Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Verhuurdienst Cargoroo breidt uit dankzij populariteit e-deelbakfietsen

Het succes van de deelcultuur was eerder al te zien bij deel-scooters als Go Sharing en Felyx. Naast de deelscooters, blijft ook de vraag naar elektrische deelbakfietsen groeien in de Nederlandse steden. Dankzij de toenemende populariteit vanuit verschillende gemeenten en gebruikers, gaat elektrisch deelbakfietsplatform Cargoroo flink uitbreiden. De uitbreiding vindt plaats binnen Nederland en andere Europese steden. Wat doet Cargoroo en wat kun je verwachten van de aangekondigde uitbreiding? Je leest het in dit artikel.

Wat doet Cargoroo?

Als je op zoek bent naar een elektrische (deel) bakfiets voor een kortere of langere periode, zit je bij Cargoroo goed. Inmiddels heeft 72% van de Cargoroo gebruikers een autorit vervangen met een (elektrische) bakfiets. “Een stad met ademruimte. Schoon, veilig en betaalbaar”. Zo luidt de missie van het platform. Inmiddels is het concept actief in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Berlijn, Antwerpen, Leuven, Mechelen en Lyon.

Je huurt eenvoudig met behulp van een app de bakfiets. Elke e-bakfiets heeft hierbij zijn eigen vaste plek. Met behulp van de app kun je de locatie achterhalen en degene die nog beschikbaar zijn, reserveren. Handig voor als je bijvoorbeeld naar het strand wilt gaan met de kinderen of zware boodschappen mee moet nemen onderweg. Check hieronder de video om meer te weten te komen over de deelbakfietsen van Cargoroo.

Wat kan je verwachting met de uitbreiding in Nederland?

Terwijl de populariteit van deelmobiliteit in Parijs afneemt, wordt de vraag naar deelbakfietsen in Nederlandse steden alleen maar groter. Gemeente Amsterdam speelt op de toenemende vraag in door afgelopen maart akkoord te gaan met 750 tot 1.250 elektrische deelbakfietsen extra. Ook de gemeente Den Haag heeft toegezegd met een stijging van 200 naar 500 bakfietsen. Natuurlijk kan de havenstad Rotterdam niet achterblijven. Per 24 april kun je hier op verschillende plekken deelbakfietsen van Cargoroo tegenkomen.

En hoe zit dat met het buitenland?

Niet alleen in Nederland weet de deelbakfiets in opmars te komen. Ook in het buitenland wordt het deelconcept verder uitgewerkt. Zo zijn er in bijvoorbeeld Berlijn al ruim honderd elektrische bakfietsen te vinden. Dit wordt naar verwachting uitgebreid tot zo’n 350 stuks. Met dit aantal wordt Berlijn dé grootste deelbakfietsvloot.