Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Bosch komt in 2023 met vernieuwingen voor motoren en accu’s van e-bikes

In 1886 begon oprichter Robert Bosch met de “Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek” in Stuttgart, Duitsland. Al sinds de oprichting staat Bosch voor innovatieve kracht en sociale betrokkenheid. Inmiddels worden de Bosch producten wereldwijd geproduceerd. Momenteel zijn er 40 productielocaties verdeeld over Europa, de United States, Latijns-Amerika en Azië.

Dit bekende merk is dé grootste aanbieder van motoren en accu’s voor e-bikes. In 2023 heeft Bosch een aantal vernieuwingen aangekondigd. Welke dit zijn, lees je in dit artikel.

Verbeterde antiblokkeersystemen

Waar momenteel het antiblokkeersysteem van de remmen aan het stuur hangt in een lomp kastje, is deze vanaf 2023 netjes verwerkt in een klein en nauwelijks zichtbaar kastje bij de voorvork. Ook de software is aangepast naar een veiligere variant. Met het nieuwe systeem komt het achterwiel niet meer omhoog wanneer je tot stilstand probeert te komen. Tot slot: het ABS – de afkorting voor de antiblokkeersysteem – kan volledig worden aangepast aan je eigen rijstijl. Hier hangt wel een prijskaartje aan van 400 euro!

Diefstalbeveiliging

Wanneer je een e-bike besluit aan te schaffen die beschikt over het Smart System van Bosch, is het mogelijk je accu en je motor te koppelen aan je smartphone. Dit kan eenvoudig met behulp van een app. Deze app kun je vervolgens als display gebruiken op je stuur. Haal je jouw smartphone van je stuur? Dan is de motor direct geblokkeerd. Ook is het vanaf 2023 mogelijk om een waarschuwing te ontvangen als je elektrische fiets verplaatst wordt. Je kunt de e-bike met behulp van de app terugvinden. Het systeem werkt dus net als een ingebouwde gps!

Ontvangen van extra ondersteuning

Bij een elektrische fiets begint de trapondersteuning te werken wanneer je een bepaalde snelheid behaalt. Wel is het nodig om zelf te trappen. Bij de Performance-motoren van Bosch, hoef je nog maar heel weinig zelf te trappen. Deze nieuwe motor biedt ondersteuning van 340% bij de hoogste stand. Wil je de volle ondersteuning van 250 watt tijdens jouw fietstocht? Dan hoef je zelf maar 74 watt te leveren door te trappen.

Loophulp

Deze functie op de elektrische fiets kun je handmatig aanzetten, zonder dat de pedalen hoeven te draaien. Als je gebruik maakt van deze functie rijdt je fiets met je mee als je aan het wandelen bent. De loophulp geeft ondersteuning tot ongeveer 4 kilometer per uur. Handig als je steile hellingen op moet in bijvoorbeeld fietsenstallingen of als je op fietsvakantie gaat in de bergen!

Ben je van plan om een elektrische fiets te kopen? Lees onze tips waar je op moet letten als je een tweedehands e-bike aan gaat schaffen.