Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Goedkoopste elektrische fiets

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Niet gek! Elektrisch fietsen gaat namelijk sneller, kost minder moeite, is milieubewuster dan het rijden in een auto én het is erg goed voor je eigen gezondheid.

Als je een elektrische fiets wilt kopen, zul je zien dat de prijzen erg uiteen lopen. De duurdere varianten kunnen al snel duizenden euro’s kosten. Dit weerhoudt veel mensen ervan om een elektrische fiets aan te schaffen. Natuurlijk zijn er ook goedkopere elektrische fietsen op de markt te vinden. Deze goedkopere elektrische fietsen zijn vaak ook goed.

In dit artikel lees je wat de goedkoopste elektrische fiets is.

Prijs-kwaliteitverhouding

De gemiddelde verkoopprijs van een elektrische fiets ligt vaak boven de € 2.000,-. Voor veel mensen is dit onbetaalbaar. Zeker wanneer de uitgave in één keer plaats moet vinden. Maar wist je dat er ook elektrische fietsen op de markt zijn, die een stuk minder dan € 2.000,- kosten?

De prijs van een elektrische fiets kan wel enige invloed op de kwaliteit van de fiets hebben. Een goedkope elektrische fiets is vaak wat minder uitgebreid, dan een duurdere elektrische fiets.
De meest voorkomende nadelen van een goedkopere elektrische fiets zijn:

  • De onderdelen van een goedkopere elektrische fiets zijn vaak minder duurzaam
  • Motoren in de elektrische fietsen zijn van mindere kwaliteit, evenals de kwaliteit van de accu
  • De remmen zijn vaak minder krachtig
  • Het frame, de display en de afwerking van de elektrische fiets zijn vaak wat eenvoudiger

De elektrische fietsen met een middenmoter zijn vaak iets duurder dan de andere varianten.
Ook het merk van de elektrische fiets beïnvloedt de prijs vaak. Duurdere merken laten hun accu’s en motoren produceren door fabrikanten in het buitenland. Daarom zijn de productiekosten en de verkoopprijs ook een stuk hoger. Een goedkopere elektrische fiets – met simpelere motoren- werkt vaak nog steeds prima.

Wil je kosten besparen door een tweedehands elektrische fiets aan te schaffen?

Goedkoopste elektrische fiets: beste uit de test

De ANWB voert jaarlijks verschillende fietstesten uit. De best geteste goedkoopste elektrische fiets was de Anyway Royal. De prijs met geleverde accu van deze fiets is € 1099,-. Dit is een complete en netjes afgewerkte elektrische fiets met een voorwielmotor. De motor is erg krachtig en geeft voldoende ondersteuning, ook heuvelopwaarts. Van alle geteste fietsen door de ANWB heeft de Anyway Royal de grootste actieradius van 63 km.

De website BesteFietsKopen heeft een goedkoopste elektrische fiets test uitgevoerd. Zij hebben hierbij gekeken naar de elektrische fiets met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Uit deze test kwam de Elops 120E het beste uit de test. Deze elektrische fiets heeft een prijs van € 799,99. Dit is natuurlijk een hele mooie prijs voor een elektrische fiets.

best geteste

Het Elektrische fietsencenter heeft een top vijf opgesteld van beste goedkope elektrische fietsen. Op nummer 1 staat de Viletta La Joie. Deze elektrische fiets kost € 1.044,–. De Viletta La Joie heeft stevige banden, goede verlichting en een actieradius van 75 tot 100 kilometer.

De Ebikebond heeft de beste goedkope elektrische fietsen op een rijtje gezet. In de categorie elektrische fietsen met voorwiel motor kwam de Stella Allegra op de nummer 1. De prijs van deze fiets is een heel betaalbare € 999,-. In de categorie elektrische fietsen met middenmotor, kwam de Stella Allegra Easy het beste uit de test. Deze fiets kost € 1499,-.

Ben je op zoek naar een elektrische fiets? Ga met je lijstje eisen en wensen voor je ideale elektrische fiets op zoek naar een goede en betaalbare optie. Lees jezelf goed in voordat je een elektrische fiets aanschaft. Zo voorkom je onaangename verrassingen en heb je gegarandeerd vele kilometers plezier!