Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Hyundai Kona Electric

Uitgelicht: dit zijn de 4 meest veelbelovende elektrische auto´s van 2024

Nederland beschikt over het beste laadpaal netwerk ter wereld en elektrisch rijden biedt verschillende voordelen ten opzichte van rijden op brandstof. Dit is zowel financieel als met een oog op het milieu. Met de groeiende vraag naar EVs en de steeds beter ontwikkelde technieken, kiezen steeds meer autoproducenten er dan ook voor om een elektrisch model te ontwikkelen. In dit artikel vind je 4 van de meest veelbelovende elektrische auto´s van het komende jaar.

Top 4 nieuwe EV´s van 2024 

Ben je van plan om een elektrische auto aan te schaffen of overweeg je deze milieuvriendelijke manier van rijden? Hieronder vind je onze 4 favoriete veelbelovende elektrische voertuigen die in 2024 uitkomen.  

#1 Hyundai Kona Electric 2024

Je denkt misschien, de Hyundai Kona Electric, die bestaat toch al lang. Dat is zeker waar. Maar Hyundai komt met een nieuwe uitvoering van deze klassieker: de Hyundai Kona Electric 2024. Dit model speelt in op de vraag naar meer ruimte in elektrische auto’s. In Azië is de Kona Electric vaak de enige auto voor gezinnen. De auto is wat langer en wat breder geworden en de wielen staan iets verder uit elkaar. Hierdoor is er naast meer ruimte in de auto meer ruimte, ook meer plek voor de accu. De actieradius van deze tweede generatie Kona ligt dan ook wat hoger.

Hyundai Kona Electric
Hyundai Kona Electric

#2 Kia EV9

De volgende auto in deze lijst met veelbelovende EV’s die in 2024 uit gaan komen is de Kia EV9. Net als Hyundai heeft ook Kia ingespeeld op de vraag naar ruime elektrische auto’s bij het ontwikkelen van deze EV. Zo biedt de Kia EV9 zitplaatsen voor 7 personen. De stoelen op de tweede rij kunnen omgedraaid worden, zodat de achterste rij niet zo alleen zit. Ondanks het ruime formaat van de auto, is de EV9 gebouwd met veel oog voor aerodynamica. Dit helpt bij de actieradius tot 563 kilometer. Verder is de auto uitgerust met een 800V laadtechniek, waardoor je de auto in 15 minuten tot zo’n 250 kilometer kunt laden.

Kia Ev9
Kia EV9

#3 Volvo EX90

Volvo heeft al verschillende elektrische modellen op de markt, maar de Volvo EX90 is nog krachtiger, nog groter en nog geavanceerder. Dit model krijgt een actieradius die kan oplopen tot maar liefst 600 kilometer. En dat voor een auto die 7 zitplaatsen heeft en een kofferbakruimte van bijna 2000 liter. Dit maakt de auto perfect voor gezinnen die op vakantie gaan of voor grote boodschappen. Het voertuig beschikt over verschillende handige features die het rijcomfort verbeteren. Zo is er een groot centraal scherm waarmee je de gehele auto bediend en 360 graden camera’s die je altijd helpen bij het inparkeren. Je moet wel flink je portemonnee opentrekken voor een aanschafprijs van €83.000,-. Hiervoor krijg je wel veel ruimte en comfort terug.

Volvo EX90
Volvo EX90

#4 Volkswagen ID.7

Als je aan een EV van Volkswagen denkt, dan denk je aan een SUV of een wat kleinere auto. Maar Volkswagen komt nu ook met de eerste sedan, de Volkswagen ID.7. Deze auto krijgt een actieradius tot maar liefst 700 kilometer. In vergelijking met andere EV’s die nu in Nederland rondrijden is dat een enorme toename. Binnen 28 minuten kun je de auto bij een snellader tot 80% opladen. Dit maakt lange ritten naar het buitenland zeer aantrekkelijk. De auto is verder uitgerust met allerlei snufjes die je rijplezier verbeteren, waaronder een groot scherm om de auto te bedienen en stoelen die verwarmd of juist verkoeld kunnen worden.

Volkswagen ID.7
Volkswagen ID.7

Het aanschaffen van een nieuwe auto kan erg duur zijn. De auto’s die in deze lijst staan hebben allemaal een relatief hoge nieuwprijs en zullen voorlopig nog niet beschikbaar zijn als occasion. Daarom raden wij aan om ook eens te kijken naar de beste elektrische auto’s van 2023. Deze auto zullen ook up-to-date zijn, met allerlei nieuwe features en een ruime actieradius, maar zullen een wat lagere aanschafprijs hebben.