaker zie je jongeren en jongvolwassen op een e-bike.

Neemt de populariteit van e-bikes dit jaar meer of minder toe? Wat zijn de verwachte e-bike trends van dit nieuwe jaar? En welke e-bikes worden verwacht toe te nemen in populariteit? Je leest het in deze blog.

Nóg meer elektrische fietsen verwacht

In 2022 waren het vooral de elektrische fiets merken Gazelle en de Sparta die populair waren. De verwachting is dat we in 2023 nog meer elektrische fietsen zullen gaan zien. Het zijn vooral de e-bikes met een stoer design en elektrische transportfietsen die populair zijn. Deze transportfietsen zijn er in allerlei varianten, van verlengde tweewieler tot een traditionele tweewielbakfiets.

Opvallend is dat er dit jaar minder aandacht is voor de elektrische fietsen voor de ouderen. Je herkent deze fietsen aan een lage instap, de rechte zit en een speciaal gebogen stuur. Dit terwijl het juist de 50-plussers zijn die het vaakst beschikken over een elektrische fiets.

Budget e-bike

In de afgelopen maanden van het jaar 2022 waren er flinke prijsstijgingen te zien bij de industriële goederen en voedingsmiddelen. Ondanks dat de stijgingen niet zo hoog zijn als bij de prijzen voor energie, wijken de prijzen af van de historische trend. De verwachting is dat de hogere prijzen ook in 2023 aanhoudt.

Met deze stijgende kosten, blijft er minder geld over voor relatief dure aanschaffen zoals een e-bike. Naar verwachting zullen dit jaar de e-bikes in een gunstige prijsklasse geliefd zijn. Het gaat hierbij om de elektrische fietsen tot 2000 euro.

Compacte e-bike vooral praktisch en veilig

In Duitsland is de compacte e-bike – ook wel bekend als de kapstokfiets – al ontdekt. In Nederland tot op heden niet. Een compacte e-bike beschikt over kleine wielen van 20 inch. Het grote voordeel is vooral dat je gemakkelijk deze e-bike overal mee naartoe neemt. Woon je dus op de bovenste verdieping? Dan neem je de kapstokfiets zo mee de trap op. Daarnaast is de compacte e-bike veilig. Je zit dichter bij de grond en het op- en afstappen gaat gemakkelijker.

e-bike trend 2023

Ben je benieuwd naar de compacte e-bike?

Ben je benieuwd naar de vernieuwingen voor motoren en accu’s van het merk Bosch in 2023? Lees hier meer.