Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Getest: de 3 beste elektrische fietsen van 2023

Het aantal elektrische fietsen in Nederland is gestegen tot bijna 5 miljoen. Dit komt neer op één op de drie Nederlanders die in het bezit is van één of meerdere e-bikes. In totaal is deze markt goed voor een bedrag van 9,5 miljard euro. De toenemende vraag zorgt ook voor een groeiend aanbod. Inmiddels zijn er ruim 100 e-bike merken wereldwijd.

Wanneer je een elektrische fiets wilt aanschaffen, wil je natuurlijk wel een goede keuze maken. Daar slaag je in als je verschillende elektrische fietsen vergelijkt. Welke e-bikes de beste zijn van 2023? Je leest het in deze blog.

#1 Batavus Altura E-go Power

Batavus Altura E-go Power

Heel veel fiets voor je geld, zo wordt de Batavus Altura E-go Power ook wel omschreven. Je schaft de Batavus aan voor 2.519 euro op Fietsvoordeelshop.nl. Deze Altura E-go Power is een ideale fiets voor de dagelijkse fietser die eenvoudig en snel van punt A naar B wil. De goed weggewerkte middenmotor van het merk Bosch geeft je een natuurlijke trapondersteuning op elk type wegdek.

De accu beschikt over een standaard capaciteit van 400 Wh. Hiermee kun je op één volgeladen accu tussen de 50 en 120 kilometer afleggen. Liever een groter bereik? Het is bij deze Batavus mogelijk om je accu te upgraden. De belangrijkste kenmerken van de Altura E-go Power staan hieronder voor je op een rij:

Type ritRecreatief gebruik
Aantal versnellingen7
Type versnellingenShimano Nexus 7-Speed
Accu capaciteit400 Wh
Soort remmenHydraulische schijfremmen
Kracht motor40 Nm
Aantal trapondersteuning standen4

#2 Sparta d-Rule Energy

Op 10 maart 2022 is de Sparta d-Rule Energy uitgeroepen tot ‘E-bike van het jaar’, in de categorie urban e-bikes. Het grootste pluspunt aan de d-Rule Energy is dat alles samenkomt bij deze fiets. Zo is er goed nagedacht over het design en de techniek. De beschikbare kleuren zijn geel mat en olijfgrijs en je schaft deze Sparta fiets aan voor een bedrag van 3.419 op Fietsvoordeelshop.nl.

De accu beschikt over een standaard capaciteit van 400 Wh. Hiermee kun je op een volgeladen accu afstanden afleggen van tussen de 40 en 90 kilometer. Liever meer kilometers maken? Dan is het ook bij deze e-bike mogelijk om je accu te upgraden. De belangrijkste specificaties staan in de tabel hieronder.

Type ritRecreatief gebruik
Aantal versnellingen5
Type versnellingenShimano Nexus 5-Speed
Accu capaciteit400 Wh
Soort remmenHydraulische schijfremmen
Kracht motor65 Nm
Aantal trapondersteuning standen4

#3 Kalkhoff Image 5.B Excite+

Als je gaat voor klasse, uitstraling en hoogwaardige afwerking, dan is de Kalkhoff Image 5.B Excite+ echt iets voor jou. Op Fietsvoordeelshop.nl vind je deze fiets voor een aanschafprijs van 4.699 euro. De #3 van de beste e-bikes past bij elke situatie en heeft een energieke uitstraling. Deze uitstraling past bij de kracht van de sterke middenmotor van het merk Bosch Performance Line.

De standaard capaciteit van de accu bedraagt 625 Wh. Hiermee is de Kalkhoff Image de absolute winnaar als het gaat om de actieradius. Je legt met een volgeladen accu afstanden namelijk af van tussen de 70 en 140 kilometer. Omdat de accu al een grote capaciteit heeft, is upgraden niet mogelijk. Ook voor deze e-bike zetten we de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij.

Type ritRecreatief gebruik
Aantal versnellingenTraploos
Type versnellingenEnviolo handmatig
Accu capaciteit625 Wh
Soort remmenHydraulische schijfremmen
Kracht motor65 Nm
Aantal trapondersteuning standen4

Er zijn inmiddels al bijna 5 miljoen elektrische fietsen op de Nederlandse wegen. Zie jij het ook wel zitten of zoek je een nieuwe e-bike met middenmotor?