Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Gazelle en Sparta best verkochte elektrische fietsenmerk van Nederland

Op dit moment telt Nederland gemiddeld 3,8 miljoen elektrische stadsfietsen. In de afgelopen twee jaar zijn fietsmerken Gazelle en Sparta als grootste benoemd, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope. In deze blog lees je meer over elektrische stadsfietsen, de top 5 best verkochte fietsmerken van Nederland en het meest bekende elektrische fietsmerk.

Wat is een elektrische stadsfiets?

De elektrische stadsfiets is ideaal voor dagelijks verkeer naar het station, school of werk. Gemiddeld kost deze categorie e-bike tussen de 1299 en 4999 euro. Dankzij de trapondersteuning tot 25 kilometer per uur, fiets je net wat makkelijker van punt A naar punt B. De meeste stadsfietsen beschikken over een voorwiel- of middenmotor. Bij de voorwielmotor word je als het ware naar voren getrokken. Bij de middenmotor heb je dit minder. De trapondersteuning voelt bij dit type motor heel natuurlijk aan.

Top 5 elektrische fietsen

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onderzoek gedaan naar het best verkochte elektrische fietsen van Nederland. Uit dit onderzoek is een top 5 samengesteld, inclusief het percentage marktaandeel. Hoe die top 5 eruit ziet, lees je hieronder:

  • Gazelle (17%)
  • Sparta (15%)
  • Stella (12%)
  • Batavus (9%)
  • Giant (8%)

Wil je een nieuwe elektrische fiets aanschaffen, maar wil je hier niet teveel geld in investeren?

Fietsenmerk Stella als meest bekende e-bike aanbieder

Het fietsenmerk Stella is een Nederlands fietsenmerk, opgericht in 2011. Ondanks dat Stella nog niet zo lang bestaat als bijvoorbeeld Gazelle (opgericht in 1892), is gebleken dat Stella de meeste naamsbekendheid heeft opgebouwd in Nederland. Hetzelfde onderzoek van Multiscope toonde aan dat 51% van de respondenten Stella noemt, als er gevraagd wordt een elektrisch fietsenmerk op te noemen. Gazelle heeft een naamsbekendheid van 48%.

Verkoop e-bike vooral in fysieke winkel

Opvallend is dat de elektrische stadsfietsen veelal niet online worden gekocht, maar vooral offline. Maar liefst 86% wordt in de fysieke winkels verkocht, tegenover 14% online. De speed pedelec – de elektrische fiets die trapondersteuning heeft tot wel 45 kilometer per uur – wordt juist wél veel online verkocht. Het is vooral de doelgroep tussen de 18 en 34 jaar die online hun elektrische tweewieler aanschaft.

Wil je meer weten over het kopen of leasen van een elektrische fiets?