Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Volkswagen id.7

Volkswagen maakt met deze nieuwe modellen elektrisch rijden voor iedereen mogelijk

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom mensen niet willen overstappen op een elektrische auto. Zo vinden sommige het te duur, terwijl andere de actieradius van elektrische auto’s te laag vinden. Maar als het aan Volkswagen ligt moet elektrisch rijden voor iedereen mogelijk zijn. Het automerk is daarom hard bezig met het ontwikkelen van hun nieuwe EV’s naast de modellen die ze al hebben.

EV’s van Volkswagen

Net als bijvoorbeeld het Japanse automerk Toyota is Volkswagen al lang bezig met het ontwikkelen van elektrische auto’s. Waarschijnlijk zelfs langer dan je denkt. Al in 1970 ontwikkelde de autoproducent het eerste voertuig met een elektrische aandrijving, de Volkswagen T2 camper. Met deze camper kon zo’n 70 kilometer gereden worden. Opladen gebeurde met een 220 volt aansluiting. De motor was echter te zwaar en het onderhoud aan deze auto zorgde voor problemen.

In 2016 is Volkswagen begonnen met de ID. serie. Dit is een serie met allerlei elektrische auto’s die inmiddels bestaat uit 6 modellen. Dit zijn 5 personenauto’s en een busje, de Volkswagen ID.Buzz. De auto’s verschillen allemaal van prijs, grootte en actieradius. Zo probeert Volkswagen zo inclusief mogelijk te zijn. Immers, elektrisch rijden is voor iedereen. Voor sommige mensen is ruimte of een grote actieradius namelijk belangrijk omdat ze de auto bijvoorbeeld willen gebruiken voor vakanties met een familie. Andere willen de auto in de stad gebruiken en prefereren een wat kleiner model waarbij een hoge actieradius wat minder belangrijk is.

Volkswagen ID.7

Eén van de nieuwste modellen van Volkswagen die in 2024 uit komt, is de Volkswagen ID.7. Het is de eerste volledig elektrische sedan van de producent met een actieradius die kan oplopen tot boven de 700 kilometer. De auto ziet er gestroomlijnd uit en is enorm ruim van binnen. Dit maakt het een zeer geschikte auto’s voor gezinnen in Nederland. Door de hoge actieradius kan dit model gebruikt worden voor autovakanties, waarbij ook genoeg bagageruimte is voor koffers of dergelijke. De auto komt uit in verschillende uitvoeringen en zal beschikbaar zijn vanaf iets meer dan €60.000,-.

Volkswagen id.7
Volkswagen ID.7 – Bron: Volkswagen

Volkswagen ID.2all

In tegenstelling tot de Volkswagen ID.7 is de Volkswagen ID.2all een compact model dat een lager prijskaartje zal hebben. Deze auto van Volkswagen zal in 2025 uitkomen. De ID.2all krijgt de buitenmaten van de Polo terwijl hij van binnen net zo ruim gaat worden als de Volkswagen Golf. De actieradius zal 425 kilometer zijn, wat hoger is dan die van de gemiddelde elektrische auto in Nederland. De auto zal beschikbaar zijn vanaf zo’n €25.000,-.

Volkswagen ID.2all
Volkswagen ID.2all – Bron: Volkswagen

Wat gaat de toekomst brengen?

Volkswagen is op dit moment hard bezig met het ontwikkelen van verschillende nieuwe elektrische modellen, zoals de Volkswagen ID.2all. Ook is Volkswagen bezig met het ontwikkelen van een nieuwe elektromotor. De kosten van de batterijen zouden hierdoor gehalveerd kunnen worden. Hiermee wil Volkswagen een elektrische auto gaan produceren die minder dan €20.000,- moet gaan kosten. Zo zorgen ze ervoor dat elektrisch rijden daadwerkelijk beschikbaar wordt voor iedereen. Zeker wanneer de modellen ook nog eens als occasion beschikbaar komen.