Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Kia

Elektrisch rijden met Kia: e-Niro, e-Soul, EV6 en meer

Bij Kia komen innovatie en een gedurfd design samen. Ontdek de voordelen van stijlvol elektrisch rijden in een Kia.

De geschiedenis van Kia

Waar het aanbod van Kia momenteel voor een groot deel bestaat uit elektrische en hybride auto’s, zoals de bekende Kia e-Niro, begon het merk in 1944 als producent van fietsen en motorfietsen. In de jaren 70 begon het automerk Kia met het produceren van auto’s. Ze gingen samenwerken met de Ford Motor Company en hebben samen in verschillende landen diverse modellen ontworpen. De Kia Pride, gebaseerd op de Mazda 121, is hier een perfect voorbeeld van. Deze auto lijkt namelijk op de vierde generatie Ford Fiësta.

Na een financiële crisis in Azië, waar Kia’s zeer populair waren, ging het merk helaas failliet in 1997. Het automerk Hyundai heeft Kia vervolgens overgenomen en sindsdien is er een hecht samenwerkingsverband ontstaan tussen de automerken. Dit is terug te zien op het gebied van de techniek en het ontwerp van veel Kia modellen. Over de loop van de jaren is er veel veranderd en vernieuwd. Zo kun je tegenwoordig ook met Kia elektrisch rijden, wat voor het automerk het begin van een nieuw tijdperk markeerde. We nemen je mee langs verschillende elektrische auto’s van Kia.

Kia e-niro elektrisch
kia elektrische EV6

Kia EV6: winnaar ‘Auto van het Jaar 2022’

Wanneer we spreken over een elektrische auto van kwaliteit, dan spreken we over de Kia EV6. Dit model is uitgeroepen tot de beste Auto van het Jaar 2022! Het model won het dus ook van niet-elektrische varianten en dat is een mooie prestatie.

De EV6 wordt met name gewaardeerd vanwege de combinatie van innovatieve technologie, het moderne exterieur en het karakteristieke design. Deze Kia rijdt elektrisch met een bijzonder snelle 800V oplaadtechniek. Hierdoor is de auto binnen zo’n 45 minuten volledig opgeladen en klaar voor een lange autorit tot wel 528 km (WLTP). Dankzij de led koplampen met intelligente grootlicht technologie kun je het wegdek altijd goed zien. Daarnaast zorgen de lampen er ook voor dat je andere weggebruikers niet verblindt. Hoewel de EV6 in 2022 de winnaar in de markt is, zijn er ook andere elektrische Kia’s die absoluut aan te raden zijn. Bekijk en overweeg ook zeker de hieronder benoemde Kia e-Soul en Kia e-Niro.

Elektrisch rijden in de Kia e-Niro

De Kia e-Niro was in 2020 en 2021 de bestverkochte elektrische auto in Nederland. Het model combineert emissievrij rijden met praktische bruikbaarheid. Een aantal punten die deze auto een aanrader maken:

Sprekend design. Het design van de Kia e-Niro is gestroomlijnd en opvallend. In verhouding met de Kia e-Soul is de e-Niro dan ook een populair en veel gekocht model.
Grote actieradius. Met een Kia e-Niro kun je tot maar liefst 455 km rijden (WLTP), wat de EV aantrekkelijk maakt.
Snelladen. De accu is geschikt voor snellaadtechnologie, waardoor je zo weer onderweg bent. De lithium-ion-polymeer batterij van de e-Niro kan in 54 minuten van nul tot tachtig procent worden geladen met behulp van een 100 kW gelijkstroom (DC) snellader.
Ruim interieur. De Kia e-Niro is een crossover met royaal interieur waar je veel in kwijt kunt. Ook op de achterbank hebben passagiers fijn veel ruimte om comfortabel te zitten.

De Kia e-Niro werd geïntroduceerd in 2019 en kreeg een nieuw jasje in 2022. Wat is er veranderd en wat niet? De nieuwe e-Niro heeft hetzelfde onderstel en dezelfde motoren. De auto heeft een sterke elektromotor met een actieradius tot 460 km. De prijs is gelijk gebleven, maar daar krijg je een moderner ogende auto met meer veiligheidssystemen voor terug.

kia elektrisch
Elektrisch rijden Kia e soul

Elektrisch rijden in de Kia e-Soul

De Kia e-Soul heeft een iets andere uitstraling dan de Kia e-Niro en is sinds 2019 te vinden in de elektrische automarkt. Beide crossover modellen vallen in de smaak. De voordelen en highlights van de Kia e-Soul zijn als volgt:

Centraal display. Je kunt het display van deze auto opdelen in drie delen. Zo heb je een goed zicht op de navigatie, het stroomverbruik en bijvoorbeeld een radiostation voor je favoriete muziek.
Grote actieradius. Net als de Kia e-Niro heeft dit model een grote actieradius. De e-Soul kan maar liefst 452 km rijden met een volle accu (WLTP).
Verbruiksmeter stroomverbruik. De elektrische auto’s van Kia en Hyundai beschikken over een fijne functie die inzicht geeft in het stroomverbruik, waarmee je bijvoorbeeld ziet hoeveel stroom de klimaatregeling verbruikt.
Design. Met de Kia e-Soul val je op op de weg. Of je fan bent van het design is geheel afhankelijk van jouw smaak. Het is een goede keuze voor een elektrische auto, omdat je makkelijk 400 km op een acculading stroom haalt.

Andere populaire elektrische modellen van Kia

Kia heeft nog meer te bieden dan de populaire Kia e-Niro en de e-Soul. Naast de volledig elektrische modellen, zijn er ook diverse (plug-in) hybride varianten te vinden in het aanbod van dit Zuid-Koreaanse automerk. Zoek je een hybride auto? Bekijk dan zeker deze elektrische modellen van Kia:

  • Ceed SW Plug-in Hybrid
  • XCeed Plug-in Hybrid
  • Niro Hybrid
  • Niro Plug-in Hybrid
  • Sorento Hybrid
  • Sorento Plug-in Hybrid

Verder kijken? Ontdek het aanbod en vergelijk verschillende elektrische auto merken.

Kia elektrisch kia e-niro
Kia elektrisch rijden

Voordelen van elektrisch rijden met Kia

Elektrisch rijden is inmiddels niet meer weg te denken uit de samenleving. Dankzij grote technologische innovaties van bijvoorbeeld Kia is het comfort en imago bovendien verbeterd en de auto’s zien er steeds beter uit. Misschien nog wel het grootste voordeel: elektrisch rijden is goed voor het milieu. Als je ervoor kiest om elektrisch te rijden, profiteer je ook van financiële voordelen. Zo hoef je geen wegenbelasting en aanschafbelasting meer te betalen. De kosten van het opladen van elektrische auto’s zijn mogelijk ook lager, afhankelijk van de energieleverancier. Ook het onderhoud is vaak goedkoper wegens minder slijtage van de bewegende delen in de elektromotor. Al deze voordelen maken een Kia e-Niro, Kia e-Soul of een van de hybride modellen nog iets aantrekkelijker.

Kia Europe heeft tevens een partnership met Uber gesloten. Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Kia en Uber is de gezamenlijke educatieve campagne die wordt uitgerold om elektrische auto’s te promoten onder Uberchauffeurs. Kia gaat ook testritten aanbieden om hen de volledig elektrische modellen van het merk zelf te laten ervaren.

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden met Kia

Welke elektrische auto’s heeft Kia?

Kia biedt diverse modellen voor elektrische rijders. Zo is er de Kia e-Niro, EV6 en de e-Soul. Hybride modellen van Kia zijn de Ceed, XCeed, Sorento, Niro en Sportage. Waar de Kia e-Niro relatief klein is, zijn de Sorento en de Sportage juist grotere auto’s. Vergelijk ze zelf en ontdek of een van de Kia modellen bij jou past!

Wanneer moet mijn Kia e-Niro apk gekeurd worden?

Bij elektrisch rijden vindt de eerste apk plaats 4 jaar na aanschaf. De tweede apk volgt 2 jaar na de eerste apk. Daarna is het verstandig om een jaarlijkse apk te doen.

Lees meer over het opladen van een elektrische auto

Nieuw: de laadlantaarn plek om je EV op te laden

Nieuw: de laadlantaarn plek om je EV op te laden

De gemeente Haarlemmermeer gaat een proef doen van een jaar waarbij elektrische voertuigen via lantaarnpalen geladen kunnen worden. Er worden
Nieuw onderzoek laat zien dat 1 op 5 laadpalen niet werkt 

Nieuw onderzoek laat zien dat 1 op 5 laadpalen niet werkt 

Er is wereldwijd een groot onderzoek vanuit de Harvard Business School geweest naar de functionaliteit van laadpalen. Het onderzoek heeft
Helft van alle bedrijven is onbewust van eigen emissie-uitstoot 

Helft van alle bedrijven is onbewust van eigen emissie-uitstoot 

Gezien de wijzigende milieuregels beschouwt meer dan de helft van Europese bedrijven dat een duurzaam wagenpark een strategische keuze is.
Europese Unie wil toegang tot elektrisch rijden verder stimuleren 

Europese Unie wil toegang tot elektrisch rijden verder stimuleren 

De Europese Unie gaat zich de komende jaren bekommeren om het opzetten van een dichter laadnetwerk in Europa. Daarnaast wordt

Moby, platform voor new mobility

Nieuwe mobiliteit voor Moby is niet alleen het verschaffen van informatie. Moby biedt een podium voor nieuwe mobiliteitsmogelijkheden in de vorm van partners die allemaal hun handen ineen steken om mooie producten en diensten te maken. Van platformen waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen en waar je het gehele aankoopproces op een kanaal kan uitvoeren tot het aanbieden van leasefietsen of -auto’s tegen aantrekkelijke tarieven voor bedrijven. Onze partners maken nieuwe mobiliteit mogelijk; ieder op zijn eigen manier. Bekijk nu onze partnerpagina en bekijk welke dienst het beste bij jou past.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.