Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Toyota

Toyota: elektrisch rijden voor iedereen

Toyota is de marktleider op het gebied van elektrificatie. Het merk was vooruitstrevend en introduceerde in 1997 zijn eerste hybride elektrische auto. Na twintig jaar worden er steeds nieuwe elektrische voertuigen ontwikkeld, zoals de populaire Toyota Corolla Hybrid en de vooruitstrevende Toyota Mirai. Je hebt tegenwoordig de keuze uit hybride, plug-in hybride, waterstof of batterij elektrisch. Voor iedereen is er een passende auto te vinden. Wij vertellen je alles over de elektrische voertuigen van Toyota.

Een vooruitstrevend merk

Toyota kennen we inmiddels allemaal als het populaire, betrouwbare Japanse automerk, maar Toyota is ook vooruitstrevend in de ontwikkeling van de elektrische auto. Zo bieden ze met de Toyota Mirai een innovatieve waterstof auto.

Bij Toyota ga je een grote sprong terug in de tijd als je de geschiedenis van elektrische auto’s bekijkt. Op 16 januari 1992 presenteert Toyota het zogenaamde Earth Charter. In dit document worden voor het eerst de plannen omschreven om een productieauto met een zo laag mogelijke uitstoot te ontwikkelen. In 1997 was het zo ver en ging de allereerste hybride in productie: de Toyota Prius, een echte pionier in het hybride segment. Inmiddels zijn er veel meer modellen op de markt te vinden en blijft Toyota elektrisch rijden stimuleren om een forse CO₂-reductie te behalen.

toyota elektrisch
Toyota elektrisch rijden

De populaire Toyota Corolla en de vooruitstrevende Toyota Mirai

Het merk is zo populair dat ’s werelds bestverkochte auto de Corolla Hatchback is. En met de nieuwe generatie Toyota Corolla Hybrid kun je tot 50% van de tijd elektrisch rijden, zonder stekker! Op de occasion markt vind je ook een ruim aanbod van de Toyota Corolla Hybrid. Zo is het voor iedereen mogelijk om betaalbaar deze populaire auto rijden.

De Toyota Mirai is een bijzondere vooruitstrevende auto die volledig op waterstof kan rijden! In 2014 bracht Toyota deze auto op de markt. Met de Toyota Mirai rijd je 100% emissievrij. De Toyota Mirai heeft een ruime actieradius en een minder grote impact op het milieu. Je kunt deze auto ook nog eens snel bijvullen bij de pomp. Het enige nadeel is dat waterstof nog volop in ontwikkeling is en niet bij alle tankstations beschikbaar is. De aanschafprijs van de Toyota Mirai ligt ook een stuk hoger. Kortom, een elektrische auto voor de pioniers!

Toyota: elektrisch rijden in diverse modellen

Hybride, waterstof, plug-in of batterij elektrisch: welke keuze past het beste bij jou? Toyota heeft het allemaal in huis. Wij leggen je meer uit over de elektrische aandrijvingen. Met een divers aanbod van de beste voertuigen, zoals de Toyota Corolla Hybrid of de Toyota Mirai, maakt Toyota elektrisch rijden voor iedereen mogelijk.

Hybride: deze auto’s rijden deels elektrisch en hebben geen stekker. Je kunt bij lage snelheden elektrisch rijden en bij hoge snelheden schakelt de hybride auto naadloos over naar de benzinemotor. Zo rijd je tot maar liefst 50% van de tijd elektrisch.

Plug-in hybride: de Toyota elektrisch plug-in hybride kan op een volle batterij tot 75 km volledig elektrisch rijden. Je kunt een plug-in hybride thuis of bij een laadpunt opladen. Bij langere ritten werken de benzine- en elektromotor samen zodat je minder brandstof verbruikt.

Batterij elektrisch: elektrisch rijden op batterij is ook mogelijk. Je rijdt volledig op batterijkracht, hoeft geen fossiele brandstof te gebruiken en bent emissievrij. Het opladen van een Toyota elektrisch batterij voertuig kan tegenwoordig snel en op veel plekken, zoals thuis, op kantoor en onderweg bij snellaadpunten.

Waterstof elektrisch: Toyota heeft een waterstof elektrische auto die zijn elektriciteit zelf produceert via een reactie tussen waterstof en zuurstof in een brandstofcel: de Toyota Mirai. Deze auto is dus niet afhankelijk van elektriciteit die opgeslagen is in een batterij en volledig emissievrij. Je kunt de waterstoftank vullen aan de pomp.

toyota mirai waterstof elektrisch
Toyota Corolla Hybrid

Hybride elektrisch: de Toyota Corolla Hybrid

In Toyota elektrische hybrides kun je tot maar liefst 50% van de tijd elektrisch rijden. De hybride variant hoef je niet met een stekker op te laden, wat een voordeel kan zijn voor veel personen. De Toyota Corolla Hybrid is een mooi voorbeeld van een populaire hybride auto. Dit model wordt elke keer doorontwikkeld door Toyota, waardoor er verschillende varianten op de markt worden aangeboden. De Toyota Corolla Hybrid is zuinig qua brandstofverbruik en gunstig in CO2-uitstoot. Bovendien is de auto ook nog eens erg comfortabel en staat deze bekend als een veilige en betrouwbare auto. De Toyota Corolla Hybrid is verkrijgbaar met een 1,8 liter hybride motor of nieuwe 2,0 liter Hybrid Dynamic Force, die nog meer vermogen biedt.

Plug-in hybride elektrisch

Een plug-in model moet je opladen met een stekker. Maar deze variant heeft het voordeel dat de elektrische range veel groter is. De Toyota elektrische plug-in hybrides kunnen op een volle batterij tot 75 km volledig elektrisch en emissievrij rijden. De Toyota Prius en RAV4 zijn voorbeelden van plug-in hybrides van Toyota met uitstekende kwaliteit waar je ook nog eens extreem zuinig mee kunt rijden.

Toyota elektrisch plug in hybride
Toyota elektrisch laden

Elektrisch rijden op batterij

Een Toyota model dat elektrisch op batterij rijdt, rijdt volledig op batterijkracht, gebruikt geen fossiele brandstof en is emissievrij. Dankzij het directe koppelen van de elektromotoren rijden deze auto’s verfijnd. Ze dragen bij aan een betere luchtkwaliteit en zijn zuiniger en goedkoper in gebruik. Het opladen van een batterij elektrische auto kan tegenwoordig op veel plekken. Toyota heeft haar allereerste volledig elektrische auto op de markt gebracht: de Toyota bZ4X. Een flinke SUV die vernieuwend is. De auto is te reserveren bij Toyota en de eerste auto’s zullen in januari 2023 aan Nederlandse klanten worden geleverd.

Toyota Mirai: vooruitstrevend met waterstof

In Nederland heb je de keuze uit twee waterstofauto’s, één bij Hyundai en één bij Toyota. Toyota is het meest actief in de ontwikkeling van waterstoftechnologie en heeft de Toyota Mirai op de markt gebracht. Deze waterstofauto maakt zelf elektriciteit met waterstof. In 2014 kwam de eerste uitvoering op de markt en de nieuwe Toyota Mirai is nog verder verbeterd. Zo heeft deze variant een actieradius tot 650 kilometer en een nieuw fraai uiterlijk. Je kunt eenvoudig en snel tanken bij de pomp. Dankzij een ingenieuze techniek om lucht te filteren, reinigt de Toyota Mirai meer lucht naarmate je meer rijdt. De Toyota Mirai is een vooruitstrevend, zuinig en veilig model.

Toyota Mirai
Toyota Bz4x

De toekomst

Het streven van Toyota: in de toekomst zijn alle modellen elektrisch. Toyota geeft aan dat ze omstreeks 2030 wereldwijd circa 5,5 miljoen geëlektrificeerde voertuigen willen verkopen, inclusief één miljoen voertuigen zonder enige schadelijke uitstoot: volledig elektrisch en waterstof auto’s. Rond het jaar 2025 moeten alle Toyota modellen elektrisch leverbaar zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld ook de populaire Toyota Corolla Hybrid als volledig elektrische auto aanschaffen. Ook is het de verwachting dat de Toyota Mirai nog meer ruimte wint op de markt. Een erg mooi en duurzaam streven!

Veelgestelde vragen over de Toyota Mirai

De Toyota Mirai is een vooruitstrevende auto die op waterstof rijdt. Dat roept vaak vragen op: hoe zit het met een waterstof auto? Wij beantwoorden de meest gestelde vragen over de Toyota Mirai op deze pagina.

Rijdt de Toyota Mirai volledig op waterstof?

De Toyota Mirai is de eerste auto van Toyota die volledig op waterstof rijdt. Een elektrische auto die op waterstof rijdt, produceert zijn elektriciteit zelf via een reactie tussen waterstof en zuurstof in een brandstofcel. De Toyota Mirai is dus niet afhankelijk van elektriciteit die is opgeslagen in een batterij.

Is de aanschafprijs van de Toyota Mirai hoog?

De aanschafprijs van een waterstofauto is redelijk vergelijkbaar met andere elektrische auto’s. Maar omdat waterstof auto’s nog nieuw zijn, worden er nieuwe onderdelen gebruikt om de auto te produceren en daar komen ook kosten bij kijken. Het grote voordeel is dat de actieradius van een waterstof auto vaak veel groter is dan die van andere elektrische auto’s.

Is een Toyota Mirai veilig?

Er zijn veel veiligheidsmaatregelen om het rijden van een waterstofauto zo veilig mogelijk te maken. De Toyota Mirai voldoet aan alle veiligheidseisen. Zo liggen de waterstoftanks centraal in de auto en zijn ze zelfs kogelvrij. Het tanken van waterstof voldoet ook aan alle strenge veiligheidsvoorschriften.

Kun je tanken met de Toyota Mirai?

Net als met een benzine auto kun je met de Toyota Mirai bij de pomp terecht. Het voltanken bij een waterstofstation neemt maar 3 tot 5 minuten in beslag. Hierbij moet wel vermeld worden dat niet alle tankstations een waterstofstation hebben.

Bestaan er ook tweedehands auto’s van de Toyota Mirai?

Tegenwoordig worden er redelijk veel occasions van de Toyota Mirai aangeboden. Dankzij dit diverse aanbod wordt het voor meer mensen betaalbaar om een Toyota Mirai te rijden.

Lees meer over rijden op waterstof zoals de Toyota Mirai

Rijden we in de toekomst allemaal op e-fuels? 

Rijden we in de toekomst allemaal op e-fuels? 

Europese wetgeving stelt dat vanaf 2035 alle grote autofabrikanten alleen nog maar elektrische auto’s mogen verkopen. De Europese Unie probeert
Maar liefst 1.500 kilometer rijden met de nieuwe vastestofbatterij

Maar liefst 1.500 kilometer rijden met de nieuwe vastestofbatterij

Autoproducent Toyota en hetJapanse olieconcern genaamd Idemitsu Kosan hebben een deal gesloten om samen te gaan werken aan een nieuw
Deze compacte EV’s gaan concurreren met Chinese autoproducenten

Deze compacte EV’s gaan concurreren met Chinese autoproducenten

Er zijn in Nederland steeds meer elektrische auto’s beschikbaar op de markt, met als gevolg meer competitie. Daarnaast krijgen
Zo zit het met bijtelling bij een elektrische auto

Zo zit het met bijtelling bij een elektrische auto

Als je zakelijk meer dan 500 kilometer per jaar rijdt, betaal je bijtelling. Dit is een bedrag dat bij jouw inkomen

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.