Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Volkswagen

Volkswagen: ontdek alles over elektrisch rijden met deze auto’s

Volkswagen, het is een merk dat iedereen kent en wat sinds 1941 uitgegroeid is tot een van de grootste automerken ter wereld. De merknaam zegt het al: Volkswagen streeft ernaar om auto’s te maken die voor iedereen te gebruiken zijn. Het automerk maakt alle verschillende soorten en maten betrouwbare auto’s en gaat mee met de nieuwste technologieën. Op deze pagina vertellen we je alles over elektrisch rijden met Volkswagen.

Het merk Volkswagen

Waar de spiksplinternieuwe Taigo, T-Roc en de Volkswagen ID.3, 4 en 5 recente modellen zijn, gaat de geschiedenis van het merk ver terug. Het eerste model van Volkswagen, de Kever, is erg bekend en heeft een wat slecht imago door de associatie met de Duitse nazi’s. Later werd deze associatie echter minder en hedendaags staat Volkswagen vooral bekend om de betrouwbare auto’s en goede bouwkwaliteit. Een tijd lang heeft Volkswagen één model auto geproduceerd, in 1950 reden er namelijk 10.000 Kevers rond. Het merk begon steeds meer te groeien en in 1961 werd dan ook het nieuwste model geïntroduceerd, de VW 1500. Hierna komen er veel verschillende en welbekende auto’s op de markt zoals de Golf en de Polo.

Volkswagen blijft tot op de dag van vandaag een groot en relevant automerk en weet deze positie ook goed te behouden door mee te gaan met de nieuwste technologieën om innovatieve auto’s te produceren zoals de ID. Buzz die je hiernaast ziet. Ook nu heeft Volkswagen een aantal elektrische modellen zoals de Volkswagen ID.3 en de Volkswagen e-Golf. Een ideaal merk dus wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en veilige auto.

volkswagen elektrisch
Volkswagen elektrisch

Een Volkswagen elektrisch rijden, wat zijn de voordelen?

Om ervoor te zorgen dat de doelstellingen van het klimaatakkoord behaald worden wil de overheid dat alle nieuwe auto’s die in Nederland verkocht worden elektrisch zijn. Dit is natuurlijk een grote taak en daarom zijn er een aantal voordelen ingevoerd waar je van profiteert bij het aanschaffen van een elektrische auto. Hieronder staan de vijf belangrijkste voordelen op een rijtje. Zo ben je beter geïnformeerd wanneer je twijfelt tussen het aanschaffen van een Volkswagen elektrische, benzine of diesel auto! 

 1. Subsidies. Elk jaar begroot de overheid een bedrag om subsidies te verlenen aan particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Hierbij geldt echter wel de op=op regel. Wanneer het bedrag vergeven is, zijn er ook geen subsidies meer beschikbaar.
 2. De kosten na aanschaf liggen een stuk lager bij een elektrische auto. Een elektrische auto vergt minder onderhoud en de eigenaren betalen geen wegenbelasting. Hierdoor liggen de terugkerende kosten een stuk lager.
 3. Elektrisch rijdt fijner, een elektrische auto is altijd een automaat. Dit betekent dat je op minder dingen hoeft te letten tijdens het rijden, en dat maakt het rijden veel rustiger. Ook trekken elektrische auto’s doorgaans een stuk sneller op dan auto’s op fossiele brandstoffen.
 4. Een elektrische auto die volledig op groene stroom rijdt, is een stuk beter voor het milieu. Zelfs wanneer de productie van een elektrische auto en het opladen met “grijs-groene” stroom wordt meegenomen in de berekening is een elektrische auto nog steeds met 40% beter voor het milieu dan een brandstofauto.
 5. Elektrische auto’s zijn veiliger, doordat de kreukelzone – de plek die de klap opvangt bij een aanrijding – groter is en het zwaartepunt lager ligt. De auto’s liggen stabieler op de weg en zijn hiermee een stuk veiliger. 

Ben je benieuwd naar een Volkswagen elektrische auto of juist naar andere merken zoals Tesla? Neem dan hier een kijkje!

Waarom zou je een Volkswagen kiezen?

De reden dat consumenten nog altijd veel voor Volkswagen blijven kiezen is eigenlijk vrij simpel. Het auto merk leeft zijn visie erg goed na, want Volkswagen is echt een merk voor iedereen. Of je nou een gezin hebt of een beginnend werkende, voor beiden zijn er betaalbare modellen beschikbaar die veel luxe en comfort bieden voor de prijs die gevraagd wordt. Volkswagen is ook altijd aan het innoveren en gaat met de tijd mee, waardoor het sterke merk zijn positie op de markt al jaren goed behoudt. Zo is de keuze voor een Volkswagen, elektrisch, benzine of diesel, vaak een erg goede keuze!

geschiedenis volkswagen elektrisch en fossiel
volkswagen hybride of e-golf

Hybride Volkswagen modellen

Volkswagen biedt zowel volledig elektrische als hybride modellen. Wanneer men het heeft over een hybride auto, gaat dit om een auto waarbij de aandrijving op fossiele brandstof en op elektriciteit werkt. Volkswagen heeft twee soorten hybride auto’s. Allereerst de plug-in hybride. Bij dit model rij je door de steden en op korte afstanden elektrisch. Wanneer je afstanden aflegt die langer zijn dan circa 55 km, neemt de benzinemotor het over. Daarnaast heb je ook nog de mild hybride. Dit is een auto gemaakt met dubbele koppeling en een 7 versnellingssysteem waardoor de auto zuiniger is in brandstof.

Onder Volkswagens populairste hybride modellen vallen op dit moment:

 • De Arteon
 • De Arteon Shooting Brake
 • De Golf
 • De Tiguan

Het assortiment van Volkswagen: elektrische modellen om uit te kiezen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit komt mede doordat er vanuit de overheid meerdere subsidies beschikbaar gesteld worden voor het aanschaffen van een particuliere elektrische personenauto en door het installeren van laadpalen. Ook Volkswagen gaat mee in deze elektrisch rijden trend en heeft verschillende populaire elektrische modellen op de markt gebracht, zoals de Volkswagen ID.3, 4 en 5 en de Volkswagen E-Golf.

De Volkswagen E-Golf

De Volkswagen Golf is een enorm populair model. De benzine versie van de Golf viel bij veel consumenten goed in de smaak en hetzelfde geldt voor de Volkswagen E-Golf. De elektrische variant van de Golf heeft een actieradius van 230 km en is voorzien van de nieuwste veiligheidsfeatures. Ook zijn er erg veel occasions beschikbaar van de Volkswagen E-Golf.

De Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 is een perfecte optie wanneer je op zoek bent naar een compacte elektrische auto waarmee je lange afstanden kunt rijden (330 tot 550 km WLTP). De auto laadt bovendien snel op. Het model kwam in 2020 op de markt en spreekt een brede doelgroep aan. De Volkswagen ID.3 is een praktisch elektrisch model. Het model biedt ruimte voor vijf personen en heeft een rijbereik van 550 km. De accu van de Volkswagen ID.3 is binnen 35 tot 80% opgeladen. 

De Volkswagen ID.4

Een jaar later kreeg de Volkswagen ID.3 een grote broer: de ID.4. Als SUV is dit aerodynamische model wat groter en langer. Ook de actieradius is een stuk groter en start bij 500 km. Voordeel als je dit nodig hebt: de ID.4 kan – in tegenstelling tot de Volkswagen ID.3 – maximaal 1000 kg trekken.

De Volkswagen ID.5

De ID.5 doet er met het coupémodel nog een stapje bovenop. In 2022 kwam deze volgende variant van de succesvolle Volkswagen ID.3 op de markt. Technisch voorzien van vrijwel dezelfde uitrusting als de ID.4, maar vooral in uiterlijk dus een stukje anders. Dankzij het gestroomlijnde dak met lagere achterkant wint de auto bovendien nog meer op luchtweerstand.

Prijzen van Volkswagens elektrische auto’s

Ook bij Volkswagen worden steeds meer elektrische modellen geproduceerd en door de consument aangeschaft. De prijs van een Volkswagen elektrische auto ligt echter wel wat hoger dan bij een door benzine of diesel aangedreven motor. Dit komt doordat het produceren van een auto met batterij en de grondstoffen die hiervoor nodig zijn meer geld kosten dan het produceren van een auto met motor. Echter krijg je zeker wel waarde voor je geld wanneer je besluit om een Volkswagen elektrisch model te kopen! Volkswagen heeft inmiddels verschillende soorten elektrische auto’s en er zijn ook veel elektrische occasions van het merk op de markt te vinden.

volkswagen id.3

Wat maakt het merk Volkswagen zo gewild?

Het merk Volkswagen is groots en bijna niet weg te denken uit de automarkt. Volkswagen heeft in 2015 echter een grote deuk in haar imago gehad door het emissieschandaal waarbij 11 miljoen auto’s teruggeroepen werden. Toch wist het automerk er weer bovenop te komen en is het nog steeds een van de meest geliefde automerken in de markt. Hoe dit komt? Het merk wint consumenten dankzij het betrouwbare imago en zorgt ervoor dat men Volkswagen ziet als een veilige en slimme keuze. Volkswagen staat al jaren in de top 5 van beste auto’s. Het meest populaire model? Dat is de all-time-favorite Golf. De Volkswagen ID.3 en de Volkswagen E-Golf zijn twee goede elektrische opties!

Andere merken vergelijken? Elektrische auto merken vind je hier!

Een Volkswagen occasion, waar moet je op letten?

Volkswagen occasions zijn in Nederland erg populair. Het is zelfs het meest gewilde occasion merk van Nederland. Er staan enorm veel soorten en maten tweedehands Volkswagens bij de autodealer en op online platforms. En daar komen er steeds meer bij. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Volkswagen occasion:

 • De CO2 uitstoot van de tweedehands auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de belastingbedragen die je betaalt voor de occasion. De energiezuinige versies van de Volkswagen Golf en Polo zijn daarom erg gewild. 
 • Check de auto op schade. Dit geldt natuurlijk niet alleen bij het aanschaffen van een Volkswagen occasion maar bij het aanschaffen van alle tweedehands auto’s. 
 • Vind het beste aanbod. Zoek je Volkswagen occasion bij een autodealer of een online platform waar veel verschillende Volkswagen modellen aangeboden worden. Hierdoor is de kans groter dat er een passende occasion voor jou bij zit! 
interieur elektrische auto zoals volkswagen id 3

Veelgestelde vragen over Volkswagen auto’s

Welke Volkswagen is het beste?

Volkswagen heeft een aantal modellen die allemaal erg goede opties zijn om aan te schaffen. De beste keuze voor jou ligt dan ook aan je wensen en budget. Een van de populairste modellen is de Volkswagen (E-)Golf. Verder zijn er diverse modellen die comfortabel zijn en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Ook de Volkswagen ID.3 is een erg goede optie!

Zijn Volkswagen auto’s goed?

Volkswagen auto’s zijn gemaakt met oog op betrouwbaarheid en comfort. Het merk is bedoeld voor iedereen. Door veel verschillende en veilige modellen te produceren, maakt het merk dit ook waar.

Heeft Volkswagen elektrische modellen?

Volkswagen heeft veel verschillende auto’s waaronder inmiddels ook heel wat elektrische modellen. De Volkswagen E-Golf en Volkswagen ID.3, 4 en 5 zijn erg fijne opties wanneer je op zoek bent naar een EV. Ook zijn er inmiddels al veel Volkswagen elektrische tweedehands auto’s beschikbaar.

Heeft Volkswagen hybride modellen?

Volkswagen heeft een aantal hybride modellen zoals de hybride Golf of de Tiguan. De hybride auto’s van Volkswagen hebben een motor die zowel op elektriciteit als op fossiele brandstoffen kan rijden en zijn voorzien van een erg zuinige motor voor zo min mogelijk brandstofverbruik.

Lees meer over Volkswagen

Importheffingen op Chinese EV’s worden toch doorgezet

Importheffingen op Chinese EV’s worden toch doorgezet

De Europese Commissie heeft donderdag aangekondigd dat de Europese Unie de importheffingen voor Chinese EV’s gaat voortzetten. De heffingen
Audi komt met een ‘instapmodel’ elektrische auto

Audi komt met een ‘instapmodel’ elektrische auto

De Duitse autofabrikant Audi heeft aangekondigd dat er een nieuwe elektrische auto wordt ontwikkeld met een relatief lage prijs. Het
Volkswagen maakt met deze nieuwe modellen elektrisch rijden voor iedereen mogelijk

Volkswagen maakt met deze nieuwe modellen elektrisch rijden voor iedereen mogelijk

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom mensen niet willen overstappen op een elektrische auto. Zo vinden sommige het te
Uitgelicht: dit zijn de 4 meest veelbelovende elektrische auto´s van 2024

Uitgelicht: dit zijn de 4 meest veelbelovende elektrische auto´s van 2024

Nederland beschikt over het beste laadpaal netwerk ter wereld en elektrisch rijden biedt verschillende voordelen ten opzichte van rijden op

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.