Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Betaalbare elektrische auto’s in 2025 van Volkswagen

De geschiedenis van het populaire automerk Volkswagen, onderdeel van Volkswagen Group, gaat terug naar 1938. In deze tijd begint de bekende Kever. Na de Tweede Wereldoorlog groeide deze auto uit als een symbool van de wederopbouw. In de jaren 30 waren het vooral de rijken die geïnteresseerd waren in auto’s van de Volkswagen.

Inmiddels heeft Volkswagen verschillende automodellen ontworpen. Voorbeelden van de meest populaire modellen zijn de Volkswagen Golf, Volkswagen Up!, Volkswagen Tiguan en de Volkswagen Polo. Ook zijn er verschillende elektrische auto’s onder dit merk te verkrijgen. En goed nieuws voor de liefhebber: Volkswagen heeft laten weten in 2025 betaalbare elektrische auto’s op de markt te brengen.

Model van 25 duizend euro mogelijk

De concurrent van Volkswagen, Tesla, liet al in 2020 weten te komen met een stekkerauto van rond de 25 duizend euro. Tot op heden heeft Elon Musk, topman van Tesla, nog geen datum bekend gemaakt waarop deze betaalbare EV op de markt komt. Volkswagen heeft eenzelfde belofte gedaan, inclusief jaartal. De verwachting is dat de betaalbare stekkerauto rond 2025 op de markt te vinden is. Want ook elektrisch rijden moet toegankelijk zijn voor iedereen.

Volkswagen investeert in elektrisch rijden

Met elektrisch rijden wordt er gevraagd naar een nieuwe manier van rijden. Niet alleen houdt Volkswagen zich bezig met het ontwerp van EV’s, er wordt ook tijdens de productie rekening gehouden met de hoeveelheid CO2-uitstoot.

In totaal wordt de komende vijf jaar tot 180 miljard euro geïnvesteerd door Volkswagen, zo liet de financiële topman Arno Antlitz weten. Volgens een eerder plan zou er 56 procent naar de stekkerauto’s en software ervan gaan. Inmiddels is bekend geworden dat 68 procent naar elektrisch rijden gaat. Het totale bedrag van 180 miljard euro is 13 procent meer in vergelijking met de vorige jaarlijkse update in 2022.

Waarom zou je kiezen voor een Volkswagen?

Een Volkswagen is voor iedereen, zo luidt de visie van het Duitse merk. Of je nu een gezin hebt of net bent begonnen met werken; voor elke doelgroep is er een betaalbaar model met luxe en comfort beschikbaar. Dit is dan ook dé reden waarom consumenten nog steeds blijven kiezen voor dit merk en waarom Volkswagen al jaren in de top 5 staat van de beste auto’s.

De aanschafprijs voor elektrische modellen ligt wat hoger dan de modellen die rijden op fossiele brandstof. Inmiddels zijn er ook veel elektrische occasions te vinden op de automarkt, zoals de Volkswagen E-Golf. Deze elektrische variant van de Golf beschikt over de nieuwste veiligheidsfeatures en een actieradius van gemiddeld 230 kilometer.